ANNONSE

Min mening

Min mening
av Svein Kåre Edland, tidligere redaktør I Lokalavisen


Livets gang etter 50

Selv om jeg er passert 50, må jeg bare si at jeg føler meg ganske ung. Er det naturlig? Jeg er ikke et idrettstalent, og jeg har heller ikke vært en treningsnarkoman i voksen alder. Når det er sagt har jeg vært både fotballtrener, volleyballtrener, og selvfølgelig spilte jeg fotball i Ålgård til og med junior. Men det er 30 år siden. Når jeg ser tilbake husker jeg til og med at jeg var tatt ut i en egen talentgruppe i ­Rogaland Fotballdommer krets. Men livet går sin gang, og du spiller med de kortene du har. Selv om hånden blir dårligere og dårligere. Men heldigvis har jeg skjønt at dagene finnes i alle farger, også grå.

Ka ska du med hekk?

Hvis du har håndtert livet sånn nogenlunde, har du etter hvert greid å få hånd om flere eiendeler. Jeg har vært så heldig at jeg både har fint hus på Eiganes, hytte på Knaben og hus i Italia. Det betyr at jeg har sikret meg vedlikeholds­oppgaver for resten av livet. Bra eller ei? Det gir meg i alle fall oppgaver som jeg må gjøre. Men spørsmålet er hva skal jeg med hekk?

Lunefull plenklipper

Jeg husker at jeg for en tid tilbake skrev en artikkel for Kruse hvor poenget var å nå slike som meg. Da var overskriften : Ka ska du med hekk? Tror det er ganske ­individuelt med hva svaret er, vil kunne variere. Og kanskje det ikke passer meg? Men jeg har i alle fall både stort fint hus og stor plen. Som må klippes minst en gang pr uke, og det kan aldri være på søndag. Vi bor tross alt på Eiganes. Der skal det være ro på søndag. Det som er spesielt med min plenklipper er at jeg har hatt relativ dårlig erfaring med de klipperne jeg har kjøpt gjennom årene. I fjor gikk jeg til en seriøs forhandler litt utenfor Stavanger, og sa at jeg omtrent ville ha den beste han hadde. Det var på tampen av sesongen i fjor. Etter å ha brukt den noen få ganger begynte den å svikte, og etter å ha vært hos forhandleren 3 ganger dette året har jeg bestemt meg for å slutte å bruke den avanserte klipperen fra England. Den hoster og harkler og fungerer aldri uansett. Med stor entusiasme gikk jeg til FK butikken og kjøpte den nest siste håndklipperen med 20% rabatt. Den klipper fantastisk. Bråker ikke og er helt manuell. Gir god fysisk fostring, og er så langt en stor glede.

Lei av internett?

Finnes det et liv uten internett? Som hytte eier måtte vi for noen uker siden ta stilling til om vi ville ha internett lagt inn i fiber til hytta på Knaben. Kostnaden var relativ stor, men jeg tenkte at det er en selvfølge at det må vi ha. Ikke minst med tanke på våre jenter på 14 og 18. Men diskusjonen tok en overraskende vending. Kan vi ikke være for uten? Hvorfor må vi hele tiden være på nett? Jentene stilte store spørsmålstegn om kortspill, yatzee, monopol og andre felles aktiviteter ville forsvinne. Jeg skal ikke si at alt var mye bedre før, men jeg synes det er hyggelig at familien stopper opp, tar det litt mer med ro, og nyter livet. Ha en flott uke.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no