ANNONSE

REISE

bli med lokalavisen til:
 12.–16. september 2015


Paris og Champagne 
– crème de la crème!

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Reisecompaniet


Publisert: 07.02.2015

Fakta:

Reise­companiet

Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

Reise til Paris og Champagne 
12.–16. september 2015


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44


Web: 

www.reisecompaniet.no/reise/frankrike

Velkommen med på tur til Paris og Champagne. I Paris venter verdenskjente severdigheter, pulserende folkeliv og utmerket shopping. Her skal vi på vakkert middagscruise på Seinen, vi skal på vandring i den sjarmerende bydelen Le Marais og vi skal nyte god mat og drikke. Etter å ha smakt på stemningen i storbyen, går ferden videre til et av verdens mest kjente vinsdistrikt – nemlig Champagne. I Champagnes hovedstad Reims venter et deilig opplegg med vinsmaking og sykkeltur på oss. Vi får også litt egentid i Reims. Både her og i den nærliggende landsbyen Epernay finnes mer enn 100 champagnehus, og hvert champagnehus har egne hemmelige oppskrifter til verdens mest edle drikk.

De rike champagnehusene i Reims har bidratt til å vedlikeholde Notre-Dame de Reims – en storslått gotisk katedral som ble bygget på 1200-tallet, og som var stedet der flere av Frankrikes konger ble kronet. Frister storbybesøk kombinert med den franske landsbygda? Ja, da bør du bli med på denne reisen som pirrer alle sanser!

Dag 1: Stavanger – Paris

Vi møtes på Sola og har ­avreise kl. 12.45 direkte til Paris med Air France. Ankomst Paris er kl. 14.55. Vi blir deretter ­hentet av våre franske venner som tar oss med til vårt hotell sentralt i Paris. På vei dit får vi en sightseeing fra bussen for å få et overblikk over byen og ­samtidig se de viktigste severdig­hetene.

Paris må oppleves fra ­elven om kvelden, og det skal vi ­gjøre med et middagscruise på ­Seinen. Det er en opplevelse å se de vakre opplyste bygningene passere og seile under broene mens man nyter et godt måltid mat og vin – servert oss på ekte fransk vis! Dette er en nesten obligatorisk parisisk opplevelse som du vil huske lenge!

Dag 2: Sightseeing til fots

I dag spiser vi god frokost på hotellet før vi legger ut på en hyggelig vandring i Paris som inkluderer lunsj underveis. Vi skal konsentrere oss om området La Marais som er et av de mest levende og spennende områdene i Paris, og som ofte blir kalt «Det Gamle Paris» på grunn av sine mange bygg fra middelalderen. På 1600- og 1700-tallet holdt det ­franske aristokratiet til her. De bygde elegante herskapshus, smijerns­gjerder og nydelige parker og plasser som fortsatt vitner om «gamle penger». Den uforlignelige Place des Vosges er spesielt storslagen. Plassen ble offisielt åpnet i 1612 under navnet ­Place Royale, men ble omdøpt av ­Napoleon i 1800 til ære for distriktet Vosges, som var det første til å ­betale skatt til sentralstaten. I Le Marais ligger også det jødiske kvarter, og du finner selvsagt ­restauranter, vintagebutikker, smale gater og sjarmerende kafeer side om side. Om du er interessert i kunst, har du virkelig kommet rett. Her finner du nemlig ­verdens største Picasso­museum, Musée d’Art et d’Histoire du Judaïsme (­Museum for jødisk kunst og historie), Musée Carnavalet (Museum med Paris sin historie) og Musée de la Chasse et de la Nature (jaktmuseeum).

Etter en dag rik på opplevelser har vi kvelden fri til egne ­eventyr. Reiseleder er tilgjengelig for gode tips og råd.

Dag 3: Paris – Reims

Vi spiser frokost og reiser i buss til Champagnes hovedstad – Reims.

Reims historie strekker seg tilbake til romertiden, og byen spilte en svært viktig rolle i fransk historie, blant annet ­fordi de franske kongene ble kronet i katedralen Notre-­Dame de Reims. Katedralen fra 1200-tallet er en av ­Frankrikes største katedraler med en rikt ut­smykket fasade. Andre severdigheter i Reims er Palais du Tau, erkebiskop­palasset som ble bygget mellom 1498 og 1509. Dette var residensen til kongene som ble kronet i Reims. Foruten severdig­heter finner man et godt utvalg av hyggelige restauranter, barer og butikker i Reims. Vi sjekker inn på vårt sentrale hotell og har litt tid på egenhånd til å utforske nærområdet.

På kvelden møtes vi til en hyggelig 3-retters middag rett ved hotellet.

Dag 3: Sykkeltur i Champagne

Gled deg til denne dagen! Vi skal nemlig på en hyggelig sykkel­tur der vi får med oss vakkert landskap, deilig mat, og ikke minst både ­champagne- og whisky­smaking. Whisky lagres nemlig i tønnene brukt til Champagne for å gi en ekstra god smak. Vi møtes av guider i hotellets resepsjon, og sykler mot vinmarkene i rolig tempo. Turen er ikke spesielt krevende da det er et relativt flatt område, og passer derfor alle! Under­veis spiser vi deilig lunsj på en ­hyggelig vingård.

I kveld er middagen på egenhånd, men vi kan trygt anbefale Apostrophe Restaurant Reims eller Restaurant Au Conti. En rolig rusletur i Reims på kveldstid kan være en fin avslutning på denne flotte dagen.

Dag 4: Reims – Paris – Stavanger

Etter frokost har vi formid­dagen til egen disposisjon i Reims før vi tar farvel med champagneberuselsen for denne gang. Kanskje har du sikret deg noen edle dråper du kan nyte hjemme? Rundt kl. 15.00 reiser vi med buss tilbake til Paris og Charles de Gaulle-flyplassen for hjemreise. Avreisen er kl. 19.20 direkte med Air France til ­Stavanger med ankomst kl. 21.25.

REISEFAKTA:

Avreise: 12. september Stavanger – Paris 
12.45 – 14.55

Retur: 16. september 
Paris – Stavanger 
19.20 – 21.25

Pris kr 13.900,- per person 
i delt dobbelt­rom


INKLUDERT

• Fly t/r Stavanger – Paris, direkte med Air France

• Alle flyskatter

• Norsk reiseleder med på hele turen

• Lokale guider

• All overnatting, transport og utflukter ifølge program

• Frokost hver dag, 2 lunsjer og 2 middager


Tillegg

• Tips

• Reiseforsikring

• Drikke til maten (om ikke annet er oppgitt)Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no