ANNONSE

SPORT & FRITID

Klatring og læring hånd i hånd

Tekst: Helene Stenhaug

Foto: Paolo Pagani


Publisert: 11.10.2014

Ian Hanson på besøk på Stangeland SFO med ekspedisjonsbilen til Klatrefabrikken.


Fakta:

Klatre­fabrikken

Hva: 

Klatrefabrikken er det mest innholdsrike klatresenteret i Rogaland og tilbyr et vidt spekter av muligheter. Alt fra klatring, buldring, kurs til bursdag, temabuilding og andre morsomme aktiviteter.


Aktuell med:

Gode avtaler for skoler, SFO og barnehager. 


Kontakt:

post@klatrefabrikken.no

Tlf 51 58 60 19


Web:

www.klatrefabrikken.no

Klatring stimulerer det naturlige behovet for å søke fysiske og mentale utfordringer.

La barn være barn – introduser dem til klatring, en av verdens raskest voksende sporter.

Klatrefabrikken på Mariero ønsker skoler, SFOer og barnehager hjertelig velkommen. Ønsker du å gi barna bedre selvtilitt og den ultimate treningsformen for kropp og sinn? La dem klatre, og bli med til topps.

– I klatreveggen er det kort vei til mestring. Barna får brynet seg på nye ruter, og brukt kroppen såvel som hodet, forteller instruktør Ian Hanson. Han hjelper daglig barn i klatre­veggen, og mener at å klatre er det naturligste i verden for dem. Her er terskelen lav og alle kan delta. Det er også en ­ypperlig treningsform, ettersom den ­stimulerer koordinasjonen, ­balansen og styrken.

– Her får barna leke, trene og sosialisere. Det er et fristed hvor en utvikler kropp og sinn. Med klatring oppnår de fysisk og mental balanse, sier han.

Problemløsning i hverdagen

Barnas hverdag er spekket med utfordringer. Både mentalt, ­sosialt og fysisk. ­Ingen sport er så fokusert på problemløsning som klatring. Du får stadig nye ut­fordringer og må finne nye veier og ruter på vei til toppen. Hodet og kroppen din er konstant på jakt etter løsninger.

Dette er en av årsakene til hvorfor barn oppfordres til å klatre. Aktiviteten øker barnas selvtilitt og mestringsfølelse. De blir bedre rustet til å takle andre utfordringer og tenke løsnings­orientert i hverdagen.

Blir klar for naturopplevelser

Innendørs klatring inspirerer til utendørs aktivitet. – Etter hvert som barna blir trygge på klatreveggen innendørs, vil de hungre etter trening i naturen. ­Klatringen er den perfekte aktivitet for å friste barna bort fra stillesittende og skjermbaserte innendørs­aktivteter. De vil få et genuint ­ønske om å bruke kroppen og søke nye utfordringer. Klatring senker også stressnivået i en ellers travel hverdag. I klatreveggen er det kun øyeblikket og målet som skal bestiges, som betyr noe, sier Ian.

Kombiner læring og trening

Ønsker du å arrangere en drømme­dag for barna? Eller vil du kanskje lære dem førstehjelp? Kanskje vil du holde relevant under­visning i forkant av klatringen. Uansett hva du ønsker, kan dette arrangeres. Hos Klatrefabrikken finnes prosjektor, tavle, undervisningsrom og spiseplass.

– Mange skoler og barnehager kommer til oss på dagtid, for et spennende avbrekk i en stille­sittende skolehverdag. Vi har ­flere som klatrer på jevnlig basis og er veldig fornøyd med dette. For oss er det et sterkt ønske å introdusere klatresporten til barn og ungdom, forteller grunder ­Eirik Skjærseth.

Klatrer hver uke!

Stangeland SFO setter mestring og trening i fokus, og har innsett hvor viktig klatring er for barnas utvikling. De kommer hver ­eneste uke til Klatrefabrikken, hvor en klatregruppe på 15-20 barn får aktivisere seg i veggene.

– Jeg ønsket en fast aktivitet for barna på SFO. Jeg hadde selv testet klatring, og tenkte det var en perfekt aktivitet for å ­utvikle ­sosiale ferdigheter, motorisk trening og det å tørre å utfordre seg selv. Her får de styrke, koordinasjon og ­bevegelighet, ­forteller ­Vidar Skår, avdeligsleder ved Stangeland SFO.

Hos Klatrefabrikken lager du en avtale etter ditt behov. ­Stangeland SFO klatrer hver tirsdag fra 13.00 til 15.00, reiser med rutebuss og tar selv med matpakke.

– For oss er det en ideell avtale med Klatrefabrikken som vi har benyttet oss av i snart fire år. Både foreldre og barn er stor­fornøyde med klatringen.

SFOen arrangerer en gruppe som består av elever fra samme trinn og klasse, slik at klatre­gruppen kjenner hverandre fra før. Både barna og foreldre har samtykket til klatringen i forkant, forklarer Vidar.

Klatrefabrikken kommer gjerne på besøk til skolen eller barne­hagen for å inspirere og lære både barn og voksne om klatring, ­avslutter Ian Hanson.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no