ANNONSE

REISE

Bli med på Lokalavisens lesertur til Dubai

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Reisecompaniet


Publisert: 08.11.2014

Fakta:

Reise­companiet

Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

Gruppereise til eksotiske Dubai 
4.–12. mars 2015


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44


Web: 

www.reisecompaniet.no/
lokalavisendubai

Vi kan nå ønske alle Lokalavisens lesere velkommen til en reise med opplevelser utenom det vanlige! Dubai, som er største by i Forente arabiske emirater ved Persiabukta, er blitt et stadig mer populært reisemål for oss skandinaver. 
Ikke så rart – i Dubai finner man alt et reiselystent hjerte kan begjære; Kritthvite strender, herlig klima, eksklusive hotell, verdens største kjøpesenter, verdens høyeste bygg, eksotisk ørken og arabisk gjestfrihet. Vi tar deg med på et spennende og variert program hvor du får med deg alt dette og mer til.

Vi flyr fra Stavanger, via Oslo, til Persiabukta og Dubai. Vår ­norske ­reiseleder møter oss ved ankomst i Dubai, og hun er med oss på ­resten av turen. Vi skal på ørken­safari hvor vi kjører på sand­dynene, besøker en beduin­leir og blir servert grillbuffet mens vi får oppleve magedans. Du får også delta på middags­cruise på Dubai Creek, elven som deler Dubai i to. Her blir det vakker kvelds-stemning med alle lysene fra byen i bakgrunnen. Vi skal også spise middag på ­verdens fineste hotell, «Seilet».

Dette er turen for deg som vil oppleve noe nytt og spennende i en kombinasjon med arabisk kultur, moderne byliv eller av­slappende dager ved stranden.

Program

Dag 1:

Avreise Stavanger, Sola kl. 10.15 med Norwegian. Mellom­landing på Gardermoen på vei til Dubai. Vi flyr Norwegians 737-800. På flyplassen møtes vi av vår norske reiseleder og blir tatt med til vårt flotte hotell, som ligger sentralt i Dubai ved ­Dubai Marina.

Hotel Marina Byblos****

www.marinabybloshotel.com

Dag 2:

Etter en god frokost skal vi på sightseeing i Dubai ­sentrum der vi får se spektakulære, ­moderne bygninger, de fleste sky­skrapere er bygd de siste 10-20 år, og ­fantastiske bygg er under opp­føring. Museet vi besøker ­ligger i det 150 år gamle Al ­Fahidi fortet. Her kan vi se kon­trastene fra datidens fiskelandsby og perle­dykkersentrum til ­dagens Dubai. Vi kjører langs Jumeirah-­området med alle sine hotell og bygge­prosjekter og ser på ­Jumeirah Moske som er et fint eksempel på arabisk ­arkitektur. Videre drar vi med den lokale vanntaxi, som har overlevd ­gjennom år­hundrene, som vil bringe oss over til området for gull og krydder­markedene. Lunsj inntas på en lokal ­restaurant ­underveis.

Dag 3:

Etter en god frokost har vi tid på egenhånd før vi møtes klokken 15.00 for å dra på ørken­safari! Dette er en stor opplevelse. Vi kjører store firehjulstrekkere ut i den arabiske ørkenen. Luften i dekkene blir sluppet ut, og vi ­flyter igjenom sanddynene som et skip. Vi kjører på kryss og tvers, ned bratte skråninger utenfor ­alfarvei...

Vi besøker en beduinleir og kamel­farm der vi får smake ­arabisk te, ri på kamel, oppleve dresserte falker og annet fra ­arabisk kultur. På kvelden er vi invitert til grilling i ørkenen på arabisk vis! Kvelden avsluttes med magedans til arabiske ­rytmer.

Dag 4:

Dag på egenhånd der man står fritt til å gå på den nydelige stranden, slappe av ved svømme­bassenget eller dra på en av de mange shoppingsentrene i ­Dubai.

Dag 5:

I dag tar vi dere med på en spennende runde i det moderne Dubai. Vi vil se den berømte «palmen», bygget opp av sand i havet utenfor byen, før vi ­reiser til ­Madinat, et palasslingnende område bygd opp i gammel stil med kanaler, ­butikker og ­restauranter. Videre venter et besøk i verdens høyeste bygning. Dette må opp­leves! Området har kostet 30 milliarder ­
kroner å bygge og er ganske ­fantastisk. Vi ser også på ­verdens største kjøpesenter, Dubai Mall, med sine 1200 butikker, før vi ­avslutter med å se på verdens høyeste fontene; den går 120 ­meter til værs og strekker seg over tre fotball­baner.

Lunsj på egenhånd.

Dag 6:

Etter frokost kan man ut­forske Dubai på egenhånd, kanskje ta en tur på kjøpesenter med innendørs slalåmbakke, ­eller verdens største handlegate for gull og diamanter? Om ikke shopping frister, kan helt sikkert de ­nydelige strendene friste selv en kresen nordmann...

Så kveldens høydepunkt: ­Elegant middag på et av verdens fineste hotell: 7 stjerners hotellet «Seilet» – Burj al Arab.

Dag 7:

Dag på egenhånd.

Dag 8:

Dagen brukes som man ­ønsker før vi på ettermiddag/kveld legger ut på «cruise» på ­Dubai Creek, elven som ligger midt i hjertet av byen. Fantastisk kveldsstemning med alle lys fra byen i bak­grunnen. Vi seiler i en ­tradisjonell «dhow» med middags­buffet av grillet kjøtt og fisk i tillegg til arabiske appetitt­vekkere. En flott avskjeds­middag! Etter ­middagen blir vi kjørt til flyplassen for ­avreise.

Dag 9:

Flyturen hjem med Norwegian går kl. 02.00, og vi mellomlander på Gardermoen før vi ­ankommer Stavanger, Sola kl. 07.50.

God tur!

Eksotiske ­Dubai 4.–12. mars 2015

Pris: kr 15.900,- 
i delt dobbeltrom


DETTE ER INKLUDERT:

• Fly t/r Stavanger - Oslo - Dubai, med Norwegian

• Alle flyskatter

• Norsk, kunnskapsrik reiseleder på plass

• All overnatting i delt ­dobbeltrom

• All transport ifølge ­program

• Alle utflukter ifølge ­program

• Middag og lunsj ifølge program

• Middag på selveste «Seilet»

• Middagscruise i tradisjonell trebåt, «dhow»

• Grilling i ørkenen med magedans

• Tur til verdens høyeste bygning og verdens største kjøpesenter m.m.


Tillegg

• Enkeltromstillegg: 

kr 1.990,-

• Øvrige måltider

• Drikke til maten

• Reiseforsikring


Booking: www.reisecompaniet.no/lokalavisendubai


Forbehold:

Reisecompaniet tar forbehold om trykkfeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning av valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no