ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

aleris stavanger tilbyr gynekolog uten ventetid


Utsetter du den viktige underlivskontrollen?

Tekst: Helene Stenhaug

Foto: Paolo Pagani 


Publisert: 24.01.2015

Gynekolog Tone Lunde er svært populær innen sitt yrke, og av god grunn. Hun har den fine miksen av en solid yrkesbakgrunn, en behagelig personlighet og en hensynsfull arbeidsmetode.


Fakta:

Aleris


Hva:
Aleris Sykehus og ­Medisinske senter 

er eneste private helseaktør som tilbyr hele bredden i ­pasientforløpet; fra ­diagnostikk og utredning til ­behandling og oppfølging. Aleris er Norges største sykehus innen overvekts­kirurgi og har landets ­eneste private kreftsenter, dit ­pasienter kommer fra hele landet.


Aktuell med:
Gynekolog uten ventetid


Hvor:
Jåttåvågveien 7, 4020 Stavanger, 

i Stadionparken


Kontakt:
51 57 75 50 


Web:
www.aleris.no/stavanger


Facebook:
Aleris Helse, Stavanger

– Mange kvinner utsetter underlivskontroll i alt for lang tid. Når de først kommer inn døren, har de ofte forhåndsdiagnostisert seg selv og bygget opp en angst. Som regel er det en enkel løsning på problemet, forteller Tone Lunde, spesialist i kvinnesykdommer og gynekolog hos Aleris Stavanger.

 

 

Når det gjelder vanlig lege­besøk, er det oftest menn som utsetter bestillingen. Kvinner er likevel like dårlige når det kommer til kontrollen nedentil. Årsakene kan være mange. Alt fra det ubehagelige aspektet til 
frykten for noe alvorlig. Det som 
derimot er den vanligste år­saken, er at kvinner tror lidelsen de har er «­normal», og bare må leves med.

– Et spekter av plager som ­norske kvinner går rundt med, er unødvendige og enkle å ­fikse. Det kan være svie og kløe, blødnings­forstyrrelser, eksem, utflod og sopp. Verstingene er kanskje overgangsplagene som de fleste kvinner tror er «­normale» og må leves med. Såre og tørre slim­hinner behandles f.eks. enkelt med lokale østrogener, sier Tone.

 

Ikke utsett kontrollen

Uansett hvilke plager du har, bør de kontrolleres. Tone Lunde forteller meg om en kvinne som hadde ventet hele tyve år før hun bestilte time hos gynekolog, og da hos henne. Kvinnen hadde gått rundt med underlivsplager som gikk ut over hverdagslivet og hennes generelle velvære i flere tiår. I den siste tiden hadde hun også bygget seg opp de verst tenkelige diagnosene. Etter en undersøkelse hos Tone Lunde brøt hun ut i tårer av lettelse og glede. En enkel behandling med krem, ble løsningen på hennes problem.

Det er ikke bare ubehagelig å vente lenge. Det kan også være en risiko involvert.

– Uansett om du ikke har ­andre plager, bør du ta livmorshals­prøve hvert 3. år. Jeg har også mange pasienter som ønsker å få hyppigere inn­kalling. Rett og slett for å følge med. Det kan være nyttig både i for­bindelse med plager og ønske om ­svangerskap, sier Tone.

 

Spesialist innen kvinnesykdommer og fødselshjelp

Tone Lunde er gynekolog og spesialist innen kvinne­sykdommer og fødselshjelp. Hun ut­fører alt innen underlivsplager, inkludert prevensjons­veiledning og livmorhalsprøve. Hun kan også følge deg opp gjennom hele svangerskapet. ­Aleris har topp moderne utstyr, og mulighet til å utføre 3D/4D ultra­lyd og bilder for de som ønsker dette. Har du mistanke om fertilitets­problemer, tilbys det under­søkelse og eventuell behandling.

En vanlig gynekologisk undersøkelse inkluderer celleprøve, klamydiatest, og ultralyd av livmor og eggstokker.

 

Forsiktig arbeidsmetode

Tone Lunde er svært populær innen sitt yrke, og av god grunn. Hun har den fine miksen av en solid yrkesbakgrunn, en behagelig personlighet og en hensynsfull arbeidsmetode. Dette gjør at pasientene kommer tilbake, og det gode ryktet sprer seg.

– Jeg opplever ofte at ­pasienten er lettet etter undersøkelsen. De sier de har gruet seg masse på forhånd, men at det var helt ok ­allikevel. Det oppleves som ­mindre vondt, og mye mindre ubehagelig enn hva de hadde forestilt seg. Jeg er rolig, forsiktig, tar meg god tid og forteller hva jeg gjør underveis. Jeg har også eget avkledningsrom med gardin, og pasienten får dekke seg med håndkle og slipper å krysse kontoret i bar rumpe, smiler Tone.

 

Ingen ventetid og du trenger ikke henvisning

Det er du som bestemmer når du ønsker undersøkelse hos ­gynekolog, fordi Aleris har ­nemlig ikke ventetid. Her er det ingenting som hindrer deg i å ­bestille kontrollen allerede nå. Hos Aleris Stavanger trenger du ikke legehenvisning for å besøke spesialistene.

– Erfaring viser at mange går med underlivsplager de ikke snakker om – heller ikke med ­legen. Ikke vær en av dem. Her hos Aleris blir du møtt med ­omtanke og god tid.

En gynekologisk undersøkelse er enkel og smertefri. Det er ingen­ting å være redd for, av­slutter Tone.

Hva er Aleris?
Aleris er et av ­Skandinavias ledende private helse- og omsorgs­foretak. ­Virksom­heten har stor bredde og omfatter sykehus og medisinske sentre, barnevern, psykisk omsorg, BPA, eldreomsorg og tilbud til funksjonshemmede.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no