ANNONSE

HUS & HAGE

Vask hage­møblene før vinteren

Tekst: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no 

Foto: Kristian Owren/ifi.no og Jordan


Publisert: 16.08.2014

Skyll møblene grundig slik at det ikke blir liggende igjen rester av rengjøringsmidlene. 
Til dette er hageslangen ypperlig.


Det er flere grunner til at man bør gi hagemøblene en grundig vask, før de går i dvale for vinteren.

Selv om møblene kanskje ikke ser så skitne ut, er det alltid en stor fordel å rengjøre dem grundig før de ryddes bort for sesongen.

– Forurensning og støv i luften eller i regnvannet kan tære på møblene gjennom vinteren, så for å forhindre at hage­møblene tar skade bør dette alltid fjernes mot slutten av sesongen, sier Bjørg Owren, adm. direktør hos ifi.no.

Hvis man lar gammel smuss ligge på overflaten over tid vil møblene få kortere levetid og trenge hyppigere vedlikeholds­intervaller.

– Og så er det jo langt hyggeligere å finne frem noen rene og pene møbler når den første vårsolen endelig titter frem igjen, sier Owren.

Husvask er egnet

Til vanlig rengjøring av hage­møbler er husvask eller andre lignende, ­milde rengjørings­midler gode alternativ. Rengjørings­­midlet kan påføres med sprøyte, svamp eller skurepad og deretter skrubbes lett. Skyll alltid grundig, slik at det ikke ligger igjen såperester. Hage­slangen er bedre egnet enn høytrykkspyleren; det er mengden vann som avgjør hvor godt det blir skylt, ikke trykket på vannet.

Til teakmøbler finnes det egne teakrensemidler som med fordel kan benyttes. Følg uansett alltid produsentens anvisninger.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no