ANNONSE

KULTUR

Ajax før jul!

Tekst: Randi Sørensen


Publisert: 22.11.2014

Premiere på forestilling er 1. søndag i advent, 30.11. kl. 18.00.

I fjor ble det startet en «forektige tradisjon» i Stavangeren. Sally Nilsson, Gretelill Tangen, Torfinn Nag og Espen Hana laget forestillingen «Ajax før jul!» der de leste og sang tekster av Ajax. Det ble en braksuksess. Mye større enn ventet. Stavangerpublikummet gikk mann av huse for å se forestillingen. En av kritikerne som anmeldte forestillingen til terningkast 5, skrev: «Folk lo så di meste ikkje klarte holda forfriskningane innvortes.»

Ajax er Stavangerforfatteren foran noen. Alle med oppvekst på 60 og 70 tallet har et forhold til historiene om «Ongane i gadå». Ajax tok stavangerånden på pulsen. I årene som er gått, der mye har ­endret seg i byen vår, er Ajax fortellingene gode veivisere til byens røtter og den ekta «stavangersjelen».

En forestilling med Ajax og «De små armane» opplest av Sally i Stavangeren gir den ultimate stavangerske jule­stemningen. Slik blir det nok også i år kan de fire artistene Sally Nilsson, ­Gretelill Tangen, Torfinn Nag og Espen Hana ­fortelle. De utgjør den perfekt ­kvartetten til å fremføre disse fortellingene. Med rotekte bakgrunn og ståsted både blant byens humorister og som skuespillere på Rogaland Teater fremfører de Ajax tekster etter alle kunstens regler. Derfor blir Ajax før jul en slik ekte og varm forestilling.

- Noen historier i en slik forestilling er like obligatoriske som «Grevinnen og hovmesteren» lille julaften forteller ­regissøren for forestillingen, Torfinn Nag. - De bare må være med, men Ajax har nok av gode historier å ta av, så det blir også en del nytt stoff i forestillingen også.

Når Humorhuset Stavangeren inviterer til Ajax før jul blir hele huset preget av julestemning. Juletreet pyntes, pepper­kakene hentes fram og julegløggen varmes opp. Hele huset får preg av jul og stavanger­historien sitrer i veggene. Humorhuset Stavangeren var fra gammelt av kjent som byens storstue når det gjaldt juletrefester og basarer. Det ligger mye god energi, ­glede, spent forventning, «kaffilukt» og fordums julestemning i disse veggen. Nå har du sjansen til å gjenoppleve den ultimate stavangerske julestemningen i en morsom kveld som passer for alle fra yngst til eldst i familien.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no