ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

fra 6. oktober starter nordsjøbadet spa på sola strand hotel med et unikt treningstilbud


Vanntrening for kropp og sjel

Tekst: Helene Stenhaug

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 27.09.2014

Vanntreningsinstrukør Kasia Maciejewska sier vanntrening er fordelaktig for de som sliter med kroniske ledd­smerter, har idrettskader eller som føler at vanlig kondisjonstrening er vanskelig. 


Fakta:

Sola Strand Hotel

Hva: 

Nordsjøbadet Spa er en del av ­ærverdige Sola Strand Hotel og tilbyr et vidt spekter spa­behandlinger, basseng med motstrøm, tre badstuer, kaldtvannskulp og herlige avslapnings­områder.


Aktuell med: 

Vanntrening for gravide, senior og åpne grupper. Starttilbud kr 200,- per gang i hele oktober (ord. kr 400,-).
Drop-in på Nordsjøbadet Spa. 


Kontakt: 

For timebestilling eller informasjon ring 51 94 30 25 (kl 10:00-20:00)


Web: 

www.sola-strandhotel.no

Det er 30 varme­grader i lufta og vann­temperaturen viser 28 celsius ved morgen­gry. Du ser bølgene bruse og tar et dypt åndetrekk. Endelig pusterom i hverdagen. Sitronvann og deilige fruktfat står klart på land, og basseng med motstrøm, tre badstuer, kaldtvannskulp, og myke solsenger er til din disposisjon. Men først, en forfriskende start på dagen. 40 minutter med vanntrening.

Visste du at vi bruker ti ­ganger mer energi i vannet enn på land? Eller at du kun kjenner 10 % av kroppsvekten i vann? Mot­standen og den lette kropps­vekten gjør vanntrening til den ultimate aktiviteten for alle.

– Økt forbrenning er en av fordelene. Du må faktisk trene 1,5 time på land for å forbrenne det samme som du gjør ved 30 minutter vanntrening, forteller ­Kasia Maciejewska. Hun er sertifisert vanntrenings­instruktør med spesialisering i gravide og eldre. Hun er også utdannet fysio­terapeut med lang erfaring. Det er Kasia som har utviklet programmet og skal selv utføre vanntreningen på Nordsjøbadet Spa.

En rekke helsefordeler

– Det er den beste treningen for rehabilitering, men jeg anbe­faler vanntrening til absolutt alle som ønsker bedre kondisjon, styrke, bevegelighet og koordina­sjon. Vanntrening er også fore­byggende mot muskel- og skjelettplager.

Kasia forklarer videre at vanntrening er fordelaktig for deg som sliter med kroniske ledd­smerter, har idrettskader eller som føler at vanlig kondisjonstrening er vanskelig.

– Vannets vektløshet gjør at det blir minimal belastning for leddene.

Vanntrening, eller aquafitness som det heter på engelsk, er den mest skånsomme treningsformen – og ikke minst, morsomme. Du får være i eksotiske og luksuriøse omgivelser, slipper å kjenne svetten renne og kan tilbringe resten av dagen i det gode liv i velværeavdelingen.

Du må faktisk trene 1,5 time på land for å forbrenne det samme som du gjør ved 
30 minutter vanntrening.

Kasia Maciejewska, 
vanntrenings­instruktør.

Eksklusive grupper

Det vil bli en liten eksklusiv gruppe på seks personer per time. Gruppen for seniorer ­starter mandag klokken 10.00, og for gravide klokken 11.30. For alle andre vil det bli vanntrening klokken 10.00 på tirsdager. Dette tilbudet gjelder hver uke, og er permanent fremover. Timen er drop-in, det er altså bare å møte opp, men som sagt så er det er en plassbegrensing på seks personer per økt.

– Når du deltar på vanntrening, er inngang til velværeavdeligen inkludert. Det er perfekt for deg som vil være i varmen en dag, svømme og ta badstue. Vi tilbyr også behandlinger som spesialiserer seg mot verkende muskler og leddplager, både for gravide og deg med kroniske smerter.

Gratis trening og badekåpe

Vanntreningen er opprettet som et ekstratilbud. Du betaler samme pris som ved vanlig inngang til velværeavdeling, men på mandag og tirsdag formiddag er vanntrening inkludert.

– Vi ønsker å tilby våre gjester noe ekstra. Å kombinere helsenyttig vanntrening med velvære er et unikt tilbud i regionen. Det er begrensende plasser, men førstemann til mølla prinsippet gjelder i starten. Ved deltakelse på vanntrening vil du i tillegg få en spesialdesignet badekåpe med Nordsjøbadet Spa logo som du kan ta med deg hjem.

En hilsen fra havet

Naturlig skjønnhet. ­Naturlig velvære. Lite kan slå 
følelsen av å kjenne deg ren og pen. Natur­lig vakker. Nettopp ­denne ­følelsen får du fra ­naturen. Hos Nordsjøbadet Spa og Sola Strand Hotel er du praktisk talt på stranden. Her speider du ut mot sanddyner, siv og den ­majestetiske ­naturen. Naturen er også tilstede i ­
behandlingene.

Når du nå nyter 30 varmegrader, en herlig treningsøkt og kvalitetstid, så kan det være du vil gi deg selv en ekstra oppmerksomhet. Nordsjøbadet Spa tilbyr en rekke behandlinger for kropp og ansikt.

Signaturbehandlingen «Hilsen 
fra havet» er en meget effektiv og avslappende behandling med inspira­sjon fra havet. Her får du en grovkornet skrubb med havsalt, alger og essensielle ­oljer. Dette etterfølges av en varm alge­innpakkning på hele kroppen samt nakke-og hodebunn­massasje. Behandligen avsluttes med en oppfriskende superfood drink med blant annet spirulina.

I ­behandlingen «Snart ­Mamma» (50 min) får du en etterlengtet nakke- og skulder­massasje. I tillegg kan du velge mellom fotbad med fot- og leggmassasje eller ansiktspleie med rens, peeling og maske. ­Ønsker du 80 minutter trenger du ikke å velge, da får du nyte hele ­pakken.

Velkommen

Du er hjertelig velkommen ­enten du er senior, snart ­mamma eller bare ønsker vanntrening i eksklusive omgivelser. Timen er drop-in, så sjekk oversikten for din gruppe. Om du vil, kan du tilbringe hele dagen i velværeavdelingen. Kom som du er. Du kommer nok uansett til å dra som en litt bedre utgave av deg selv.

Starttilbud Delta på vanntrening i oktober for kun kr 200,- per gang (ord. kr 400,-). 


Inkluderer:

• Vanntrening i 40 minutter 

• Full adgang til velvære­avdelingen (basseng med motstrøm, tre badstuer, kaldtvannskulp og ­avslapningsområder)

• Spesialdesignet badekåpe fra Nordsjøbadet Spa

• Fruktfat og sitronvann


Vanntrening har en rekke positive helseeffekter:

• Reduserer blodtrykket

• Vektnedgang

• Mer energi

• Reduserer verk i muskler og ledd

• Økt forbrenning

• Skånsom treningsform


Når kan jeg delta på ­vanntrening?

Senior: Hver mandag ­klokken 10.00*

Gravide: Hver mandag ­klokken 11.30.*

Alle: Hver tirsdag klokken 10.00*

* Gir fri adgang til velværeavdelingen hele dagen.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no