ANNONSE

HUS & HAGE

Liv og lek 
i hyttestua

Tekst: Beathe Slipher 

Foto: Jon Halvorsen Styling: Turid WiggenPublisert: 13.09.2014

Hyttestua med lov til å leke. En funksjonell innredning og lystige farger gir rom for både voksne og barn. Sofabenken et rommets hovedmøbel.


Ferieliv for far og mor betyr mest mulig ferie fra rydding. Men barna tar aldri ferie fra leken og rotet. Da gjelder det å innrede smart slik at det blir levelig for alle: Fritt fram for full aktivitet – ryddig på et blunk.

Fleksibilitet er stikkordet for å tilpasse stuen både til liten og stor: Møbler som kan brukes på flere måter og ­flyttes i en håndvending. Sofabordet er en kube på hjul. Kurvstolen er lett og nett. Store gulvputer er «kosemøbler» for barna. Alt flyttes i en fei når gulvflaten trengs til ­aktivitet.

Under benken er plassen utnyttet med to separate skuffer på hjul. Den ene får ungene disponere til leker og tegnesaker. Den andre brukes til sengetøy – for sofa­benken må også kunne res opp som en ekstra sengeplass.

Om kvelden når freden har senket seg blir sofabenken litt ekstra komfortabel. Da rulles leke­matten sammen og blir til en nakkepølle som henges opp i stropper på veggen.

Solid og nøytral

Lys, lun og vennlig er atmosfæren i stuen med de robuste ­materialene: «Hel ved» rund baut. Dette er materialer som står for en støyt, ingen panikk om leken går litt hardt for seg. Men bare plank gir fort «tresmak» på øyet – det trengs tilsetning av spenstige farger for å friskne til inntrykket.

Tekstilene lyser opp med varme ­toner av gult og rødorange og en forsiktig komple­mentær i lindegrønt. Enkle ­striper og ensfarget bomull kler den ­robuste stilen. Detaljer blir det alltid nok av når barn utfolder seg i rommet.

Når tekstilene er valgt, er det enkelt å finne maling som ­matcher. Her er de samme ­tonene tatt opp i farger til de ­mobile oppbevaringsmøblene. Det er brukt maling beregnet for dør og listverk, som står for en støyt og tåler vask godt.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no