ANNONSE

Leserbrev

Trygge hjem gir 
en bedre fremtid

Fylkesleder i SOS-barnebyer Rogaland,

Ragne Rødstøl


Publisert: 20.12.2014

(Illustrasjonsfoto: SOS Barnebyer)

Millioner av mennesker kommer aldri til å glemme 2. juledag for ti år siden. En av dem er Chantira, som var sju år gammel da bølgene drønnet inn over hjemstedet hennes i Krabi i Thailand. Den dagen mistet hun hele familien sin. Men heldigvis sto noen klare til å hjelpe.

Mer enn en kvart million mennesker mistet livet i tsunamien i 2004. Barn over store deler av Asia mistet familien sin og det hjemmet de bodde i. Når foreldrene dør, mister også mange barn muligheten til en trygg oppvekst. Det får konsekvenser for et helt liv.

Da flodbølgen traff de folkerike om­rådene i Sørøst-Asia, var SOS-barnebyer allerede til stede i flere av de asiatiske landene. I de ti årene som er gått har vi etablert seks nye barnebyer, bygget hus til over 2000 familier, fått på plass familieprogrammer over hele regionen og bidratt i gjenoppbyggingen av landsbyer og lokalsamfunn som lå ødelagt etter katastrofen.

Dette hadde vi aldri klart uten viktige bidrag fra våre mange norske faddere. Sammen har vi hjulpet barn til et liv de ellers ikke ville fått. Norske faddere har vært med på å redde barn fra hjemløshet, sykdom, underernæring og et liv som barnearbeidere. Sammen har vi gitt dem det vi vet at barn trenger aller mest, nemlig et trygt hjem og en oppvekst i en kjærlig familie. Det får ikke bare konsekvenser for barna selv. Det betyr også mye for samfunnet barna skal vokse opp i.

I dag er Chantira 17 år. Da hun mistet familien sin, fikk hun et nytt hjem i SOS-barnebyen i Phuket. En omsorgsfull SOS-mor sto klar til å ta imot henne og hjalp henne med å bearbeide traumene. I dag går Chantira på skolen og har fysikk og kjemi som favorittfag. Hun sier hun vil bli lege og hjelpe de fattige. Hun har store drømmer for fremtiden og en trygg oppvekst som gjør drømmen mulig.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no