ANNONSE

REISE

8.–15. juni 2015 med ms river art 


Elvecruise på klassiske Donau med tre vakre hovedsteder

Tekst: Pål Larsen

Foto: Carica / Colourbox


Publisert: 10.01.2015

Fakta:

Carica Cruise­eksperten

Hva:
Distriktets største tilbyder av Cruise


Aktuell med:
Elvecruise på klassiske Donau 
8.–15. juni.


HVOR:
Jakob Askelandsvei 9, 4314 Sandnes


Kontakt:
Telefon 51 63 74 00

post@carica.no


Web:
www.carica.no

Vi har nettopp tatt farvel med nyttårskonserten på TV – «An der schönen blauen Donau». Nå kan du og din kjære ta en opplevelsestur på den flotte elven. Vi inviterer til spennende 8-dagers cruise langs elvebredder som fører oss til hovedstedene i Østerrike, Tsjekkia og Slovakia.

 

Dag 1: 8. juni

Stavanger/Munchen/Passau

Vi flyr fra Stavanger til München om morgenen. En mellom­landing og flybytte underveis. Ved ankomst München blir det en sightseeingtur som avsluttes med lunsj. Etter lunsj fortsetter vi til Passau. Kjøretiden tar ca 2 timer. Vel fremme sjekker vi inn på vårt skip MS River Art. ­Middag om bord.

Dag 2: 9. juni

Wien

Dagen starter med en byrunde hvor dere blir bedre kjent med Wien. Forbi «Nye Wien» med UNO-byen og Donauøya kjører vi til indre sentrum. Flere av ­byens berømte bygg passeres, vi kjører Ringstrasse med de flotte bygningene som Statsoperaen, kunsthistoriske/naturhistoriske museum, parlamentet, råd­huset og Borgteatret. Vi tar en liten spasertur via den spanske rideskole til Stephansplatz med den vakre Stephansdomen.

 

Dag 3: 10. juni

Kalocsa

Ankomst Kalocsa (Ungarn) på ettermiddagen. Dette er en av de eldste byene i Ungarn datert helt tilbake til 1000-tallet. I dag står en utflukt til Kalocsa for tur. Denne byen ligger midt ute på pusztaen, det ungarske gresskledde slettelandskapet, hvor vi skal overvære et ­spektakulært hesteshow. Etter showet blir det tid til å se mer av Kalocsa, som blant annet har en av de ­vakreste Barokk-kirkene i Ungarn.

Dag 4: 11. juni

Budapest

Vi starter dagen med en flott rundtur i den vakre ungarske hovedstaden – populært kalt «­Donaus dronning». De mest kjente stedene ligger som ­perler på en snor; Matthiaskirken, fisker­bastionen og ­Parlamentet, Operaen og Helteplassen som ble bygget i 1896 for å feire ­Ungarns 1000-årsjubileum som ­nasjon. Dagen står for øvrig til fri ­disposisjon. Budapest har et godt shoppingtilbud og mange flotte spa-anlegg. Etter middag har du anledning til å delta på ­utflukt til et flott folkloreshow med tradisjonelle danser og ­sanger fra ­Ungarns mange ­regioner. Vi overnatter på skipet til neste dag.

 

Dag 5: 12. juni

Budapest

Dagen på egenhånd, eller du kan starte dagen med besøk i ­Budapest sin berømte Opera og i markedshallene. Eller ta en utlukt til Esztergom. I løpet av dagen ankommer skipet erkebispe­setet ­Esztergom som har flere ­imponerende byggverk. Byen var Ungarns første hovedstad og er særlig kjent for sin store, ­vakre ­basilika, og absolutt verdt et ­besøk.

 

Dag 6: 13. juni

Bratislava – Wien

Etter frokost begir vi oss ut på en rundtur i Slovakias hovedstad. Turen avsluttes med en spasertur gjennom gamlebyen. Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har satt sitt preg på byen og fått en gate oppkalt etter seg som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre. Du blir også kjent med Bratislavias mest ­kjente mann Gulli-Mann Cumil.

Om kvelden ankommer vi Wien igjen. Mange av oss forbinder Wien først og fremst med ­musikk – store symfonier og Strauss-valser, operaer og operetter. Det blir en kveldsutlukt med til­hørende klassisk wienerkonsert. Skipet seiler ved midtnatt.

 

Dag 7: 14. juni

Weissenkirchen

I løpet av natten har vi seilt inn i Wachau, et av Østerrikes ­kanskje vakreste landskaper, og lagt til kai i Weissenkirchen. Her går det tur til Melk med vinsmaking, stedet er kjent for sitt store benediktinerkloster som dominerer hele området med sin beliggenhet oppe på åskammen ovenfor byen. Fra klosteret får du en fantastisk ­utsikt over Donau og dalen. Etter lunsj seiler vi mot Passau.

 

Dag 8: 15. juni

Passau

Etter en herlig frokost om bord blir vi hentet av vår buss som skal frakte oss til flyplassen. En mellom­landing underveis før vi ankommer Sola på ettermiddagen.

Reisefakta:
Hoveddekket fra kr 15 950,- 


Prisen inkluderer:
• Fly fra Stavanger t/r

• Flyplassavgifter

• Transport fra flyplassen til skipet

• Kort sightseeingtur i München med lunsj 

• 7 netter på cruise med helpensjon 

• 7 utlukter inkludert konsert i Wien 

• Havneavgifter

• Reiseleder fra CARICA


Tillegg:
• Drikke om bord – kan kjøpe en drikkepakke kr 1 400,- for hele cruiset

• Tips til service personale på euro 7 pr person pr dag. 

• Tillegg for øvre dekk kr 2 650,- pr person. 

• Tillegg for enkelt lugar. 

• Forsikringer


Forbehold om pris og ­kapasitetsendringer. 


Ta kontakt i dag for bestilling av ditt drømmecruise. 

Tlf 51 63 74 00 eller 

post@carica.no


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no