ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

De effektive strålene

Tekst: Helene Stenhaug

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 22.11.2014

Spesialsykepleier og daglig leder, Elin Ovedal og gynekolog Erik Andreas Torkildsen ønsker velkommen til Rogaland Laserklinikk.


Fakta:

Rogaland ­Laserklinikk

HVA:

Rogalands største laserklinikk med

et omfattende tilbud innen medisinsk

og kosmetisk hudpleie.

Behandlingene utføres av kvalifisert

personale, og med den nyeste

teknologien som er tilgjengelig.


HVOR: 

Lagårdsveien 91, 1. etg.

4010 Stavanger. 

I Colosseum-bygget, i nærheten av Lille Asia. Til våren flytter vi inn i 
St. Olav, tidligere Sylvesters lokaler.


AKTUELL MED: 

Ny laser for fjerning av tatovering, og hormonfri behandling for overgangsplager 


ÅPNINGSTIDER: 

Man: 09–20, Tirs: 09–16, Ons: 09–16, Tors: 09–18 og Fred: 09–16 


KONTAKT:

TLF: 51 56 66 00 betjent sentralbord fra 09–16, hver dag


WEB:

www.rogalandlaserklinikk.no


Facebook: 

rogalandlaserklinikk

Både overgansalderen og dannelsen av fine linjer er noen av livets uungåelige forandringer. Andre kroppslige endringer velger vi selv, som for eksempel en tatovering. Valgt eller ikke valgt, du kan likevel være misfornøyd.

Rogaland Laserklinikk gjør huden din vakrere og friskere. Her reverseres både den sjenerende tatoveringen, de fine linjene, svette armhuler, uønsket hårvekst og ubehagelige symptomer i overgangsalderen.

– Teamet hos oss består både av leger og sykepleiere. Vi ­setter faglig tyngde fremst i rekka, og er veldig opptatt av den beste og siste teknologien. Ja, her er du i svært trygge hender, ­smiler sykepleier og daglig leder, Elin ­Ovedal. Det var tilbake i 2006 hun og lege Jan Fossheim ­startet Rogaland Laserklinikk. Da ­hadde de tidligere drevet Agder ­Laserklinikk siden 2001, men valgte etter hvert å selge denne for å gi fullstendig fokus til ­Rogaland. Nå består klinikken av Elin som er spesialsykepleier, Jan som er medisinsk ansvarlig og overlege ved øre-nese-hals på SUS, samt gynekolog Erik ­Andreas Torkildsen, som også er tilknyttet SUS. Forundersøkelse blir gjort av en lege, og selve ­prosedyren blir utført av spesialsykepleier Elin.

Hvilke laserbehandliger utfører dere?

– Vi behandler et bredt spekter av hudrelaterte problemer. Hoved­tyngden ligger nok på rynke­fjerning, fjerning av tatovering, hudpigmentering, hårfjerning og åreknuter, i tillegg til ­sprengte blodkar, strekkmerker og arr­behandling. Vi har nylig fått en hormonfri behandling av underlivsplager. Sprøytebehandling av overdreven svette i armhuler og hender, er også vanlig, sier Elin.

Kort sagt fikser Rogaland ­Laserklinikk både rent kosme­tiske problemer, såvel som ­ubehagelige plager du sliter med i hverdagen. Er du plaget med for mye uønsket hårvekst, en ­sjenerende tatovering, svette hender, tørre slimhinner eller stygg hud? Da kan laser være svaret du leter ­etter.

– Vi bruker topp moderne ­laserutstyr, hudprodukter og teknikker for å behandle et bredt spekter av hudrelaterte ­problemer, sier Elin.

Laser mot blekket

En av de mest populære behandlingene hos Rogaland Laser­klinikk, er fjerning av ­tatovering.

– Det er ulike årsaker til at folk vil fjerne en tatovering, men ofte handler det om at de ikke lenger står for teksten eller symbolet, ­eller at tatoveringen i seg selv var ugjennomtenkt.

Elin forklarer videre at det ikke nytter å ringe henne to uker før bryllupet med panikk i stemmen. Å fjerne en tatovering tar tid. Hvor lang tid, avhenger av hvor mye farger og hvor stor den er. Du behøver som regel flere laser­behandliger, og må ta et opphold på seks uker mellom hver behandling.

– Det kan ta flere måneder å fjerne en tatovering. Mye kommer an på hvilket resultat du forventer. Noen syns det er greit så lenge en ikke kan lese ­teksten eller se symbolet, ­andre vil ha den helt bort. Vi har nå fått fjerde generasjons laser. Denne fjerner enda mer effektivt farge­pigmenter. Deka synchro qs4 har fire bølgelengder, hvor hver bølge­lengde kan brukes på ­forskjellige farger.

Det som skjer i teorien er at laseren ødelegger pigmentene, og fargene forsvinner lagvis, til de er helt borte. Denne metoden fungerer også på permanent makeup. Elin ser mange av sine pasienter som angrer på tatoveringen sin, og må se de gå gjennom smerter for å få «feiltaket» fjernet. Hun står klar til å hjelpe deg, men vil allikevel advare mot forhastede tatoveringer.

– Tenk deg om flere ganger. En tatovering er ment å være permanent, altså vare livet ut. Å fjerne denne kan være like vondt, og kanskje vondere enn å få tatoveringen, og det koster penger og tar tid. Ikke ta lett på en slik avgjørelse, sier Elin.

Hun informerer også om alders­grense. Selv for fjerning av tatovering er det 18-års aldersgrense, og du må komme med en foresatt om du er under denne alderen. Dette gjelder for øvrig alle klinikkens behandlinger.

Laser mot overgangsplager – endelig et hormonfritt alternativ

– Har du noen gang tenkt «Slik er det bare, dette må jeg leve med»? Det er ikke nødvendigvis sant, svarer gynekolog, Erik Andreas. Først ut i Rogaland presen­terer laserklinikken en unik metode som er utviklet over mange år, og brukes blant annet ved ­Hvidovre Universitets­klinikk i ­København. Metoden skal hjelpe kvinner ­etter overgangsalderen med underlivs­plager som; tørre slimhinner, svie, kløe og ­seksuelle plager.

– Behandlingen er smertefri og utføres i skjeden med laser. Det er ved hjelp av en CO2 fraksjonert laser, at det tilføres laserenergi smertefritt til slimhinnene i ­skjeden for å skape nydannelse, remodellering og oppstramming av vevet i skjeden. Dette stimulerer nydannelsen av kollagen, som igjen styrker vevets støtte- og elastitetsstrukturer.

Smertefritt og tidseffektivt

Laserbehandlingen mot underlivsplager er rask og smertefri. Den varer i 10-20 minutter, uten bedøvelse. Man bør gjenta behandlingen 2-3 ganger, med fire ukers mellomrom.

Kan alle ta behandlingen?

– Alle kvinner som har kommet i overgangsalderen og har plager, vil kunne passe til behandlingen. Vi tilbyr forundersøkelse og relevante prøver hos vår gynekolog, men direkte henvisning fra din egen gynekolog er også velkommen. Det forskes stadig på denne metoden, og akkurat nå avventer de svar på et studie om laserbehandlingen også kan ha en positiv effekt mot moderat urinlekkasje. Det beste med behandlingen foruten at den er smertefri og effektiv, er at den er helt fri for hormoner, avslutter Erik Andreas.

Elin er veldig glad for dette tilbudet, og gleder seg til å kunne hjelpe kvinner landet over.

Ta kontakt for gratis konsultasjon.

–Alle våre behandlinger starter med en gratis konsultasjon, hvor vi går igjennom alt du trenger å vite, og finner ut hvilken behandling som vil gi best resultat for deg.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no