ANNONSE

MOTOR

Kombiner trafikk­sikkerhet med bilglede

Tekst: Marte Frimand-Anda

Foto: Vålerbanen


Publisert: 16.08.2014

KURSMANGFOLD: Velg ­mellom racing, road racing, drifting, gatebil, off-road, go-kart, super seven, ATV, SIM motor­sykkel og snøscooter.


Fakta:

NAF ­Trafikk­senter ­Vålerbanen

Hva: 

Driver primært med etterutdanning og sikkerhetskurs på bane for tunge kjøretøyer, gjerne kombinert med bilglede, fart og spenning. Skreddersyr opplegg for kursdeltakere etter ønske. 


Hvor: 

2435 Braskereidfoss 

Halvannen times kjøretur nord for Oslo.


Kontakt: 

Telefon: 62 42 98 00 

E-post: info@vaalerbanen.no


Web: 

naftrafikksenter.no

vaalerbanen.no

Er det på tide med etterutdanning av dine tungbilsjåfører? På NAF Trafikksenter Vålerbanen kan du kombinere kurs med bilglede på hele 
7,5 kilometer asfaltbane. Her får du skreddersydde opplegg for sjåførene dine.

NAF trafikksenter Vålerbanen er ett av tre anlegg i Norge som kjører sikkerhetskurs og etter­utdanning på bane for tunge ­kjøretøyer.

Trafikksenteret kan tilby en hel rekke kurs for tungbil­sjåfører, blant annet kurs på HMS i trafikk­miljø. Dette kurset tar sikte på å utvikle sjåførens observasjon og forventning til trafikkbildets forandring, slik at man får en bedre kjøreplanlegging og kjøreteknikk på asfalt og glatt kjørebane.

Miljøvennlig kjøring

Økonomisk komfortkjøring er også et populært kurs. Her får ­sjåførene kunnskap om hvordan de kan utnytte kjøretøyet ­optimalt. Norge har forpliktet seg gjennom klimaavtalen til å ­redusere mengden klima­utslipp. På dette kurset lærer man hvordan man kan redusere utslippene, samt endre bilistenes tenke­måte i en mer miljøvennlig retning.

Skreddersydde kurs

Trafikksenteret Vålerbanen har årelang erfaring med å kurse sjåfører innen både transport og oljeselskap. Denne erfaringen, kombinert med dine sjåførers ønsker og behov, gir skreddersydde kurs med stor nytteverdi.

Kursene gjennomføres enten med deltakernes egne biler eller med trafikksenterets biler, dersom bedriften ikke kan ta egne biler ut av drift.

Litt moro må man også ha

Hvorfor ikke kombinere kurs med fart og spenning? På ­Vålerbanen kan kursdeltakerne boltre seg på hele 7,5 kilometer asfaltbane. Dette er Norges nest største racingbane.

Her kan du velge fra øverste hylle mellom racing, road ­racing, drifting, gatebil, off-road, go-kart, super seven, ATV, SIM motorsykkel og snøscooter. Det er også mulig å sitte på i en ekte løpsbil, kjørt av en profesjonell utøver. Det kommer garantert til å gå fort!

Nyttig læring

Før deltakerne slipper ut på banen, må de gjennom et trafikksikkerhetskurs. Her lærer de mye nyttig de også kan ta med seg hjem til den vanlige bilen sin. For eksempel hvordan man sitter riktig i bilen for minst mulig skade ved ulykker. Visste du for eksempel at du bør sitte med litt bøyde bein? Man lærer også hvordan setebeltet skal sitte. Og vet du egentlig hvordan barnestolen skal festes?

Etter kurset bærer det ut på ­banen for fart, spenning og ­glede. Enten man velger offroad, go-kart eller eventbiler. Eller kanskje litt av hvert.

Mesterlig mat

Skal man kjøre fletta av kollegaene, trenger man også mat. Og helst god mat. På Vålerbanen Restaurant er kun det beste godt nok. Derfor står det en kokk fra Kokkenes mesterlag ved grytene på kjøkkenet.

Maten er basert på lokale råvarer, og restauranten har alle rettigheter mht. skjenkebevilling.

Paintball og rappellering

Ønsker man et større opplegg, er Vålerbanen behjelpelig med arrangering av alt fra innefotball, golf og paintball til matlagingskurs i skogen, kanopadling og rappellering. Her er det bare å komme med ønsker.

Vålerbanen hjelper også til med bestilling av transport. Du gir bare beskjed når dere vil komme, så ordner Vålerbanen med både fly og buss, slik at deltakerne kommer trygt og raskt frem. Vålerbanen samarbeider også med de omkringliggende hotellene.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no