ANNONSE

HUS & HAGE

Nå kan du «bygge» utehus med et tastetrykk

Tekst: Helene Stenhaug

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 13.09.2014

Showrommet hos T. Aasen viser utallige løsninger innen solskjerming, innsyns-, lys- og varmeregulering.


Fakta:

T. Aasen Solskjerming

Hva: 

T. Aasen Solskjerming har alt innen innvendig og utvendig solskjerming til privatpersoner og bedrift. Butikken huser en av Norges fineste showroom og kan tilby montering og gratis befaring.


Aktuell med: 

Kampanjedager i butikken med gode tilbud!


HVOR: 

Butikklokaler i Forusparken 28
 v/ Leos Lekeland


Kontakt: 

Mail: post@t-aasen.no 

Telefon: 51 85 99 00


Web: 

WEB: www.t-aasen.no


Sol ute. Sol inne. Vi elsker sol og varme, men dessverre er ikke alltid de varmende strålene vår beste venn. Hvem liker vel at solen blender for tv-skjermen, eller et drepende varmt soverom? Hva med vindkastet og det plutselige regnet som ødelegger middagen på terrassen? Nei takk. Heldigvis finnes det løsninger. T. Aasen Solskjerming har alt innen solskjerming, innsyns- lys- og varmeregulering – til huset, hytten og det herlige uteområdet.

Det handler om så mye mer enn solskjerming. Vi snakker om energisparing, større bo-areal, regulert innsyn for uvedkommende, og varme- og lys-
regulering til hvert enkelt rom. I smakfull design tilpasset din stil. 
– Med gode løsninger av blant annet screen, markiser, plissé og lameller blir du herre i eget hus og hage, forteller daglig leder, Alf Sørdal.

Energisparing og varmeregulering

– I Norge og Skandinavia har 
solen en lavere vinkel enn sør-
ligere Europa. Dette gjør at 
strålene treffer vinduet og varmer mye mer enn den gjør i for eksempel Italia.

Solen er en fantastisk ressurs, spesielt med tanke på energi-sparing. Nettopp derfor bør vi regulere den. I nyere hus med kjølesystemer er det pålagt med solskjerming, men alle hus har stor nytte av systemet, da det både kan hindre og holde på varme.

I middelhavslandene er solskjerming vanlig på de fleste bygninger. Hvorfor er det ikke slik i Norge?

– Strømmen er vel såpass billig i Norge at vi ikke behøver å ta stilling til det. Det er dumt. Å 
integrere solskjerming er en 100 % naturlig måte å regulere lys og varme på, samtidig som vi sparer miljøet.

Det er du som bestemmer hvor mye lys, sol og varme du vil ha i rommet eller kontoret. T. Aasen har et bredt utvalg av både utvendig og innvendig solskjerming. Sørdal forklarer at når vi snakker om varmeregulering og energi-sparing, er det som regel utvendig solskjerming som gjelder. Både screen, persienner, markiser og rollade stopper solstrålene før de treffer glasset. Poenget er å 
spare strøm, og skape et behagelig inneklima. Når solen har 
truffet glasset er varmen allerede generert. Alt kan automatiseres slik at varmen reguleres når du ikke er hjemme.

Du snakker om å forhindre varmen. Hva med å beholde den i huset på kalde dager?

– Jeg snakker om regulering av temperaturen. Vi vil forhindre at solen skaper for mye varme, slik at det føles ubehagelig eller blir et behov for kjøling. Det er også mulig å forhindre at det oppvarmede huset, hytten eller kontoret mister varmen. Med utvendig solskjerming skapes det et luftskikt mellom den utvendige solskjermingen og vinduet. Dermed hindres varmen fra å slippes ut og kulden fra å slippes inn.

Innsyn- og lysregulering

Store vinduer er både lekkert og smart. Allikevel kan det oppstå problemer om du ikke bor på en herregård for deg selv. Nemlig innsyn og lys. Det gjelder gjerne spesielt stuen, badet, kjøkkenet, soverommet og kontoret. Du 
ønsker et behagelig lys, uten innsyn fra uvedkommende. 
Bonusen er en mykere akustikk i rommet, da all solskjerming har en lyddempende effekt.

Hva er det beste valget for lys- og innsynregulering?

– Hvilke behov har du? spør jeg da. Er det hovedsakelig å hindre innsyn, ønsker du å mørklegge rommet, eller kanskje en mykere belysning. Ulike produkter har ulik funksjon. Persienner kan delvis mørklegge rommet, og hindre innsyn. Plissé er en tekstil med smale pressede 
folder (som foldeskjørt) og finnes i flere ulike stoffvalg og et spekter av farger. Her han du få alt fra gjennomsiktig til helt mørkt, og du regulerer selv hvor stor del av vinduet som skal dekkes. 
Dekker du halve vinduet hindrer du innsyn, men får allikevel 
beholde utsikten og lyset.

Rullegardin er kjent for å mørklegge rommet, men også her kan du velge mellom ulike stoffer som vil bestemme belysningen i rommet.

Lameller kan tilpasses og 
benyttes til store skråvinduer. Her er fordelen at du kan få mye lys inn, uten å få det i øynene.

Vi har også et rikt utvalg av gardiner, i ulike stiler og 
størrelser.

Interiørkonsulentene kommer på befaring etter ditt besøk i showrommet, og dere finner sammen ut det beste alternativet for deg.

«Bygg» utehus med et klikk

Vi drømmer vel alle om å kunne være ute året rundt, eller i hvert fall å benytte terrassen under sommeren. T. Aasen har skjermingsløsninger for det moderne hus, kontor og den tradisjonelle hytte. Ønsker du både vegger og tak, eller bryr du deg mest om vindskjerming og innsyn?

Alt er bevegelig og kan motoriseres. Dette betyr da at du kan ha din egen lille eller store utestue med et tastetrykk. Et av de kjente merkene er Corradi fra nord-Italia. Produktene kan leveres som en enkeltstående markise/terrassetak, eller komplett med tak, vegger og gulv, som en 
vinterhage. Utvalget på utendørs-tilbudet er rikt og innebærer blant annet markiser, solseil og utemøbler. Du skal ikke mangle noe.

Dyktige fagfolk

Aasen har drevet nisjebutikk siden 1987, og består nå av et dyktig team i alle aldre som vil hjelpe deg frem til riktig løsning. Produktene spesialbestilles etter dine mål, og befaring er inkludert i prisen. Du har også mulighet til å få gjort monteringen av 
T. Aasens egne fagfolk.

Visste du at....

• En vindusflate varmer mellom 500 og 800 W per m2 glass? 

• Utvendig solskjerming kan redusere innstrålingen med 80 til 90 %

• Innvendig tradisjonell solskjerming kan ta bort opp til 30 % av varmen. Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no