ANNONSE

KULTUR

Opplevelser som julegave!

Tekst: Randi Sørensen

Foto/illustrasjoner: Stavangeren


Publisert: 06.12.2014

Gode fellesopplevelser er fine julegaver. En kveld sammen med de du er glad i gir gode minner sammen. Lokalavisen tok turen oppi Humorhuset Stavangeren for å se hva byens produsent av scene­underholdning har å tilby. – Til våren har vi mange godbiter å komme med, kan daglig leder i Humorhuset Stavangeren Hans Petter Jørgensen fortelle.

Det starter med høstens store suksess «Endelig Dag igjen» med Dag Schreiner. Forestillingen til Dag har spilt for stappfulle hus hele høsten. Nå er det bare få billetter igjen før jul, så produsentene har lagt opp til forestillinger de første helgene etter nyttår. – Dag er populær i alle publikumsgrupper fra ungdom til de eldste. Dette er en forestilling store deler av familien kan ha glede av sammen, sier Jørgensen. Og siden forestillingene spilles i begynnelsen av januar, er dette en forestilling som kan oppleves som en for­lengelse av fellesskapet i julen.

Premiere I: Hans Morten Hansen

I slutten av januar kommer vårens ­første premiere. Torsdag 29.01. er det ­Stavangers egen Stand-Up komiker, Hans Morten Hansen, som går i gang med ­forestillingen: «50 Shades of Hansen». Hans Morten Hansen har hatt tre hel­aftens Stand-Up forestillinger før. For den første ble han nominert for Komi­prisen. For de to påfølgende ble han tildelt «­Komiprisen for Beste Stand-Up fore­stilling». En ­nominasjon og to Komipriser for tre show er imponerende.

Allerede ekstraforestillinger

– Hans Morten er en unik Stand-Up ­artist, kan regissør Pål Mangor Kvammen fortelle. – Han er naturlig morsom. Når Hans Morten formulerer seg, blir det rett og slett ustyrtelig morsomt. Det har også det store publikummet oppdaget. En uke etter at vårens forestillinger var lagt ut for salg var Hansens forestillinger mer eller mindre utsolgt. Nye forestillinger måtte legges ut. Det er tydelig at Hans Morten er populær. Hansen kan trygt anbefales som julegave. Hansens kjernepublikum er unge og voksne mennesker som har glede av saftig formuleringsevne og formidlingsevne i toppklasse.

Premiere II: Sally Nilsson

Vårens store begivenhet i Humor­huset Stavangeren er at hele Stavangers komiker­dronning Sally Nilsson endelig har gått med på å ha egen forestilling. «Mitt liv som Sally» er tittelen. I fore­stillingen skal Sally fortelle og formidle inntrykk og smakebiter fra et langt liv på og av scenen. – Sally er et begrep i ­Stavanger, kan produsent Jon Arne ­Sægrov fortelle. – Når stavangerpublikum skulle på teatret på 70-tallet var det ikke for å se «Maktå på Straen» eller et av de andre stykkene som ble spilt. Nei, de skulle gå og se på Sally. Hun har vært grunnstammen i mange av Rogaland Teaters store publikums­suksesser gjennom flere ti-år. Enkvinnes­forestillingen «Shirley Valentine» var en av de store opptredene hun gjorde ­fantastisk suksess med.

Opp på revyscenen

Etter hvert ble også Sally dratt med på revyscenen. Første gang av Løgnaslaget, siden av alt som kan krype og gå av revy­artister i fylket. På Humorhuset ­Stavangeren har Sally vært med på flere store suksesser de siste årene. «Gammel dame er vond å vende» i 2012 og «Det smedle på Skansen» våren 2014 er de to siste.

Humørfylt forestilling

Nå skal altså Sally på scenen og fortelle hvordan dette livet som «Sally» har vært, sett fra hennes ståsted. Med seg på scenen har hun pianist og komiker Elisabeth Berg. I Humorhuset ­Stavangeren fortelles det entusiastisk om en varm og morsom forestilling; en virkelig godbit for alle i ­Stavanger som gjennom årene har hatt glede av å følge «Sally» på scenen. Og ikke minst en ­viktig fore­stilling for alle som ikke er klar over at en av ­Norges absolutt sterkeste kvinnelige ­komikere ­lever og står på scenen i Stavanger.

Gavekort, DVD & bøker

En forestilling på Humorhuset Stavangeren er en gave det er en glede både å gi og få. Den tar ikke plass i skuffer og skap, men ­skaper gode opplevelser, gode minner og utgangspunkt for gode samtaler. Og skulle du ikke greie å bestemme deg for hvilken forestilling du vil skape glede med, har Humorhuset ­Stavangeren også gavekort å by på. Du velger selv beløp. Og både billetter og gavekort kan du ­kjøpe foran datamaskinen ­hjemme i egen stue på «billettservice.no». Tar du ­turen ned i billett­kontoret i Stavangeren, kan du i tillegg kjøpe med deg en Ajaxbok, en DVD med Dag Schreiner eller Hans Morten Hansen eller boka til Rolf Schreiner til å pakke ­billettene sammen med.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no