ANNONSE

REISE

eksotisk tur fra stavanger til sør-afrika i februar 2015

SISTE MULIGHET FOR BESTILLING ER 9. JANUAR!


Opplev Cape Town og Garden Route

Tekst: Randi Sørensen

Foto: ReisecompanietPublisert: 20.12.2014

Fakta:

Reise­companiet


Et selskap i Connections-gruppen


Hva:
Stor operatør innen leserturer


Aktuell med:
Gruppereise til Sør Afrika 
2.–12. februar 2015.


Kontakt:
Sentralbord: 22 42 70 44


Web:
www.reisecompaniet.no/reise/
lokal-avisensorafrika

Opplev våren i verdens vakreste by! Cape Town i Sør-Afrika har enormt mye å by på. Vi vil først konsentrere oss om selve byen Cape Town og områdene i nærheten. Vi skal besøke Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet i en mannsalder. Videre blir det deilig vinsmaking og idylliske vingårder. Vi skal også se Kapp Det Gode Håp, en Township, det lokale marked og mye mer.

Vi avslutter turen med spennende safari.

 

– Denne turen har potensialet i seg til å bli «en reise for livet», sier reiseleder Jarle Auset.

Sør Afrika har så mye å by på at det er vanskelig å velge seg et reisemål som er begrenset innenfor en spesiell region eller destinasjon. På vår tur har vi valgt å konsentrere oss om Cape-provinsen, som har sine unike særegenheter nettopp i denne delen av Sør Afrika.

Vi skal kjøre langs den berømte «Route 62», som også er kjent som «Garden Route». De siste dager av turen tilbringer vi i et naturreservat der det er gode sjanser for å oppleve «the big five»; elefant, leopard, bøffel, løve, nesehorn og andre ville dyr på nært hold. Gled deg!

 

Dag 1

(F, M på flyet) Avgang fra ­Stavanger, Sola, via Amsterdam, og ankomst Cape Town. Vår lokale guide gir oss en liten orientering om byen før vi sjekker inn på vårt hotell som ligger sentralt i byen, og like ved stranden.

 

Dag 2

(F, L, M) Vi møter opp tidlig om morgenen for en kjøretur med fantastisk utsikt langs Chapman’s Peak til Cape Point. Vi bruker spesielt tid på å få med oss den nydelige utsikten ved Kapp Det Gode Håp og fyrvokterhuset som er det berømte «Cape of Storms».

Vi kjører så til pingvinkolonien Boulders for å hilse på alle dvergpingvinene som leker på stranden, før vi reiser tilbake til Cape Town. Senere på kvelden samles vi for velkomstmiddag på Cafe Africa. Her får vi en afrikansk tapas­middag med mange spennende afrikanske retter.

 

Dag 3

(F) Hva med en tur til en av Cape Towns mange strender, eller kanskje en runde golf? Denne dagen vil man få et dagspass til en to-etasjers sightseeingbuss som ­kjører rundt både i og utenfor byen, og stopper på de viktigste steder. Vi kan anbefale å gå av bussen på de idylliske strendene i Camps Bay, eller hva med livlig pruting i Green Square Market der det er mulig å kjøpe alt innen afrikanske trefigurer, tekstiler og bilder? Det finnes også et akvarium på Waterfront som er verdt et besøk. Reiseleder hjelper med tips.

 

Dag 4

(F, L, M) Nyt, nyt, nyt... Vi skal nemlig til de berømte Cape Wine regions, bare en times kjøretur fra byen. Her kan du nyte prøve­smaking på ulike vinfarmer, og nydelig lunsj ute på plenen under trærne før vi drar tilbake til Cape Town. God vin, hyggelige vinbønder, flotte gårder og hus i idylliske omgivelser gjør denne dagen ganske spesiell. Senere på kvelden tar vi dere med på baren og spisestedet Mama Africa for deilig middag. Her er det alltid musikk og god stemning i tillegg til god, afrikansk mat.

 

Dag 5

(F) Formiddagen kan vi benytte som vi selv ønsker. Tidlig ettermiddag tar vi båt over til Robben Island. Nelson Mandela ble i 1994 valgt til den første presidenten i det som kalles «Det nye Sør-Afrika». I 18 år av sitt liv satt han fengslet på Robben Island. Vi får se hans celle og høre den utrolige historien om fangeøya. Vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen.

 

Dag 6

(F, M) I dag starter vi på den berømte Garden Route, og kjører gjennom flotte fjellpass, landsbyer og lokale vin- og fruktfarmer i Overberg regionen. Vi passerer også landsbyene Worcester, Robertson, Montagu, Barrydale og Calitzdorp. Sent på ettermiddagen kommer vi til Oudtshoorn, verdens «strutsehovedstad».

Her får vi se struts i alle fasonger og utgaver. Senere på kvelden spiser vi tradisjonell grillmat på strutsefarmen.

 

Dag 7

(F, L, M) Vi våkner til den klare luften i Karoo. Etter en god frokost bruker vi morgenen til å utforske «The Cango Wildlife Ranch», et dyresenter hvor man kan hilse på de virkelig store kattene, og til og med dykke i et bur med krokodiller! På ettermiddagen kjører vi over det imponerende Outeniqua fjellpasset og ned til det eksklusive badestedet Plettenberg Bay.

 

Dag 8

(F) Dagstur til Knysna (ca 40 min å kjøre) hvor man har dagen til egen disposisjon. Sør-afrikanerne selv har ved avstemning kåret dette til den beste byen ved sjøen i hele Sør-Afrika. Gode forslag til hva man kan finne på her er båtcruise i lagunen, kikke i en av Knysna’s mange håndtverks- og kunstbutikker, eller gå tur i den vakre skogen. For de som vil ha sol og bad, kan det kanskje friste med en lat dag på stranda, rett ved hotellet...

 

Dag 9

(F, L, M) Vi reiser innover i landet til den private Reserve of Botliers–
kopf. Her sjekker vi inn i våre «telt», med senger, toalett, badekar og dusj. Vi slapper av litt før vi begir oss ut på vår første safari! Senere på kvelden diskuterer vi ville dyr over en felles middag.

 

Dag 10

(F, M) Tidlig morgensafari i 4x4 safari jeep! Vi ser oftest de fleste dyr i de tidlige morgentimer. Tilbake på lodgen koser vi oss med en god frokost. Etter at alle har fotografert og sett Afrikas dyr, fortsetter vår reise i et par timer til Cape Town og flyplassen for vår flyvning hjem til Norge. Vi stopper i vindistriktet og nyter en deilig middag med god vin på en av vingårdene før vi tar farvel med Sør-Afrika for denne gang. Flyet går rett over midnatt.

 

Dag 11

(F, M) 
Ankomst 
Stavanger, Sola.

Reiseleder:
JARLE AUSET
Jarle Auset har tidligere både studert og jobbet i Stavanger og har vært bosatt både i Sandnes og Stavanger og har fortsatt mange relasjoner til Rogaland. Jarle jobber for Reisecompaniet, et reiseselskap i Sandefjord som i disse dager kjører en lesertur-kampanje for Lokalavisens lesere. 

Uten opplevelse og reise ville han vært en naken gammel mann uten gnist og glede, sier han. Reise­companiet fikk nyss om at Jarle hadde skrevet bok om sin eventyrreise gjennom hele det afrikanske kontinentet med egen bil «Betsy», og det er hovedårsaken til at de har et samarbeid i dag. På sin reise-CV kan han slå i bordet med 98 land (hvorav 48 afrikanske).

Reisefakta:
Avreise: 02. februar 2015. Retur: 12. februar 2015.

Pris per person: kr 25 900,- 


INKLUDERT
• Fly tur/retur Stavanger – Cape Town

• 5 netter overnatting i Cape Town

• Transport til/fra flyplass med kort orientering 
om Cape Town i bussen

• Velkomstmiddag (afrikansk buffet)

• Heldag guidet utflukt til Cape Point og Boulders pingvinkoloni, inkludert inngang og lunsj

• Heldagsutflukt til vindistriktene inkludert to forskjellige ­prøve­smakinger og lunsj

• Utflukt til Robben Island med inngang og båttur

• Dagspass til sightseeingbuss

• 5 dagers guidet tur langs Garden Route i buss m/aircondition

• 1 natt på Adley House Oudtshoorn med middag og frokost

• 2 netter på hotell i Plettenberg Bay med frokost

• 1 natt i Botlierskopf Game Reserve, alt inkludert

• 2 «game drives» safari

• Alle måltider som nevnt i programmet (F, L, M)

• Norsk reiseleder

• Lokale engelsktalende guider ved alle steder


Tillegg
• Øvrige måltider, drikke til maten, reiseforsikring


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no