ANNONSE

Leserbrev

Idretten tar alt

Jan Løndalen 


Publisert: 13.09.2014

Debatten rundt et mulig OL i Oslo i 2022 har pågått en god stund og til tross for en velregissert kampanje, til støtte for en OL-søknad, så viser de fleste undersøkelser at den norske befolkning er motstandere av at lekene skal avholdes i Oslo-regionen.

I en folkeavstemning gjennomført blant innbyggerne i Oslo 9. september 2013 sa 172 837 ja, mens 140 982 sa nei på spørsmålet om Oslo kommune burde søke om De olympiske vinterleker og Paralympiske leker i 2022. Med en prislapp på 12 millioner sendte Oslo en delegasjon på 23, for å bespise og bedrikke IOC-medlemmer i Norway Hous under olympiaden i Sotsji. Dessuten er 50 millioner satt av for å starte arbeidet med søknaden som totalt vil koste ca. 130 millioner.

Eli Grimsby har fått den prestisjetunge jobben med å lede arbeidet med Oslos OL-søknad. Mye skal koordineres før søknaden kan sendes, i tillegg er det nå ansatt mellom 10-15 personer. Hva det totale beløpet olympiaden vil koste er det vel ingen som til nå kan gi oss.

De fleste av oss eldre har vel grunn til å si nei takk til å bruke så mye penger på en olympiade vil koste. Politikere her i Rogaland ser ikke ut til å ville engasjere seg for eller imot søknaden. Idretten er for krav-
store og vil ha alt. Vi mangler blant annet penger til bygging og vedlikehold av skoler, sykehjemsplasser, veier, sykehus, omsorgsboliger, jernbane m.m. Før stortingsvalget i 2009, lovet statsminister Jens Stoltenberg oss 12 000 flere sykehjemsplasser og omsorgs-
boliger innen 2015. De siste fem årene har det blitt drøyt 2 000. 
Til om med Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann Torgeir 
Micaelsen må innrømme at utviklingen under åtte års Arbeiderparti-
styre har vært elendig. Den blå/blå regjeringen ser ikke ut til å være noe bedre. Nå har vi store mangler på blant annet sykepleiere, Lokalt har 10 av 33 sykepleiere ved sengepost 2K ved SUS sagt opp.

Når vi i dag har politikere som lider av beslutningsvegring og ikke klarer å prioritere, er det ikke min generasjon jeg er bekymret for, men den neste kravstore generasjon, som vil få de store problemene. Alle sier vi bor i et av de rikeste land i verden.

Skjemmes dere ikke?


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no