ANNONSE

KULTUR

Fest i Stavangeren

Tekst og foto: Pål LarsenPublisert: 25.10.2014

For en fest det blir i Stavangeren denne høsten. Dag Schreiner gjennomførte premieren på høstens store show i Stavangeren, «Endelig Dag igjen», med stormende publikumssuksess. Stemningen i Stavangeren var høy. Og mange framhever dette showet som den beste forestillingen Dag Schreiner har laget så langt.

Det er ikke langt mellom toppnumrene på scenen. Paven er først ut. Han erklærer forestillingen for startet og frem­fører en tekst stappet med morsomme poenger. Høydepunktet i forestillingen er kanskje den anonyme veisjefen som forklarer seg om bakgrunnen for trafikk­situasjonen i byen. Dag ­Schreiner beskriver en lett gjenkjennelig situasjon for alle som har sittet i en bil i Stavanger­distriktet i rush­tiden. Broder Daniels ­musikal fra misjonsmarka på Madagaskar lokker også fram gaplatteren. Og om stemningen er god gjennom hele forestillingen, bryter virkelig jubelen løs når Bøgvall Kai på nærmest magisk vis plutselig dukker opp på scenen. Bøgvall har som alltid sine egne betraktninger rundt livets små og store begivenheter. Og publikum ler seg nesten skakke.

Mellom typene gjør Dag Schreiner stand-up. Dag er en historieforteller av rang. Og hans historier, gjerne med utgangspunkt i det stavangerske daglig­livet, er virkelig morsomme. Musikalsk er det en forestilling i toppklasse. Knut Aabø er kapell­mester for et knippe av byens beste musikere.

Forestillingen «Endelig Dag igjen!» er allerede satt opp med 38 forestillinger fram til jul. Over 13.000 billetter er solgt. Så langt vi kan se av spilleplanen er det ikke mange mulige datoer å legge inn ekstraforestillinger, så skal du få med deg Dag før jul er det bare å starte jakten på billetter. Et fornuftig sted å starte den ­jakten er på billettkontoret i Stavangeren, 51 84 38 50, eller på www.stavangeren.no.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no