ANNONSE

KULTUR

Dag Schreiner er premiereklar!

Tekst: Pål Larsen


Publisert: 11.10.2014

Pave Franz kommer innom.


Det er god stemning i Stavangeren for tiden. Dag Schreiner øver på scenen. Han tryller fram den ene karakteren etter den andre. Dag som Pave Franz gjorde stor suksess da Løgnaslaget hadde revy for et par år siden. Paven blir med også nå når Dag inviterer til høstshowet «ENDELIG DAG IGJEN!». Denne gangen skal han velsigne showet. Og som paven sier: «Natten er dagens mor, og endelig er det Dag igjen!».

Broder Daniel har et litt annet ståsted i det religiøse land­skapet. Han er født og oppvokst i Stavanger og gikk på Misjonshøyskolen her. Da bodde han på Misjonsmarken, og jammen bodde han ikke på Misjons­marken da han flyttet til Afrika og startet sin misjonær­gjerning der også. Broder Daniel har samlet opp 44 års erfaring fra arbeid med de innfødte. 
Det har han laget musikal om. 
Les Misjonables heter den. 
En storslått og dramatisk musikal som han fremfører utdrag fra. Broder Daniel har vært med Dag på revy i ­Stavangeren tidligere. Da gikk den store gap­skratten gjennom lokalet. Snik­titten vi har vært med på nå, tyder på at ­Broder Daniel fremdeles er i full, fri utfoldelse. Det er bare å glede seg.

En helt ny type har Dag skapt ­gjennom Kåre Kloss. Han er major i Forsvaret og har deltatt i de norske FN-styrkene der han er HMS-ansvarlig. Det er et stort ansvar. Det er mange farlige situasjoner som kan oppstå i en krigssituasjon. Heldigvis har majoren solid erfaring med gode HMS-tiltak fra oljeindustrien å støtte seg til.

Bøgvall Kai er selvfølgelig med. 57 år gammel er han på flyttefot fra barndomshjemmet i Strandgadå. Mors nye samboer synes det er på tide. Bøgvall selv ser ikke helt det poenget. Moren på 87 har bodd i barndomshjemmet hele tiden, og hun har ikke flyttet ut.

Dag Schreiner er i ferd med å sette sammen en variert forestilling. ­Orkesteret er på plass for å gi den musikalske kvaliteten et show med Dag Schreiner skal ha. Regissør Pål ­Kvammen og musikerne koser seg ­høylydt når Dag setter i gang.

En uke før premieren har over 
10.000 sikret seg billett. Til dere andre: Her gjelder det å skynde seg mens det enda er billetter å oppdrive!


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no