ANNONSE

HUS & HAGE

Selv enslig ungdom har råd til denne nye eneboligen

Tekst og foto: Svein Kåre Edland


Publisert: 16.08.2014

Denne boligen koster kr 1.600.000,- eks. tomt og grunnarbeid.


Fakta:

Älvsbyhus


Hva:
Nordens største modulhusprodusent


Aktuell med:
Tilbyr ferdige eneboliger


Kontakt:
Gard Grubstad 908 57 640 

gard@procoinvestment.no


Web:
www.Älvsbyhus.no

Boligdrømmen kan ofte virke umulig å realisere. Prisene bare fortsetter å stige i vår region. Heldigvis finnes det unntak, som gjør det mulig selv om ikke inntekten og egenkapitalen er så stor.

– Det var ikke mange som trodde det var mulig med helt ny enebolig til godt under tre millioner, forteller Marianne Erga til Lokalavisen. Vi møter henne i det nybygde huset som hun har flyttet inn i denne sommeren.

– For meg har det lenge vært en drøm å realisere noe nytt. Jeg kunne selvfølgelig kjøpt en brukt leilighet, men det var dette jeg ville. Nå er jeg kjempefornøyd.

 

Svært lave kostnader

– Jeg hadde egentlig lyst til å bygge et arkitekttegnet hus, men med bare én inntekt fant jeg fort ut at det ikke var mulig å få til. Det var min far som gjorde meg oppmerksom på den svenske ferdighusleverandøren Älvsbyhus, og da jeg studerte nettsidene måtte jeg nesten klype meg i armen da jeg så prisene og hvor mye som var inkludert. Jeg tok kontakt med den lokale representanten for Rogaland og fikk fort satt opp et budsjett som jeg så var mulig å realisere.

 

Jakten på tomt

– Jeg visste at selve huset med alt innhold ble rimelig, men problemet var selvfølgelig at jeg trengte en tomt med god beliggenhet for meg, opplyser Marianne.

– Og den måtte også være rimelig. Født og oppvokst på Klepp måtte jeg innse at skulle jeg få realisert prosjektet mitt, måtte jeg være villig til å flytte til et helt annet sted. Jeg jobber som maskinoperatør på Kverneland, og da jeg på nettet fant en rimelig tomt i Oltedal, gikk det ikke lang tid før jeg bestemte meg. Maks tretti minutter til jobb, og med nærmest panoramautsikt til en fantastisk natur lå alt godt til rette. Jeg er et friluftsmenneske og liker å gå lange turer i fjellet. Da ble Oltedal et enkelt valg for meg.

 

Jeg valgte meg Tusseladden

– Det var mange av de 12 husene som kunne passet, men jeg valgte meg et hus som kalles for Tusseladden. Det er både romslig og et koselig hus som gir rikelig med plass for meg. Huset er bygget over halvannet plan, og har to soverom, kjøkken, bad, bod og en romslig stue, sier Marianne.

For Lokalavisens utsendte medarbeider er det tydelig at Marianne er opptatt av interiør og at hun har hatt en klar plan med hvordan huset er innredet. Her er ingenting tilfeldig. Med egen inngang fra kjøkkenet kommer du enkelt ut til terrasse og hage. Loftsetasjen er uinnredet, men klargjort slik at det er enkelt å få til større areal. Det er god plass til både to soverom, loftstue og bad. Vinduene er allerede montert. For loftsetasjen er blant annet trapp, vinduer, underlagsgulv samt forberedelser for elektrisitet, telefoni og VVS inkludert i leveransen. Kostnaden for å gjøre loftsetasjen ferdig blir derfor lav. Selve huset kostet ca kr 1.600.000 ferdig oppsatt, innredet og med hvitevarer og varmepumpe. Det var et sjokk å oppleve tomten uten hus den ene dagen, og den neste dagen stod huset der og var tett på én dag. Totalt har huset med tomt og grunnarbeider kostet ca kr 2.650.000. Svært imponerende, sier den nye huseieren som flyttet til Oltedal hvor hun knapt hadde vært før hun kjøpte tomten.

 

Med fokus på kunden

– Det har vært en positiv opplevelse å bygge nytt hus med Älvsbyhus, sier Marianne.

– Det har gått fort, og i tillegg til at det er rimelig, har jeg opplevd svært god service og tydelig informasjon. Her har ingenting vært tilfeldig, og jeg har hele tiden følt at byggefirmaet har hatt full kontroll. Det som har skjedd er slik de har sagt. Det har vært enkelt å forholde seg til, og jeg liker når det er klare linjer, sier den bestemte unge damen fra Klepp. Den lokale representanten, Gard Grubstad, har vært enestående. Jeg satte spesielt pris på å få muligheten til å komme på visning og se tilsvarende hus som Älvsbyhus har bygget det siste året. Nå har jeg selv sagt at andre kan få komme på visning til meg og se hvordan jeg har fått det.

 

Lopper i blodet

– Jeg har alltid hatt litt lopper i blodet, som min far pleide å si. 2 ganger har jeg sluttet i jobben og dratt ut på store reiser med varighet minimum 6 måneder. Den første gangen var jeg bare i Asia og besøkte fantastisk spennende land, og opplevde interessante kulturer og mennesker som tenker helt annerledes enn oss. Det har vært lærerikt og inspirert meg til å tenke annerledes. Den andre gangen dro jeg rundt hele jordkloden og tilbrakte mye tid i Afrika. I Sør-Amerika var jeg blant annet i Colombia i 2 måneder og danset salsa hver dag. Jeg elsker naturen og har som mål å bestige mange av verdens store fjell. Det har ført meg både på toppen av Kilmanjaro og til Base Camp på Mount Everest i Nepal. Mange av turene er svært krevende fysisk og krever at jeg er i god form. Derfor er det å bo så nær naturen viktig, og gjør at jeg har mange flotte fjell å trene på rett utenfor stuedøren.

 

Mistet sin far

– Det var på en måte min far som har gjort dette prosjektet mulig. Han støttet meg, og denne høsten var det meningen at vi sammen skulle innrede loftet. Men slik gikk det ikke. Han døde plutselig denne sommeren etter et kraftig hjerteinfarkt. Vi snakket mye sammen om mulighetene for meg som ung. Bygge hus, øke egenkapitalen, og vi snakket også om muligheten for å bygge flere hus og selge etter hvert. Jeg skulle ønske at han kunne fått sett hvor fint jeg har fått det, men det fikk han aldri oppleve, dessverre. Nå ser jeg på muligheten for å finne en ny tomt, selge huset og gjøre det en gang til. Parallelt med at jeg planlegger en ny stor reise. Det handler om å leve ut drømmene, mens jeg fremdeles kan. Det neste målet er Argentinas høyeste fjell som heter Aconcagua og er på 6962 moh. Det ligger nær grensen til Chile, og er det høyeste fjellet i Andesfjellene, avslutter en engasjert ­Marianne Erga.

Mariannes to ­viktigste ­ordspråk:

Life is not measured by the breaths we take, but by the ­moments that take our breath away.

Live as if it’s your last day. Dream as if you’ll live forever.

Sitatene står på veggen og på skapet I Mariannes nye hus.

Ny enebolig til kr 1.486.000?

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 16.08.2014

Er du på jakt etter ny bolig? Kan du få tak i en tomt? Da skal du ta deg tid til å lese denne artikkelen, og se hvilke muligheter som finnes.

 

 

– Vi bygger hus på en helt annen
måte, sier Gard Grubstad i ­Älvsbyhus til Lokalavisen.

– Det siste året har vi fått mange nye kunder fra Rogaland. Vår forretnings­idé er å selge og ­produsere ferdig monterte trehus av høy kvalitet til markedets laveste pris. ­Nøkkelen er å tenke industrielt, og produsere boligene inne i våre fabrikker. Selve monteringen tar bare noen få uker. Vår måte å bygge på gir mange fordeler. Den tradisjonelle måten å bygge på i Norge er å bygge alt utendørs. Bit for bit i all slags vær. Her på Vestlandet vet vi hvor utsatt vi er med regn og nedbør. Vi bygger alt innendørs i en tørr og varm fabrikk med en effektiv og spesialisert produksjon. Vi utfører til og med elektro og rørarbeid på fabrikken. ­Gjennom mer enn 50 år har vi levert over 35.000 boliger i de nordiske landene, sier Grubstad.

 

Rask montering

– Når modulene kommer til 
byggeplassen, tar det bare noen få 
timer før de er satt sammen og er i ly for vær og vind. Dette er en viktig årsak til den høye kvaliteten i husene våre. Älvsbyhus er et såkalt modulhus. Det bygges i store klosser med gulv, vegger og innertak. Alt som er mulig å fullføre på fabrikken, fullføres der. All el og VVS er for eksempel installert. På samme måte er bad og vaskerom helt ferdige med gulvbelegg, veggbekledning og sanitetsporselen. Det som gjenstår å gjøre når huset er på plass, er maling, tapetsering og gulv i resterende rom. Dette utføres også av Älvsbyhus og er inkludert i prisen, forteller han.

 

Mange varianter

Det finnes totalt 11 bolig­typer som varierer i størrelse. De ­minste har et areal på 80 kvm med uinnredet loft på 45 kvm og koster bare 
kr 1.486.000. Det er inklusiv moms og ferdig montert. Det 
inkluderer til og med grunnmur, varmepumpe og hvitevarer fra kvalitets­leverandøren Bosch. Det største huset har et samlet areal på 184 kvm hvor 64 kvm er uinnredet 2. etasje. Prisen er kr 1.820.000. På alle hus har du muligheten til å gjøre en del forandringer.

 

Gunstig oppvarming

– Luftvarmepumpen er standard i husene våre, og leveres av kvalitets­leverandøren Nibe. Den har en stor og kraftig kompressor som kan dekke energi-
behovet i en bolig på opptil ca. 200 kvm. Varmepumpen gir huset 
varme, varmt vann og ventilasjon. Driften er svært økonomisk, og varmeeffekten er svært høy. Husene våre har derfor et svært lavt energiforbruk. Vi har lang tradisjon for å bygge hus for det nordlige klimaet med lange og kalde vintre. Alle hus som forlater våre monterings-
anlegg, er derfor godt forberedt på 
vinterkulden. Husene er godt 
isolerte, samtidig som de har god og velfungerende ventilasjon. Med varmepumpe og vannbårne 
radiatorer reduseres oppvarmingsutgiftene, samtidig som miljøet spares. Det er bra både for miljøet og for kjøperens lomme-
bok, sier Grubstad.

 

Bare én leverandør

– Det er enkelt og trygt å kjøpe et Älvsbyhus. Du trenger bare én avtale for hus og standard grunnmur. Både materiale og montering er inkludert i prisen. Vi har ansvaret for hele hus­byggingen, fra fundament til ferdig hus. Ettersom vi kontrollerer hele byggeprosessen, kan vi gi 12 mnd fastpris fra signering av bestillingsavtale. I tillegg kan vi 
allerede nå avtale leveringsuke for din bolig. Älvsbyhus er pålitelig, har god kvalitet og har solid økonomi, forteller Grubstad.

 

Gunstig betaling

– Med hus levert fra oss slipper du byggelån, sier Grubstad.

– Vi har svært fordelaktige ­betalingsvilkår. Du trenger ikke betale noe forskudd, og den første betalingen skjer den dagen huset settes på muren. Resten betales ved overtakelse 7 uker etterpå. Det eneste som må betales før hus­leveransen, er de eventuelle ekstra­bestillinger som legges inn etter at kontrakten er under­skrevet.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no