ANNONSE

UTDANNING & JOBB

noroff tilbyr tett oppfølging i et lite miljø


Distriktets kjekkeste videre­gående skole?

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 21.02.2015

Fakta:

Noroff Stavanger
HVA:

Noroff Stavanger består av videre­gående skole og fagskole. I moderne lokaler og med engasjerte lærere ligger alt til rette for et trivelig og inspirerende skolemiljø.


AKTUELL MED:

Fristene for opptak til høsten er rett rundt hjørnet!


HVOR:

Kannikgården 

Engelsminnegata 16 A 

4008 Stavanger 

Åpent mandag – fredag 
kl. 08.00 – 16.00 


KONTAKT:

Telefon: 51 91 71 00 

E-post: utdanning@noroff.no


Rektor Gry Naaden

Mobil: 481 57 506

E-post: gry.naaden@noroff.no


WEB: 

Videregående Skole: 
www.noroffvgs.no

Fagskole: www.noroff.no

Dette er for alle! Tre år på Noroff Videregående Skole med utdannings­program «Medier og kommunikasjon» er ikke bare for fremtidige journalister og designere. At skolen legger vekt på tekst, foto, film og presentasjon gir elevene et allment godt grunnlag for hvilket som helst studie- eller yrkesvalg. Kort sagt er Noroff en kreativ og allsidig vei til studiekompetanse.

NB! Og når det gjelder videre studier, har Noroff også en Fagskole med toårige fagstudier innen flere retninger.

– Alle som skal over i videre­gående skole til høsten, vil stå overfor flere valg. Stor eller liten skole – hvilke fag skal priori­teres? Noroff Videregående ­Skole, som ligger midt i hjertet av Stavanger, er kjent for et trygt og godt skole­miljø med nær kontakt mellom lærere og elever – her er målet best mulig faglig utbytte med høy trivselsfaktor.

Dette sier rektor Gry Naaden ved Noroff, og hun legger til:

– Her på Noroff får elevene en spennende og praktisk vei til generell studiekompetanse. Vi har de rette faglige ressurser til å tilby gode rammer for læring og kreativ utfoldelse ved å veilede, utfordre og støtte elevene.

Smått e godt!

– Alle elevene er mer synlige i en mindre skole, slår Gry Naaden fast. – Hos oss er det ingen som drukner i den store mengden – hver elev er mer synlig i miljøet, og det er dermed lettere å skape kontakt med både medelever og lærere. Dette er ikke minst en viktig faktor når det gjelder det generelle frafallet i videregående ­skoler. Vi har oversiktlige forhold, vi kjenner elevene og det er ­lettere å følge opp hver enkelt med råd og hjelp både faglig og sosialt. Her på Noroff er lærere og elever på fornavn – det føles helt naturlig.

Der Madlaveien begynner – nær Rogaland Teater

Noroff holder til i friske, moderne lokaler på ett plan (tredje etasje) i Kannikgården ved rund­kjøringen mellom Madlaveien og Løkkeveien. Det er kun fem ­minutters gangavstand til jernbane­stasjonen og Stavanger sentrum. På ­skolen får elevene mange positive opp­levelser – god trivsel og høy kompetanse i fine omgivelser. Beliggen­heten i sentrum av ­Stavanger gir høy miljøfaktor og nærhet til mange kulturelle tilbud.

Frist for opptak til skoleåret 2015–2016 er 1. mars

Alle ungdomsskoleelever som ønsker en kreativ vei til generell studiekompetanse, er hjertelig velkommen på Noroff Videregående Skole fra høsten 2015 – oppstart er 17. august. Frist for påmelding er søndag 1. mars. Det er bare å gå inn på www.vigo.no med én gang eller søk direkte på www.noroffvgs.no

Så er det lov å begynne å glede seg.

Etter videregående:

Studier ved Fagskolen

– Elever som etter videregående ønsker å være best mulig rustet for yrkeslivet, kan velge et av våre toårige fagstudier, sier Anders Innvær som er rådgiver og ass. rektor ved Noroff.

– Første året er en generell innføring i fagets mange sider, mens andre året går mer i dybden og gir studenten mulighet til å spesialisere seg i den retning han eller hun ønsker. Det er viktig å legge til at Noroff har gjennom flere år etablert et godt samarbeid med universiteter i utlandet. Med vår 2+1 ordning kan studentene fullføre sine bachelorgrader ved flere ledende universiteter og ta master­grad om ønskelig.

Studier ved Noroff fra høsten 2015:

• Nettverks- og systemadministrasjon er et 1-årig teknisk studie innen Microsoft og Unix-baserte teknologier, nettverksinfrastruktur og serverdrift. Studiet passer for deg som er på jakt etter en utdanning med mange muligheter i fremtiden. 
Andre år:
Nettverk og IT-sikkerhet er et teknisk fagfelt med fokus på systemadministrasjon, programmering, sikkerhets­tiltak og etterforskning. Studiet passer for deg som er interessert i IKT og søker en solid utdannelse.

• 3D design og animasjon
Dette studiet er inngangen til våre kreative, tekniske og fremtidsrettede 3D-studier. 3D skaper bilder av et fremtidig produkt, gir liv til fantasier, skaper naturtro simuleringer og spesialeffekter i spill og filmer.
Andre år:
3D spilldesign er studiet der du lærer å utvikle kreativt spillinnhold. Studiet gir innblikk i spillbransjens utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

• Teknisk design med DAK 2D/3D
Som DAK-operatør jobber du med å modellere og tegne konstruksjoner, som for eksempel bygninger, produkter eller mekaniske innretninger. Du jobber i et team sammen med arkitekter og/eller ingeniører som står for skissering av løsninger og beregninger.

• Grafisk design
Grafisk design er et praktisk fagfelt hvor fokuset er å løse problemstillinger på en kreativ måte gjennom prinsippene for visuell kommunikasjon. Studiet (1 eller 2 år) passer for deg som vil jobbe med spennende og varierende oppdrag innen trykk, foto, illustrasjon, web og motion design.

Frist for opptak til Noroff Fagskole er 1. april

For å komme inn på studier ved Noroff må du ha bestått tre år ved videregående skole, eller ha tilsvarende realkompetanse. Oppstart i høst er 10. august, og i år er fristen for hoved­opptaket satt til før påske. Gå inn på ­
www.noroff.no og klikk på ­Fagskole – der finner du søknads­skjema. Rullerende opptak frem til studiestart.

Stikkord for 
Noroff ­Videregående Skole:

• Et inkluderende og sosialt miljø med god kontakt mellom lærer og elev.

• Ved skolestart får nye elever en egen bærbar 13" Macbook Pro med det siste innen programvare og utstyr.

• Spennende prosjektarbeid med stor valgfrihet.

• Muligheter for deltakelse i prosjekter ute i næringslivet.

• Skolepenger er kr 1500 per måned – kr 15.000 per år.

• Følger offentlige godkjente læreplaner og er godkjent av ­Lånekassen.


Hvorfor Noroff?

–Skolen har et veldig bra læringsmiljø. Lærerne er flinke til å fokusere på hver enkelt elev sitt arbeid, og de gir tilbake­meldinger du lærer av. Fantastisk skole! Jeg sitter igjen med så mye god kunnskap som jeg bruker daglig i filmstudiene.

Sarah Hestness


– Lærerne er hyggelige og dyktige innenfor sine om­råder, og du får god oppfølging. Det at skolen er såpass liten, gjør at elever på tvers av klasser blir lett kjent. Skolen er også flink til å lage små arrangementer som gjør samholdet enda bedre. Noroff har vært med på å bygge opp den personen jeg er i dag, og jeg har fått venner for livet.

Lizette BertelsenAnnonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no