ANNONSE

HANDEL & SERVICE

ikke la deg lure av navnet – dette er produkter for folk flest


Bøndenes Innkjøpslag: 
Utrolig innholdsrik butikk!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 30.08.2014

De er klar til å hjelpe kundene med gode råd og god handel. Foran (fra venstre) Anita Monsen og Laila Fløysvik. Bak (fra venstre) Solveig Horve Bergsholm, Grete Irene Kverneland med lille Daniel og Ole Henry Lid.


Fakta:

Bøndenes Innkjøpslag

HVA:

Et stormarked av en forretning med stort utvalg innen produkter for folk flest – fra hageartikler som ­redskaper, plenfrø og slåmaskiner til katte- og hundemat, maling, båtmotorer og mye utstyr for båtfolket – til camping­vogner og bobiler. 


AKTUELL MED:

Det går mot slutten av plensesongen – nå får du robotklippere (Automower fra Husqvarna) til nedsatte priser. Alt skal bort! Det er også tid for den siste høstgjødslingen av plenen.


HVOR:

Hoveveien 34, 4306 Sandnes


ÅPNINGSTIDER:

Mandag – fredag 8 – 17 

Lørdag 9 – 14


KONTAKT: 

Telefon: 51 66 08 81 

Mobil: 48 03 16 05 

E-post: b-innkj@online.no


WEB:

www.innkjopslag.no

Bøndenes Innkjøpslag SA er et selskap som er eid og styrt av bønder. For 25 år siden var forretningsideen å være forhandler av driftsmidler til landbruket, og dette er fortsatt en viktig del av selskapets virksomhet. Men nå er produktutvalget mye, mye større – og du trenger ikke ha bondeblod i årene for å ta turen til den store butikken i MC Lea-bygget i Hoveveien 34, Sandnes. Her er mye for alle!

– Jo, da – navnet kan være misvisende, innrømmer Thore Furenes, som er daglig leder i butikken med navnet Bøndenes Innkjøpslag. – Vi har hele tiden hatt som mål å levere billige innsatsfaktorer av god kvalitet, til landbruket. Hos oss får du både tonnevarer som kraftfôr, gjødsel og såfrø, i tillegg til plantevernmidler, spon og landbruksrekvisita. Og da begynte det å balle på seg. Vi tok inn et stadig større utvalg av redskaper og utstyr, og etter hvert var vi en naturlig markedsplass for enhver hageeier.

Totalleverandør innen vedlikehold av hus & hage

– Vår lange erfaring fra landbruket har gitt oss den fagkunnskapen våre kunder er på jakt etter, fortsetter Furenes. – Det gjør at vi kan bidra med de gode rådene innen etablering og vedlikehold av små og store hager – innen områder som gjødsling, plantevern, bekjempelse av mose og vedlikehold av gressplen. Og har du rotter eller mus i huset, har vi det du trenger.

Vi gikk og gikk rundt omkring i det store butikkområdet. Vi fant sekker med bark, jord, gjødsel og kalksalpeter. Plenkrutt, kukompost og rhododendron-jord. Grønskekverker og gresstrimmere. Løvsuger, hekksaks og kompostkvern. Gardena elektrisk plenklipper og slangetrommel. Husqvarna motorsager, motorklippere og traktorklippere. Arbeidstøy, støvler, strømper, hansker og vernesko. Redskaper som spader, greip, koster og river. All slags verktøy. Og leketraktor til junior – for å nevne noe av det mest iøynefallende.

Gjødsling av plen

– Plenen har bruk for næringsstoffer for å vokse seg tett, sterk og motstandsdyktig overfor ugress, slitasje og tørre perioder. Mose og ugress er langt mer nøysomme planter enn gress. Derfor er det viktigste rådet for å sikre en frodig gressvekst, at du gjødsler riktig. Og her er vi på hjemmebane, sier Furenes.

– En velnært gressplen har et velutviklet rotnett, som sørger for at plenen overlever de tørre periodene uten den kjedelige vissengule fargen. Det er også viktig å forbedre jordens kalkinnhold, så røttene får luft og bedre mulighet for å utnytte alle næringsstoffer. Kalk øker pH-verdien og nedsetter surhetsgraden, og ugresset får dårligere vekstbetingelser. Ideell pH for gress er 5–6.

Så vet vi det. Og da vet alle som trenger råd om plenen, hvor de skal gå.

Maling av høy kvalitet

Bøndenes Innkjøpslag har forhandlet norskprodusert maling fra Gjøco i en årrekke – dette er en maling som ifølge forbrukertester er fullt på høyde med mer kjente navn på markedet. For eksempel ble Herregård Maximal fra Gjøco testvinner i Folksams store malingtest i Sverige

– Fra 2010 har vi utvidet malingsavdelingen til et fullsortimentstilbud for både innen- og utendørs bruk, forteller Furenes. – Vi blander alle farger og alle typer maling, og vi følger opp med relaterte produkter som beis, oljer, koster, pensler, maleruller, husvaskmidler, malingsskraper etc.

Ikke bare fôr til storfé

– Siden vi alltid har levert kraftfôrblandinger fra Felleskjøpet Rogaland Agder – både i småsekk, storsekk og bulk – følger vi opp med Felleskjøpets fôr også til kjæledyr som hund og katt. Både Labb og Matmons finnes i flere varianter, sier Furenes til slutt.

MC Lea – et eldorado for fritidsfolket

I en egen oase innerst i butikken er ikke minst båtfolket i fokus. De vil finne Suzuki påhengsmotorer og all verdens nyttig båtutstyr – som tauverk og redningsvester. Dobber, krabbe- og hummertegner. 40 liters krabbegryte. Båtshaker og drivstoffkanner, samt mengder av bunnstoff og andre båtpleiemidler.

Når vi så tar med bålpanner, gassovner, griller og propanflasker fra 2 til 33 kg, har vi kanskje fått med oss noe av det viktigste. Men det er mye mer. Bare gå og se.

Bobiler og campingvogner

Som om ikke det var varer og produkter nok inne i det store butikkområdet – så er parkeringsplassen utenfor fyllt opp med lekre modeller av Dethleffs bobiler og campingvogner i premiumklassen, samt Sunlight bobiler som nå seiler opp blant Norges mest solgte. I kompaktklassen leveres også de nye såkalte bybobilene fra Globecar. Her er det bare å ta turen innom med tanke på fremtidens mobile ferieplaner!

Du finner også et stort utvalg av campingbord, stoler og puter i butikken.

Tilhengere og verksted

MC Lea er også distriktets største forhandler av Brenderup tilhengere og har et stort utvalg av båt- og varehengere på lager.

Eget verksted for bobiler, camping­vogner og tilhengere finnes i underetasjen – her er også et stort lager av bremsedeler og lysutstyr til tilhengere.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no