ANNONSE

HUS & HAGE

Genialt enkelt

Tekst og foto: Randi Sørensen


Publisert: 08.11.2014

Det var bare å komme med flyttelasset og flytte rett inn i deres nye Älvsbyhus – enkelt og greit.


De flyttet fra tre moderniserte etasjer til enkel luksus på ett plan og halve boarealet. Og selve byggeprosessen var i seg selv en luksuriøs opplevelse, mener Jan Otto Ludvigsen og Turid Erdal.

 

– Vi trengte ikke tenke på én ting. Etter at vi hadde bestemt hvilket Älvsbyhus vi ønsket og pekt på tapetene vi ville ha i hvert rom, var det bare å nyte synet av byggingen fra nabotomta. Da vi kom med første flyttelasset, var hvitevarene montert, belysningen tilkoblet og vedovnen klar til bruk. Til og med ringeklokke og utebelysningen var på plass, smiler de to.

 

Perfekt pakkeløsning

Det lukter fremdeles nytt i huset deres like ovenfor riksveg 543 i Ølensvåg. I knapt fire uker har Jan Otto Ludvigsen og Turid Erdal kunne nyte sitt rykende ferske 120 kvadrats Bruse-hus fra Älvsbyhus. De har fått alt på ett plan, kun et steinkast unna det gamle huset deres på nabotomta.

De bodde på 230 kvadrat i et hus som tross omfattende oppgraderinger begynte å bli for stort for de to. Dermed valgte de å bygge nytt på andre halvdelen av tomta. Og det var et imponerende skue å følge byggeprosessen fra nabohuset.

– Seksjonene kom, en etter en, ferdige med gulvbelegg, inventar og tak. Modulene var tette idet de var plassert på grunnmuren. Samme dag som kjøkken­seksjonen var løftet på plass, kunne snekkerne hente seg kaffevann i springen, forteller Ludvigsen.

I løpet av et par møter med Älvsbyhus var alt i boks. Alt fra grunnmur og inngangsparti til vaskeservanter og belysning var inkludert i pakken. Rom etter rom ble løftet på plass i løpet av sommeren.

– I løpet av byggeprosessen hadde vi en prat med snekkerne, da vi var litt uenige om en list på badet. Utover det har vi ikke trengt å involvere oss i det hele tatt, smiler de to.

Til sammen havnet pris­lappen på 1,8 millioner. Ludvigsen og Erdal vurderte flere leveran­dører, men det dukket likevel opp stadig flere fordelaktige løsninger som pekte på Älvbyshus.

– Vi vurderte flere modulløsninger. Men Älvsbyhus hadde den løsningen som utnyttet tomten vår best. I tillegg var husene deres godt isolerte og levert med vannbåren varme inkludert i ­prisen, noe som absolutt veide tungt i avgjørelsen. Selv om vi ikke har bodd her så lenge, merker vi godt at vi bruker mindre strøm enn før, sier Ludvigsen.

 

Lyst og lett

Da de først bestemte seg for å bygge nytt, var det få, men desto svært viktige egenskaper de lette etter ved nytt hus: Det skulle være lyst, det skulle være lett å holde, og alt måtte være på ett plan. Selv om de så på flere ­mulige løsninger, falt de for «sin modell» etter at de hadde besøkt Älvsbyhusbyggere i Sveio. Og inntrykket de satt igjen med etter besøket, skuffet ikke da de flyttet inn i eget seksjonshus i Ølensvåg.

– Jeg ble helt paff da jeg kom inn her – lyset i stua og kjøk­kenet var helt fantastisk! De store ­vinduene sørger for gjennom­lysning i hele rommet. Dessuten er det blitt en sann glede å holde huset rent etter at vi flyttet inn i nytt, sier Erdal, mens Ludvigsen nikker enig.

– Jeg svinger moppen med glede her, i motsetning til den litt større jobben det var der vi bodde før, smiler han.

Nå tar de selv imot gjester som er i tenkeboksen om nybygg selv, og som ser etter de samme huskvalitetene de ­gjorde.

Sammenlignet med mange andre nye huseiere som er leie av måneder med planlegging og byggekaos, har ikke Erdal og Ludvigsen bekymret seg over byggesjau en eneste dag. Jan Otto har allerede begynt å tenkte på ny byggeprosess, så enkelt og greit som det har vist seg å være.

– Nå må jeg bare finne rett hytte­tomt. Jeg vet jo hvilket hus jeg skal ha på den, smiler han lurt.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no