ANNONSE

HUS & HAGE

ny butikk med kjente merkevarer innen maskiner og redskaper


Nå går Bryne-folket til Jæren Skog & Hage!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 16.08.2014

Butikksjef Odd Erik Rosseland ønsker velkommen til ny butikk for alle som jobber i skog og hage.


Fakta:

Jæren Skog & Hage

HVA:

Butikk med maskiner, redskaper og utstyr for arbeid i skog og hage – anerkjente merkevarer fra Husqvarna, Tysse, Skogsmaskiner, Aspen, ­Gardena m.fl. Eget serviceverksted.


AKTUELL MED:

Butikken åpnet i april 2014 – 
som en naturlig følge av at kjeden 
AK Maskiner la ned avdelingen på Bryne i mars i år. 


HVOR:

Jærveien 162, 4344 Bryne – kjør ­sørover fra Bryne i 2–3 minutter og ta inn på Ree Industripark ved Uno sin gule bensinstasjon. Der ligger ­butikken innerst på området.


ÅPNINGSTIDER:

Mandag – fredag kl 09.00 – 17.00.

Tirsdag kl 09.00 – 19.00.

Lørdag kl. 10.00 – 14.00.


KONTAKT:

Butikksjef Odd Erik Rosseland, ­telefon 915 28 260.

E-post: oer@jarensh.no

Da den landsdekkende kjeden AK Maskiner besluttet å legge ned butikken på Bryne i mars i år, kunne man spørre seg selv: Hva nå med anerkjente merkevarer som f.eks. Husqvarna og Tysse – hvor langt må man reise for å kjøpe nye maskiner og redskaper eller få service på allerede kjøpte produkter?

Det tok ikke mange ukene før svaret kom: 10. april 2014 ble dørene åpnet til Jæren Skog & Hage i Ree Industripark, like utenfor Bryne sentrum. Gründerne kan forsikre alle Lokalavisens lesere om at Husqvarna, Tysse og mange andre kjente leverandører står klar til å hjelpe alle som jobber i skog og hage.

– Jeg har nok hatt en drøm lenge om én gang å etablere egen virksomhet, sier Odd Erik Rosseland som er daglig leder i Jæren Skog & Hage. – Men etter hvert som årene gikk, begynte jeg å lure på om det ville bli noe av. Da jeg hørte om nedleggelsen av AK Maskiner, var saken klar: Nå eller aldri! Dette er min mulighet til å skape en trygg arbeidsplass ikke bare for meg selv, men også på sikt for mine to sønner.

Rosseland har selv jobbet to år i AK Maskiner – det gir jo en viss bakgrunn for å kunne etablere seg i samme bransje. Og for å styrke staben ytterligere har han fått med seg Anders Sukka som med sine 30 år i AK Maskiner på Bryne er en veteran som virkelig kjenner markedet. Her har Husqvarna, Tysse, Skogsmaskiner, Aspen, Gardena og de andre leverandørene fått verdige arvtakere!

Med på laget er også John Seglem – en gammel ringrev i faget. Hans store kontaktnett er et solid pluss for den nye butikken.

På eiersiden har Odd Erik Rosseland med seg sønnen Anders Rosseland, som nå kan bruke sine fire uker hjemme – innimellom de to ukene i Nordsjøen – til å selge maskiner, redskaper og utstyr til alle som ferdes i skog og hage.

Høyt nivå opprettholdes

– Leverandørene var veldig positive til å bidra med produkter til den nye butikken, forteller Odd Erik Rosseland. – Kanskje ikke så rart – de ser vel på Bryne-regionen som et stort og interessant marked, og da gjelder det å være til stede. Dermed kunne vi egentlig plukke på øverste hylle, og vi har vært nøye på å velge produkter og leverandører som står for høy kvalitet. Og når vi først har fått visse markedsledere inn i butikken, skal vi som jobber her gjøre vårt for å holde på kvalitetsnivået i alle deler av handelen. Vi vet godt at visse kjente navn forplikter!

Faglig kunnskap betyr mye

– Når penger investeres på maskiner, redskaper og utstyr som skal vare en stund, er det viktig å få med tips og gode råd om hvordan ting skal brukes på riktig måte, sier Odd Erik Rosseland videre. – Derfor bør alle se verdien i at service og oppfølging er i de rette hender. Ikke et vondt ord om bensinstasjoner og store handlesentra, men de er nok flinkere på bensin, pølser og dagligvarer enn de er til å reparere en motorsag. At vi her i Jæren Skog & Hage har eget serviceverksted, lang bransjeerfaring og god kjennskap til produktene, er en trygghet for våre kunder. Faglig kunnskap går aldri av moten!

Husqvarna – 325 års erfaring

Som Husqvarna-bruker har du lov å forvente høy yteevne og pålitelighet, i tillegg til banbrytende teknologi. Dermed utføres enhver arbeidsoppgave lett og komfortabelt.

Motorsager, gressklippere, hagetraktorer, robotgressklippere, hekksakser, snøfresere, jordfresere, gresstrimmere, stangsager, blåsere, stubbfresere, skogsryddere, verneklær m.m. – veien til Husqvarnas verdenskjente produkter på Bryne går nå gjennom Jæren Skog & Hage.

Tysse, Aspen, Gardena…

Butikksjef Rosseland forteller at kundefordelingen per i dag er sånn cirka 70 % privatkunder og 30 % bedrifter. Men etter hvert som nyetableringen blir enda mer kjent, regner han med stadig større salgsandel til næringslivet.

– Tysse er et kjent navn innen biltilhengere – her har vi alle variantene, fortsetter han. – Det er også viktig å påpeke at vi er online med Veivesenet. Det betyr at ved kjøp av en Tysse-henger hos oss kan kunden nyte en kopp kaffe – mens vi tar formalitetene. Dermed kan kunden kjøre ut herfra med ferdig registrert henger.

Og i tider da miljøfaktoren er viktig, har vi stadig større salg av Aspen miljøbensin. For en som bruker mye tid med motorsag ­eller -klipper, vil den totale mangelen av bensindunst opp i ansiktet være en befrielse! Og alle typer hageredskaper fra den verdenskjente produsenten ­Gardena kan også kjøpes her hos oss.

Den nye slageren: Robotklipperen

Husqvarna Automower klipper plenen helt på egen hånd – når du ønsker det. Rosseland merker stor pågang etter denne nyvinningen som utfører en viktig del av hagearbeidet på en nærmest lydløs måte. – Vi har modeller for forskjellig terreng og størrelse på plenen – fra 500 til 6000 kvm – med priser fra kr 12.000 til 25.000, forteller han. – Vi kommer hjem i kundens hage og monterer det som skal til for å få roboten i gang, og om ønskelig kan vi hente den senhøstes for å ha den på hotell for vinteren. Da utføres service som å skifte kniver og oppdatere dataprogrammet – så leverer vi roboten ut igjen til våren.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no