ANNONSE

KULTUR

stavanger bluesclub gjentar suksessen fra i fjor…


House of Blues på de Røde Sjøhus, med 17 av distriktets beste blues band

Tekst: Egil Karlsen

Foto: Stavanger Bluesklubb


Publisert: 27.09.2014

Det startet i fjor som en «jubileumskonsert» for 15 flotte år med blues­klubben. Arrangementet ble imidlertid så godt mottatt av både publikum og de mange musikerne at vi drar i gang igjen i år forklarer en ivrig Arne Kolstad som var med å starte den aktive bluesklubben for 16 år siden.

At vi har mange i distriktet som liker denne musikkstilen hadde vi nok en rimelig god peiling på, men vi ser nok også at det er et «hull i markedet» for denne ­typen arrangement. Det var i alle fall flott å kunne gå rundt på de 3 scenene og bare møte blide ­voksne mennesker som tydelig hygget seg. Det var også mange som fikk seg en svingom på dansegulvet til toner av gamle helter….

Vi hadde i utgangspunktet et litt hårete mål i fjor om å klare å få med oss 15 band, men da vi først satte i gang fikk vi så stor pågang at vi måtte utvide med flere orkester. Det sier litt om både entusiasmen og mangfoldet for denne musikk sjangeren her i distriktet.

Bluesmusikken står veldig sterkt her i distriktet,og det er ikke tvil om at det i mange av de deltakende band befinner seg flere av Rogalands mest erfarne musikere. Her er mange av distriktets mest kjente blues og rockemusikere ennå aktive. Og da snakker vi helt fra våre mest kjente band fra «Bernad Jenkins tiden» og frem til i dag hvor mange av musikerne har vært med å bidra.

Selve arrangementet House of Blues starter allerede kl. 18.00 den 4. oktober og så går det slag i slag fram til kl. 01.30. Og som i fjor blir det non stop musikk fra 3 scener hele kvelden. Erfaringene fra i fjor viser også at publikum kommer tidlig, så det er nok å anbefale å ikke drøye for lenge på kvelden dersom en ønsker de gode plassene..

Det geniale med de Røde Sjøhus er nettopp det at publikum kan rusle mellom de 3 scenene, og dermed er muligheten for å få med seg mange av de aktuelle og varierte bandene stor. I tillegg skal vi ikke glemme at dette er en fest, og da skulle det også være store muligheter for alle som ønsker å lette litt på dansefoten. Med 3 scener og 17 band, burde vel de aller fleste klare å finne en rytme eller to og riste litt på kroppen til, skyter en smilende Kolstad inn.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no