ANNONSE

KULTUR

Gjenvinner kaffekapsler til inntekt for Klepp Frikyrkjes sosiale arbeid

Tekst og foto: Pål Larsen


Publisert: 08.11.2014

Lekemde lett miljøinitiativ: Geir Ådne Vestvik og Ringobamsen er fornøyde med at de kan gjenvinne ­varmdrikkskapsler og folieemballasje på arbeidsplassen sin inne Ringobutikken på Bryne.


Takket være Geir Ådne Vestvik kan nå innbyggerne på Jæren bidra til at deres TASSIMO kaffekapsler og foliepakninger blir gjenvunnet i stedet for å ende opp i søpla, samtidig som de er med på å samle inn penger til Klepp Frikyrkjes sosiale arbeid. Slik blir brukte kapsler omgjort til både nye ressurser og penger til en god sak.

Oktober 2014: Geir Ådne Vestvik har i samarbeid med TerraCycle og TASSIMO åpnet opp et lokalt innsamlingssted i ­butikken sin på Bryne for å gjøre det lettere for innbyggerne på Jæren å gjenvinne deres Tassimo-kapsler og foliepakninger. Kapslene og folieinnpakningen blir sendt til TerraCycle for materialgjenvinning, og som takk for dette mottar Geir Ådne ­Vestvik en pengedonasjon som han har valgt å donere til Klepp Frikyrkjes ­viktige sosiale arbeid. Innbyggere rundt om i Norge kan enkelt finne sitt nærmeste innsamlingssted ved å gå inn på TerraCycles hjemmeside, terracycle.no, hvor det er lagt ut et kart med oversikt over alle lokale innsamlingssteder i landet. Her finner man også mer informasjon om det lokale innsamlingsstedet til Geir Ådne Vestvik, som er det første av sitt slag på Jæren.

En vinn-vinn situasjon

Geir Ådne Vestvik synes det er givende å kunne bidra til mer gjenvinning på Bryne ved å ha en innsamlingseske i Ringo-­butikken sin der andre kan levere fra seg kapslene sine.

– Jeg synes det er veldig fint at man kan ha et offentlig innsamlings­sted her i butikken for TASSIMO-kapsler. Det er utelukkende positivt at avfall gjenvinnes i stedet for å gå til spille, og i tillegg samler vi inn penger til et godt formål. For­håpentligvis blir flere engasjert, slik at vi kan samle inn så mye penger som mulig til Klepp Frikyrkje’s sosiale arbeid. Det er en vinn-vinn situasjon for alle, forteller Geir Ådne.

Ønsker å eliminere ideen om søppel

Kaffekapsler kan ikke gjen­vinnes av det nasjonale gjenvinningssystemet i Norge grunnet deres komplekse materialsammensetning, og går i skrivende stund til forbrenning. TASSIMO inngikk derfor allerede ved produkt­lanseringen i 2011 et samarbeid med miljøfirmaet TerraCycle, som er ekspert på material­gjenvinning av avfall. Med en innstilling om at alt kan gjen­vinnes, og et ønske om å eliminere ideen om søppel, har TerraCycle på verdensbasis nå samlet inn over 3,5 milliarder forbruksvarer som har blitt gjenvunnet til nye ressurser i stedet for å ende opp på søppel­fyllinger eller forbrennings­anlegg. I tillegg til dette har de donert over 36 millioner kroner til veldedige formål. Gjennom TerraCycles unike gjenvinningsmodell har det siden 2011 vært mulig for Tassimo-forbrukere i Norge å sende sine Tassimo-kapsler gratis via posten til TerraCycle, hvor de så blir materialgjenvunnet. Engasjerte og miljøbevisste nordmenn har allerede sendt inn over 800.000 kapsler til gjenvinning, og som takk for dette har de også mottatt pengedonasjoner som de kan gi videre til sine foretrukne ­veldedige formål.

Samler inn til Klepp Frikyrkjes sosiale arbeid

Målet med lokale inn­samlingssteder er at hele lokal­befolkninger skal gå sammen for å samle inn Tassimo-kapsler, og slik gi flere muligheten til å ­gjenvinne kapslene sine. I tillegg til dette kan man på denne ­måten samle inn enda mer penger til sine foretrukne veldedige organisasjoner. Geir Ådne ­Vestvik har valgt å donere pengene til Klepp Frikyrkjes sosiale arbeid.

– Det var et naturlig valg ettersom jeg selv er engasjert i Klepp Frikyrkje. I tilegg er jeg opptatt av at de blant oss som har minst skal få det litt bedre. Klepp ­Frikyrkje har en innsamling for nettopp dette, så jeg synes det er fint å donere pengene vi samler inn her til arbeidet de gjør, samtidig som vi er med på å hjelpe miljøet, forteller Geir Ådne.

Takket være Geir Ådne hjelper TerraCycle og TASSIMO til med å forhindre at mer avfall havner på søppeldynger eller blir brent, samtidig som det samles inn penger til veldedige formål. Innsamlere av Tassimo- kapsler har allerede samlet inn flere titusener kroner til ulike veldedige formål i Norge, og målet er at dette beløpet skal bli enda større ved hjelp av lanseringen av lokale innsamlingssteder. En vinn-vinn situasjon for samfunn og miljø, og noe TerraCycle ønsker at enda flere vil ta del i her i Norge.

Ytterligere Informasjon om ­Terracylce kan du finne på 
www.terracycle.no


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no