ANNONSE

KULTUR

Løp for en god sak!

Tekst: Pål Larsen

Foto: Colourbox


Publisert: 16.08.2014

Løp Hilleknuten – og støtt barneprosjektet i Tazania.

De frivillige for SOS-barnebyer i Rogaland har fått 100 stk. startplasser i motbakkeløpet Hilleknuten som selges til inntekt for byggingen av «Rogalandhuset», et nytt SOS-barnebyhjem i Mwanza, Tanzania.

De frivillige jobber gratis og all inntekt fra selve påmeldingsavgiften (eksklusiv lisens til Norges Friidrettsforbund) går direkte til Rogalandhuset.

Mwanza, Tanzania

– Tanzania er et av verdens fattigste land hvor over tre millioner barn er foreldreløse. Av disse har nesten en million barn blitt foreldreløse som en følge av hiv og aids.

– Av de foreldreløse barna har 10,5 % hiv og aids.

– 68 % av befolkningen lever under FNs fattigdomsgrense på en dollar om dagen.

– Barnedødeligheten er alarmerende høy på grunn av lidelser som malaria, diaré, anemi og underernæring.

Den nye SOS-barnebyen vil bestå av 12 familiehus med plass til 120 barn. Rogalandhuset vil være et av disse. SOS-familieprogram har allerede startet og vil ved full kapasitet hjelpe 1200 barn og deres familier.

Mer informasjon om barne­byen i Mwanza finnes her: 
www.sos-barnebyer.no/mwanza

Påmelding til inntekt for Rogalandhuset

Deltakere kan støtte de frivilliges innsamling ved å melde seg på via Hilleknuten sine web-sider: http://www.hilleknuten.no/. Gå inn på overskriften «Løp for en god sak» og følg påmeldingsinstruksjon.

Hilleknuten

Hilleknuten motbakkeløp arrangeres av Nordsjørittet og går av stabelen på Fidjeland i Sirdalen lørdag 23. august.

De frivillige for SOS-barnebyer vil ha stand på under arrangementet. Gjennom samarbeid med de frivillige underholder Britt-Synnøve Johansen og Espen Hana!

Som en del av årets arrangement går også finalen i NECONs motbakkecup som er Norges Friidrettsforbunds offisielle norgescup i motbakkeløping.

Mer informasjon om løpet finnes her: http://www.hilleknuten.no/. Det gjøres spesielt oppmerksom på siden med løpsinfo som gir nødvendig informasjon om løpet. Sirdal Høyfjellshotell kan kontaktes for tilbud om overnatting: http://hotel.as/norsk/

De frivillige oppfordrer alle til å løpe for en god sak og samtidig bidra til at arrangementet blir en folkefest for hele familien!

Ønsker du å gi et bidrag til de frivilliges innsamlingsprosjekt?

Man kan også gi et bidrag uten å løpe, ved å gi et ønsket beløp på konto 8380.08.73730 merket med «Rogalandhuset».

De frivillige for SOS-barnebyer Rogaland takker for støtten!


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no