ANNONSE

MOTOR

elektro- og mekanisk verksted på forus:


Haugsland fikser alle transport- og anleggsmaskiner

Tekst: Rolf Schriener

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 30.08.2014

Kjartan Olsgård (f.v.), Ola Bjørn Haugsland og selger i Nasta Bjarne Bøe.


Fakta:

Haugsland AS

HVA:

Reparasjon og vedlikehold av anleggsmaskiner og busser/lastebiler.


AKTUELL MED:

Tar imot alle typer transport- og anleggsmaskiner – alle merker.


HVOR:

Maskinveien 18 (Forus), 
4033 Stavanger


KONTAKT:

Sentralbord: 476 17 777

Daglig leder Ola Bjørn Haugsland

Telefon: 468 17 777

E-post: obh@haugsland.no


NASTA:

Bjarne Bøe

Telefon: 916 97 246

E-post: bjarne.boe@nasta.no


WEB:

www.haugsland.no

Dette er Verkstedet med stor V – det er her de store doningene fikses. Både mekaniske og elektro-reparasjoner på anleggsmaskiner, lastebiler og busser foregår i Haugslands rommelige verkstedshall på Forus. Her utføres også service og vedlikehold på en lang rekke transport- og anleggsmaskiner.

Nært samarbeid med anleggsmaskin­leverandøren Nasta gjør at mange Hitachimaskiner blir klargjort i Haugsland-bygget i Maskinveien 18, der også Nasta sin selger i Rogaland, Bjarne Bøe, har tilhold.

Det var i 2006 gründer Ola Bjørn Haugsland startet Haugsland Elektro Mekanisk som enkeltmannsforetak. Etter hvert økte etterspørselen etter andre tjenester som service på anleggsmaskiner og mekanisk arbeid på biler, og dermed så to nye selskaper dagens lys for tre års tid siden: Haugsland Anleggsmaskiner AS og Haugsland Bilverksted AS.

– For kundene kunne det nok bli litt forvirring rundt de forskjellige firmanavnene, forteller Ola Bjørn Haugsland. – Så for å gjøre det enklere for alle parter, samlet vi i 2013 de tre firmaene inn i ett selskap. Nå trenger kundene bare forholde seg til ett firmanavn: Haugsland AS. Og vi jobber nå kun med store transport- og anleggsmaskiner – vi er ikke lenger et verksted for privatbiler.

Alle typer – alle merker

– Vi utfører elektroarbeid på alle typer anleggsmaskiner – alle merker, sier Haugsland videre. 
– Vi tilbyr feilsøking og montering av elektrisk utstyr, start­motor, dynamo og batteri på 12 og 24 v. En av våre vanligste tjenester er montering av skreddersydde lys- og varsellys­pakker.

Dessuten utfører vi service og vedlikehold av anleggsmaskiner, som for eksempel reparasjon av hydrolikk, elektroproblematikk, mekanisk arbeid og sveising. Servicepakken inkluderer AC-service og oljeskift/filterskift.

Vi har 7 servicevogner ute i felten for å kunne bidra med service på gravemaskiner og hjullastere i Rogaland. En av disse vognene er tilknyttet vår nye avdeling i Haugesund. Det gode samarbeidet med Nasta gjør at Haugslandmekanikerne er blitt spesielt flinke til å skru på Hitachi, som er Nasta sitt hovedprodukt.

Berømmer de ansatte

Ola Bjørn Haugsland kan glede seg over gode resultater i bedriften. – Vi ble Gasellebedrift i 2012, i fjor økte omsetningen, og vi er godt i rute til å få vårt beste resultat noen gang i 2014. Dette er særlig bra med tanke på de store investeringene som ble gjort på tomt og nybygg her på Forus i 2012.

– En effektiv og moderne maskinpark skal ha litt av æren for gode resultater, men vi kommer aldri utenom at det er mennesker som utfører arbeidet. Jeg er stolt av mine 12 medarbeidere som til enhver tid er veldig engasjerte og motiverte for å gjøre en god jobb. De arbeider hardt, de bidrar alle til et flott arbeidsmiljø, og de har fokus på å gjøre kunden fornøyd – og det er jo viktigst av alt.

– Vi har til og med synlige resultater på godt teamwork, sier Haugsland. – Den årlige anleggsmessen er en stor møteplass for alle maskinentreprenører, og her har vi, sammen med Nasta, fått prisen for beste stand to år på rad!

Sterke anbefalinger fra Nasta

Nasta AS er norsk importør av Hitachi anleggsmaskiner, Bell dumpere og HeatWork teletinere. I slutten av 2010 inngikk ­Nasta samarbeid med Haugsland, noe som medførte at Nasta bl.a. fikk eget salgskontor i Haugslands lokaler. Ganske praktisk – salg, service og vedlikehold i samme hus.

Siden 2011 har salget av Nastas maskiner i Rogaland gått kraftig oppover – f.eks. er markedsandelen for hovedproduktet Hitachi beltegravemaskiner tredoblet, fra under 10 % til nærmere 25 % på tre år.

Administrerende direktør Tom Johansen i Nasta mener at en viktig nøkkel til ytterligere vekst er det gode og pålitelige serviceapparatet som nå tilbys gjennom Haugsland.

– Haugsland og vår erfarne selger Bjarne Bøe er et veldig godt team. Nasta har et slagord som sier «Fornøyde kunder vender tilbake» – og dette gjelder definitivt for våre kunder i Rogaland, sier Johansen.

Og når Nasta selger stadig mer, blir det enda flere store maskiner i fylket som trenger service og vedlikehold. Dette går veien…

Reperatører søkes

Dyktige reperatører er det alltid bruk for i et stort verksted. Daglig leder Ola Bjørn Haugsland ønsker velkommen til et trivelig og godt arbeidsmiljø. Så nå er det bare å ta kontakt...

Hvorfor velge Haugsland?

• De er montører for Scanlaser og har god kompetanse på ­utstyret som leveres

• De er leverandør og montør for Encon og Indexator Rotortilter og deres utsyr, og de monterer ca. 40 tilter i året

• De samarbeider med Nasta AS som importerer bl.a. Hitachi og Bell, og er en av landets ledende forhandlere av anleggs­maskiner 

• De skreddersyr løsninger for entreprenøren på diverse utstyr

• De har godkjent systemer for sving- og høydebegrensning ved arbeid nær høyspentledning og jernbane

• De er involvert på mange plan hos store ­entreprenører

• De er hovedleverandør og montør i Rogaland for Dometic Waecos utstyr

• De skreddersyr løsninger for ryggekamera og overvåkningssystemer

• De er leverandør og montør av M-Tec maskinovervåking

• De har spesialkompetanse på AC i lastebiler og anleggsutstyr, gravemaskiner, hjullastere etc.

• De er leverandør og montør av Eberspracer luft- og vannvarmer på maskiner

• De lagerfører Esco og KVX tannsystemerAnnonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no