ANNONSE

REISE

reis fra stavanger i april/mai 2015


Opplev historiske Peru

Tekst: Randi Sørensen

Foto: ReisecompanietPublisert: 22.11.2014

Fakta:

Reise­companiet

Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

Gruppereise til Peru 
23. april til 5. mai 2015


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44


Web: 

www.reisecompaniet.no/reise/
lokal-avisenperu

Bli med til Peru og opplev dette magiske landets historie og kulturskatter, den varierte naturen med vakre elvedaler og fjelltopper over 6000 m.

Høydepunktet for mange er ­Machu Picchu – den forsvundne Inkabyen. Å oppleve den er en «en gang i livet opplevelse» som ­vanskelig kan beskrives.

Dag 1

(M) Fly fra Stavanger med mellom­landing på vei til Peru og Lima. Her blir vi innkvartert på et hotell i bydelen ­Miraflores, hvor det er mange fine steder å hygge seg på kvelden. Vi besøker Larcomar på kvelden, et moderne senter med butikker, restauranter, utesteder, kino, spill og andre fornøyelser, og med en flott utsikt over Stillehavet. Her får vi en god middag på et av ­stedets mange gode restauranter

Dag 2

(F/L) Vi reiser med fly fra Perus ­hovedstad Lima til Juliaca og ­videre med buss ca en time til Puno – en by med ca 250 000 innbyggere som ligger ved Titikaka­sjøens bredder på ca 3800 moh. På veien til Puno vil vi besøke et arkeologisk senter fra før inkaenes tid kalt Sillustani. Dette er enorme, runde gravstøtter som er laget i inka-arkitektur. Vi får også et lunsjmåltid inkludert på veien.

Dag 3

(F/L/M) På morgenen drar vi med båt til de flytende Uros-øyene. ­Øyene er kunstig laget av siv, og det var grupperinger av befolk­ningen som valgte å bosette seg på øyene i flukt fra skatter. Etterpå reiser vi videre med båt til øya Amantani. Her blir vi innkvartert i husene til de innfødte. Vi får ta del i de innfødtes kultur og levemåte, og om kvelden blir det bygdefest med lokal­befolkningen.

Dag 4

(F/L/M) Vi reiser videre med båt til øya Taquile – en svært tradisjons­tro øy, der befolkningen har et slags sosialistisk samfunn, hvor alle arbeider for fellesskapet. Vi tar en gåtur over øya hvor vi får en fantastisk utsikt over Titikaka­sjøen. Typisk lunsj på restaurant, før vi reiser tilbake til Puno med båt. Middag på restaurant i Puno.

Dag 5

(F/L/M) Transportetappe til ­inkaenes hovedstad, Cusco. Bussturen tar ca 8 timer. Første stopp er ved turens høyeste punkt, Abra la Raya, som ligger på 4330 meter over havet, og like etterpå vil vi få servert en buffet-lunsj i landsbyen Sicuani. Deretter besøker vi et inka­tempel som heter Raqchi. Vel fremme i Cusco, blir vi innkvartert på vårt hotell. Om kvelden blir det middag med musikk til.

Dag 6

(F) Formiddagen på egenhånd i den sjarmerende fjellbyen Cusco. På ettermiddagen blir vi med og ser inkaenes sol-tempel. Vi vil her se deres imponerende steinbygger­kunst og hvordan spanjolene da de erobret landet bygget sine kirker oppå de gamle inkatemplene. Senere vil vi besøke katedralen i Cusco som er en av de mest imponerende i Latin-Amerika. Deretter vil vi besøke flere viktige byggverk fra inkatiden, hvor Sacsayhuaman er den viktigste. Retur til hotell. På kvelden blir det et infomøte ­angående inkatrail.

Dag 7–9 Inkatrail

(F/L/M) Vi blir med på en fire dagers vandring på inkastien. Vi blir først fraktet med buss til Km 82 på strekningen Cusco-Aguas ­Calientes, og vandringen starter derfra. Vi overnatter i telt alle ­nettene, og vi vil ha med oss et helt team med bærere, kokker og hjelpere. Vi får servert både frokost, lunsj og middag. Underveis vil vi besøke arkeologiske komplekser fra inkatiden. På andre dag starter den kraftigste stigningen. Vi ­starter på 2800 moh, og vi bruker hele formiddagen på å komme oss opp på stiens høyeste punkt på 4200 moh. Her får vi en fantastisk utsikt over den storslagne naturen i Andesfjellene.

Dag 10

(F/L) Vi står tidlig opp og får ­frokost ved campsiten, og vi ­starter siste dags vandring mot ­Machu Picchu – selve høyde­punktet i Peru, som nylig er kåret til et av verdens syv nye underverker. Vi vil bli med på en omvisning i ca 2 timer. Deretter kan inkabyen utforskes på egenhånd. På ettermiddagen spiser vi lunsj i Aguas Calientes før vi reiser tilbake til Cusco med tog.

Dag 11

(F/M) Vi får en formiddag i ­Cusco til egen disposisjon før vi flyr tilbake til Lima, og blir innkvartert på hotellet i Miraflores. Det blir en fin middag på Limas beste sjømat­restaurant Rosa Nautica.

Dag 12

(F/L) En kort omvisning rundt i hovedstadens viktigste severdigheter. Vi blir vist rundt i bydelene Miraflores og San Isidro, før vi blir med til det historiske ­sentrum av Lima. Vi vil blant annet se ­Katedralen, Regjerings­palasset, og San Fransisco kirken med sine katakomber. Vi spiser lunsj og blir senere fraktet til flyplassen for hjemreise.

Dag 13

Tilbake til Stavanger på etter­middagen.

Alternativt ­program for de som ikke ønsker å gå inkatrail:

Dag 6

(F) Fridag i Cusco til å nyte på egenhånd alt byen har å by på.

Dag 7

(F/L) Denne dagen blir vi med på en heldagsutflukt til inkaenes ­hellige dal som går fra Cusco by til Machu Picchu. Vi vil blant annet ­besøke det store ­markedet i Pisaq, der man kan handle håndlagde ­varer fra indianer­befolkningen. ­Etter lunsj drar vi videre til ­Ollantaytambo, og vi ­besøker inka­templet med samme navn. Til slutt på turen besøker vi landsbyen ­Chincheros.

Dag 8

(F) Tidlig på morgenen tar vi ­toget til Aguas Calientes, reisen tar ca 4 timer. Så blir vi med buss opp til selv­este høydepunktet på turen, Machu Picchu, bussturen tar ca en halvtime. Her vil vi få en 2-3 timers guidet omvisning i ruinbyen.

Dag 9

(F/L) Denne dagen vil bli fri til å utforske Machu Picchu på egenhånd. Vi vil også møte igjen resten av gruppen som har gått inka­stien, og kunne bli med på deres omvisning. På ettermiddagen blir det felles lunsj i Aguas Calientes, før det bærer tilbake til Cusco med tog.

Tilleggspakke, 2 dager, for de som vil oppleve Amazonas

Denne pakken kan legges i etterkant av ovennevnte program.

Dag 1: Lima – Tambopata

Vi blir kjørt til flyplassen for ­avreise til Puerto Moldonade, hvor neste reisemål, regnskogen, venter. På båttur videre opp­lever vi en spennende fauna som hoved­sakelig består av fugler som holder til nær elven. Etter lunsj blir vi med på en vandretur hvor vi kan støte på iguana, fargerike sommer­fugler, slanger og insekter i attraktive farger. Etter middag tar vi sammen med vår guide en nattlig vandretur på leting etter amfibier, flaggermus og andre dyr som f.eks. nattaper.

Dag 2, Tambopata

«Morgenfugler» kan i dag fra kl. 04.30 oppleve en mengde ulike papegøye-­arter og andre farge­rike fuglearter. Etter ­frokost ­besøker vi et økosystem som permanent ligger under vann. Her finnes en mengde palmer, hvorav den domi­nerende ­heter «­Aguaje». Her er det også mulig å treffe på Anakonda, den største slangen i Amazonas. Etter middag blir det «nattvandring» med vår guide.

Dag 12, Tambopata – Lima

Vi reiser fra lodgen i Tambopata med elvebåt til flyplassen i Puerto Maldonado. På ettermiddagen flyr vi tilbake til Lima.

Reisefakta:

Avreise: 23. april 2015. Retur: 5. mai 2015.

Pris per person: kr 35 600,- 


Inkludert

• Norsktalende reiseleder ved minimum 15 påmeldte

• Flyreise Stavanger-Peru

• Overnatting i 4 stjerners hoteller med frokost

• All transport 

• Flyreiser Lima-Juliaca, Cusco-Lima

• Måltider spesifiserte i programmet (F, L, M)

• Profesjonelle engelsk­talende guider ved utflukter

• 1 personlig bærer per 
2 turister under inkatrail


Tillegg

• Øvrige måltider

• Tips

• Reiseforsikring

• Tilleggspakke Amazonas
kr 3500,- per person i delt dobbeltrom.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no