ANNONSE

HANDEL & SERVICE

kai hansen trykkeri med klar melding til små og store bedrifter:


«Kan du tenke det, kan vi trykke det!»

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 30.08.2014

Markedssjef Odd Erik Haugstulen (t.v.) og daglig leder Torfinn Hansen har plassert seg på «flaggskipet» i den store trykkerihallen – en Roland 700 trykkemaskin som er blant de aller største i landet.


Fakta:

Kai Hansen 
Trykkeri AS

HVA:
Distriktets største arktrykkeri – og blant de tre største i landet.


AKTUELL MED:
Presenterer en høyst utvidet virksomhet i tillegg til tradisjonell produksjon av trykksaker. Utsmykning og dekor – det vil si trykking på nær sagt hva som helst – er et viktig stikkord.


HVOR:
Kontorveien 12, 4033 Stavanger


Avdelinger i Kristiansand:
Kai Hansen Trykkeri AS, ­Rigetjønnveien 3, 4626 Kristiansand

Xpressprint AS, Henrik Wergelands 
gt. 65–67, 4614 Kristiansand


KONTAKT:
Telefon Stavanger: 51 90 66 00

E-post: post@kai-hansen.no

Daglig leder Torfinn Hansen,

mobil 920 35 353

Markedssjef Odd Erik Haugstulen,

Mobil 932 13 965


KHT Kristiansand, telefon: 
38 00 30 50

E-post: morten@kai-hansen.no

Xpressprint, telefon: 38 04 04 66

E-post: nils@xpressprint.no


WEB:
www.kai-hansen.no / www.xpressprint.no

Virksomheten til Kai Hansen Trykkeri på Forus går langt utover det man vanligvis forbinder med et trykkeri. At det lages brosjyrer, plakater og bøker i det flotte nybygget, er jo det vi forventer – men så lenge tidene forandrer seg og kundene ønsker seg nye, spennende virkemidler, har Kai Hansen tatt konsekvensen av dette og tilpasset seg markedet. De er behjelpelig med rådgivning, idé, design, produksjon og montering innen utsmykning av bygg, innvendig og utvendig. Kai Hansen er kjent for kvalitet, og det gjenspeiles også innen dette området. Allikevel kan de supplere med storformat, som messestands, bannere, flagg, rollups og mye annet en måtte trenge for å formidle sitt budskap.

 

 

Daglig leder i Kai Hansen ­Trykkeri er Torfinn Hansen, og han er andre generasjons sjef i huset. – Min far startet bedriften som et enkeltmanns­foretak i 1970, forteller Torfinn. 
– Trykkeriet lå i Hillevåg og opplevde gradvis vekst gjennom flere tiår. Det førte til en sterk økning av bemanningen, og vi måtte utvide lokalene tre ganger. Til slutt var det ikke mulig å få flere kvadrat­meter ut av bygget i Hillevåg, og vi flyttet ut til Forus i 2012. Det var i utgangspunktet en ganske kostbar prosess – vi hørte rundt oss at mange var skeptiske – men vi har klart oss bra. Vi kunne sikkert kommet rimeligere fra flyttingen ved å velge et industriområde lenger sørover, men vi ønsket å være i sentrum av regionen Sandnes/Sola/­Stavanger – det er her brorparten av kundene våre er. Og bygget er blitt et landemerke i området – vi er veldig stolte av det.

I tillegg til vårt nye hoved­kontor har vi også etablert oss i Kristiansand.

 

Problemløsning i samarbeid

Markedssjef Odd Erik Haugstulen legger stor vekt på at tidene forandrer seg. – Før kunne en kunde komme inn og be om en 16-siders brosjye og en plakat – og sånn ble det. Nå blir kunden mer sett på som en diskusjonspartner. Det betyr at vi setter oss ned over bordet og prater sammen om kundens behov uten å tenke i tradisjonelle baner. Og da kan løsningen bli et «trykkeri­produkt» som kunden ikke en gang visste eksisterte.

Et eksempel på at vi pløyer nye markeder og tenker i nye baner, er ansettelsen av Per ­Henning Roaldsen som salgsrådgiver innen utsmykning. Han er et kjent navn med en lang karriere bak seg i skilt- og dekorbransjen, og nå er det Kai Hansens kunder som kan nyte godt av hans lange erfaring. Det betyr at vi nå også er sterkt engasjert i dekorelementer utvending og innvending, tilpasset bygget og kundens behov. Alt i alt er vi blitt en totalleverandør av hvordan ting skal se ut og presenteres i et bedriftsmiljø.

 

Perfeksjonister til fingerspissene

De to lederne i bedriften presiserer likevel at Kai Hansen fortsatt først og fremst er leverandør av trykksaker – som bøker, kataloger, brosjyrer, permer, magasiner, årsberetninger, spesial­produkter og kontortrykksaker. De tilbyr også digitaltrykk og storformat plott, både i Stavanger og i ­Kristiansand.

– Trykking er fortsatt et fag som krever presisjon, dyktighet og nøyaktighet, sier Odd Erik. 
– Selv om vi har investert i det siste og mest moderne innen trykkemaskiner og utstyr, betyr dette lite hvis vårt mannskap mangler kompetanse. Her i ­huset har vi samlet flinke entusiaster – stort sett håndplukket fra øverste hylle – som gløder for ­faget sitt, og som legger liv og sjel i at kunden skal få et høyverdig produkt.

Vi tør si at vi har ekspertise og kunnskap i alle ledd. Og det er vel litt spesielt at til og med salgsavdelingen vår består av tidligere trykkere, bokbindere og typografer. Slik beholder vi ekte bransjekunnskap.

 

Bildebehandling/repro

– Dette har alltid vært et fag­område hvor det stilles store krav til trykkeriet, sier Torfinn. 
– Vi tør si at nå har Kai Hansen overtatt hegemoniet her i distriktet. Vi har spisskompetanse og bred erfaring innen behandling, justering og optimalisering av ­digitale bilder. Denne kunn­skapen bruker vi for å gi kundene et topp trykkresultat.

Hvis noen vil lage en kunstbok, katalog, dekorere en trailer eller bare ha justert et digitalt bilde, skal vi med glede vise hva vi står for.

Og så en viktig ting til slutt. Hos oss må ingen kunder vente på at vi skaffer nok papir av rette sorten. Vi har til enhver tid 250 tonn papir på lager – dermed er vi alltid leveringsdyktige, avslutter Torfinn.

En liten trykkeri-CV:
• Kai Hansen Trykkeri er leverandør av alle typer trykksaker og har all produksjon i eget hus. 

• Holder til sentralt på Forus i eget nytt bygg. 

• Har egen avdeling for storformat og profilering samt digitaltrykk. 

• Har topp moderne utstyr og rutinerte medarbeidere. 

• Produserer på tre skift, noe som gir ekstra fleksibilitet med tanke på leveringstid.

• Håndterer store kontraktskunder som bl.a. Statoil, Laerdal Medical og SpareBank 1 SR-Bank, i tillegg til reklamebyråer og direktekunder over hele landet. 

• Arbeider i henhold til ISO 9002 og er sertifisert for å kunne levere «Svanemerket».

• Har 65 dyktige og engasjerte medarbeidere, fordelt på 50 i Stavanger og 15 i Kristiansand. 

• Har til sammen en årlig omsetning på 125 mill. kroner, fordelt på 90 mill. i Stavanger og 35 mill. i Kristiansand.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no