ANNONSE

HUS & HAGE

40 års jubilant med sans for nye løsninger – i glass

Tekst og foto: Solveig BrommelandPublisert: 27.09.2014

Glassmesterforretning Einar Knutsen AS kan tilby mange spennende løsninger.


Fakta:

Glassmester­forretning Einar ­Knutsen AS

AKTUELL MED:

40-års jubileum i år.


Hvor:

Jernbanegata 20, 4340 Bryne


Kontakt:

Åpningstider:

Man– fre kl 07.00 til 16.00

DØGNSERVICE TLF. 971 78 180

TLF: 51 48 02 11

FAX: 51 48 01 38

Mail: post@einarknutsen.no


Web:

www.einarknutsen.no

Isolerglass, energiglass, solreflekterende glass, støybeskyttende glass osv.

Har du punkterte vinduer eller ønsker å redusere strømregningen? Fra bare å ha vært et produkt som skulle beskytte mot vær og vind samt slippe lys inn i bygget, kan glass i dag fylle en mengde funksjoner. Glass kan være en del av byggets klima- eller sikkerhetssystem. Det kan erstatte andre bygningsmaterialer og samtidig gi flere ekstra fordeler i form av lys, utsyn og romfølelse. Dessuten fyller glass sine funksjoner uten noen energitilførsel.

Og det eneste vedlikeholdet består i rengjøring.

Fantasien er grenseløs, så også bruksområder for glass, mener de i Glassmesterforretning Einar Knutsen AS på Bryne.

40-års jubilant – med fokus på nyskaping og kvalitet

Glassmesterforretning Einar ­Knutsen AS runder 40 år i år og ny genera­sjon i familie­bedriften, Mads Knutsen, er på plass med ny energi og ydmykhet for ­faget. Far sjøl, Einar Knutsen, vet nok enda hva som er best og kan ­faget til finger­spissen, men ­sørger for at ­yngre krefter ­kommer til og får nødvendig opplærling og kunnskaps­overføring.

Sammen skaper de en kvalitets­bedrift som vet hva glass byr på av muligheter. Bedriften rommer 9 ansatte, hvorav 6 av disse jobber daglig med montering av glass, utomhus. Selskapet er etablert sentralt på Bryne men leverer til hele distriktet. Erfaring er gull verdt og begrensninger er et fremmedord for dette firmaet.

Glass som dekor og interiør

Glass kan tåle de belastninger som bordplater, glasspartier og dansegulv utsettes for. Glass kan ­dekoreres med sandblåsing, ­etsning, silke­trykking eller sliping, og være en spennende del av en innredning.

Kort sagt: glass til bruk innen dekor og interiør har ingen begrensninger, utover dine egne ­ønsker og pengepung.

Støyreduksjon – isolering og miljøskapende

De fleste av oss boligeiere vet at det er mye å spare både i forhold til støyreduksjon, isolering og miljø, ved å skifte ut 2-lags glass som er eldre enn fra 1985. ­Setter du inn nytt glass som holder ­dagens ­standard, og i tillegg lar ett ­eller flere av glassene i en isolerrute være energispareglass – glass med et spesielt lavemissivt belegg; vil varmetapet bli minimalt og man bidrar i tillegg til å spare sam­funnet for energi.

Nye løsninger

Stadig oftere ser man eldre boliger som ikke bare får ny kledning og takpanner, men vinduer skiftes ofte ut med større vindusflater, glasstak og glassgulv, rekkverk og andre detaljer ved boligen, hvor man i dag kan benytte glass. Boligeiere ønsker mer lys inn i boligen og rundt boligen.

Ved at glassruter eller glasstak som installeres belegges med forskjellige materialer slik at sol – og varmetilførselen i et bygg be­grenses, er det mulig å oppholde seg i hus med store vinduer også om sommeren.

Anvender man ulike typer ­laminert glass og variere glass­avstanden samt glassets tykkelse, kan glass også i hjemmet være en effektiv støydemper, noe som vil være aktuelt å tenke på hvis man er en barnefamilie med ulike behov.

I praksis betyr det at man kan beholde lys og utsyn i bygget, til tross for støyende ytre eller indre miljø.

Sikkerhet ved bruk av glass i hjemmet

Når glass er montert på steder det er risiko for kuttskader, skal det – dersom det går i stykker – knuse på en slik måte at det ikke oppstår kuttskader. I tillegg må glasset som brukes motstå dimensjonerende last uten å gå i stykker eller knuse.

Utsatte områder, hvor personer kan støte mot glass, er særlig dører og sidefelt ved dører, samt vegger med glass ned mot gulv. Anvendes isolerglass i dører og sidefelt skal begge ytterlag være sikkerhetsruter når det er persontrafikk på begge sider.

I dører og sidefelt med glass er risikoen størst fordi ­personer ­beveger seg mot disse. Mest utsatt er områder mellom gulv/bakkenivå og skuldernivå. For glass i vegger, hvor risikoen for sammen­støt er mindre, gjelder andre krav.

Man skal være oppmerksom på at barn og ungdom kan ha et adferdsmønster som gjør at enkelte områdene må ­vurderes særskilt før man bestemmer seg for bruk av glass, med hensyn til grad av sikkerhet. Her vil bygg type og bruksområder være ­bestemmende for endelig ­anbefaling.

Når glasset er montert lavere enn 0,8 m skal den siden som er utsatt for persontrafikk ha sikkerhets­rute.

Er det ønskelig at glass også skal sikrer mot innbrudd, hærverk og personskader, skal ifølge for­skriftene glasset yte tilstrekkelig motstand ved innbrudd slik at det er nødvendig å bruke tid, stor kraft og/eller verktøy for å gjennom­føre innbruddet.

Med andre ord er valg av riktig glass, til riktig bruk, avgjørende for sluttresultatet. Både med ­tanke på sikkerhet, støy og energi. Denne kunnskapen har Glassmesterforretning Einar Knutsen kontroll på og er en trygg rådgiver og samarbeidspartner ved vurdering av løsninger hvor man ønsker å bruke glass også i hjemmet.

Ingen bonustap

Sist, men ikke minst, jobber Glassmesterforretning Einar Knutsen på Bryne med å forhindre skader på bilruter.

Har du kasko eller delkasko er det gratis å reparere steinsprut også hos dem, hvis du kommer innom forretningen før ruten ­knuses helt. Da dekker forsikrings­selskapet hele reparasjonen.

Hvis ruta må skiftes må du kun betale egenandel og husk: – ingen bonustap ved glass-skade.

Glassmesteren på Bryne ordner alt med forsikringsselskapet.

I forhold til bilruteskader ­trenger man kan hende ikke så mye fantasi for å skjønne hva som er smart å gjøre, hvis uhellet har vært ute. Da er det bare å kjøre beine veien til glassmester­forretningen på Bryne og få hjelp.

Men til alt det andre vi ­forbrukere kan trenge hjelp av en glassmester for å løse, ved ­boligen – hytta – på jobb eller hvor det enn måtte være et behov for nye løsninger, kan det være godt å vite at glassmesterforretningen sentralt på Bryne har særdeles god erfaring i å bruke fantasien i kombinasjon med – kunnskap og hele 40 års erfaring,

Stikker du innom dem i Jernbane­gata på Bryne med dine ønsker og drømmer, vil du oppdage det og i tillegg få innsyn i en verden av glass – full av mulig­heter!


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no