ANNONSE

SPORT & FRITID

turtips!


Rogaland ­Arboret

Tekst og foto: Berit Glittenberg


Publisert: 27.09.2014

Naturstien i Arboretet er kjekk både for store og små, og etter en har gått ­gjennom alle postene må en ta turen innom kafeen for å se om svarene er rett, og smake de gode vaflene som selges der. Kafeen er åpen søndager 11-16.

Arbor er det latinske ordet for tre, og et arboret er en botanisk hage for trær og busker. Formålet med et arboret er både å skape og å spre kunnskap om slike planter, og å ta vare på deres mangfold og genetiske ressurser. Videre skal arboretet bidra til økt naturforståelse og stimulere til større interesse for naturmiljøet generelt. Et arboret inneholder derfor et stort mangfold av planter, gjerne mer eksotiske og sjeldne arter fra lignende klimasoner fra andre deler av kloden.

 

 

Rogaland Arboret ble etablert i 1972 som ­stiftelse av Rogaland fylke og kommunene Gjesdal, Hå, Kleppe, Randaberg, Sandnes, Sola, Stavanger og Time, etter initiativ fra Bjørn A. Stangebye. ­Hendelsen som gjorde etableringen mulig, var brannen i 1970 som la 500 dekar skog i aske i det området som nå er arboret.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no