ANNONSE

KULTUR

Bli med og sett viktige fotavtrykk

Tekst Ingrid Høstbjør

Foto: SOS-barnebyer


Publisert: 13.09.2014

Søndag 14. september er det nok en gang duket for Barnebymarsj i regi av SOS-barnebyer i Stavanger. I fjor samlet marsjen rundt 600 barn og voksne til en søndagstur med mening, og de frivillige i SOS-barnebyer Rogaland håper mange lar seg engasjere også i år for å gi barn i Mwanza et trygt hjem.

En søndagstur med mening

I år som i fjor samler Barnebymarsjen hele familien til en hyggelig søndagstur med mening. Om lag 600 barn og voksne gikk sammen i Stavanger i fjor da Barnebymarsjen ble arrangert for aller første gang. Arrangør, de frivillige i SOS-barnebyer Rogaland, håper på enda større oppslutning om årets marsj.

- Vi ønsker å gjenta fjorårets suksess, og håper at så mange som mulig har lyst og anledning til å dele denne søndagen med oss. Barn trenger å vokse opp i trygge og omsorgsfulle familier for å bli godt rustet for voksenlivet. SOS-barnebyer jobber for å bidra til at stadig flere familier skal kunne være i stand til å gi barna den omsorgen de behøver. Ved å gå Barnebymarsjen bidrar du til dette arbeidet, et arbeid som skaper varig endring for barn og vår felles framtid, sier Ragne Rødstøl, fylkesleder i SOS-barnebyer Rogaland.

Gi din støtte til Mwanza

Gjennom Barnebymarsjen får familien en fin søndagstur i sosialt lag og samtidig vist sitt engasjement for sårbare barn. Pengene som samles inn går til byggingen av Rogalandshuset i SOS-barnebyen i Mwanza. Bidrag gis gjennom en deltakerkontigent, hvor de voksne betaler 100 kroner og barn går gratis.

- Dette blir en hyggelig søndagstur for hele familien. Vi har lagt opp til flere ulike aktiviteter for både små og store langs hele løypa, blant annet ansiktsmaling, «bamseselfie» og grilling av frukt på tanzaniansk vis med Inge Anda. I tillegg kan barna ta med seg sine bidrag til årets tegnekonkurranse og levere disse i SOS-hytta langs løypa. Etter marsjen vil det trekkes en heldig vinner som får ta med seg lekehytta hjem. Vi i SOS-barnebyer Rogaland ser frem til en søndagstur med både moro og mening, sier Rødstøl.

Førstemann ut

Etter fjorårets suksess har flere andre byer fulgt i Stavangers fotspor, og arrangerer i år sin egen Barnebymarsj. Både i Bergen, Trondheim, Sandefjord, Levanger og Skien vil engasjerte støttespillere gå sammen for vanskeligstilte barn. Målene i de øvrige byene er barnebyene i Tanzania, Angola og Somaliland.

Når: Søndag 14. septebmer. Registrering fra kl. 11.30. Start kl. 12.

Hvor: Torget, som en del av Miljøsøndag.

Marsjlengde: 2,5 km

Pris: 100 kroner per voksen. Barn under 16 år gratis. Inntektene går til "Rogalandshuset", et familiehus i den nye barnebyen i Mwanza.

Ta med: Kontanter og godt humør.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no