ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

austad diagnostikk i stavanger:


Stor respons: Helsesjekk med ultralyd

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 21.02.2015

Røntgenlege Tor Austad har lengst erfaring i Norge innen ultralyd-diagnoser.


Fakta:

Austad ­Diagnostikk

HVA:

Helsesjekk med ultralyd – en ­omfattende og systematisk undersøkelse av en rekke organer for å oppdage eventuell sykdom på et tidlig tidspunkt. Smertefritt og helt ufarlig (ingen røntgenstråler).


AKTUELL MED:

Øker kapasiteten ved klinikken 
i Stavanger.


HVOR:

Verksgaten 54, 4013 Stavanger.


KONTAKT:

Telefon: 70 01 16 72 / 99 01 51 10

E-post: austaddiagnostikk@gmail.com


WEB:

www.austaddiagnostikk.no

Har du full oversikt over hvordan det står til i de indre regioner? Tror du det kan være smart å ta en sjekk av kroppens tilstand? Bedre føre var…

Austad Diagnostikk er ledende i Norge innen helsesjekk med ultralyd. Ingen annen metode gir så mange helseopplysninger på en så god, enkel og smertefri måte – og helt uten stråling. 
NB! Minimal ventetid!

Og kanskje best av alt: Denne viktige undersøkelsen («full sjekk») tar kun en halvtime og koster kr 2000,-.

Det kan være mange grunner for å ta en helsesjekk med jevne mellom­rom: Hvis du føler deg uvel og trøtt i dagliglivet. Hvis du kjenner en hevelse eller kul som ikke var der før. Hvis du har foreldre eller søsken med kreft­diagnose eller hjerteproblemer. Eller mest av alt – hvis du føler deg helt ok, men ser viktigheten i å sjekke helsetilstanden for å oppdage ­begynnende faresignaler så tidlig som mulig.

Og husk – for de aller fleste ­fører en helsjekk til en bekreftelse på at alt er som det skal være. Det er en fin følelse som gjør at du går lettet ut i hverdagen.

Landets mest erfarne røntgenlege

Røntgenlege Tor Austad ble spesia­list i radiologi i 1983, og han er sannsynligvis Norges fremste på sitt område. Erfaringen hans inkluderer over 30.000 ­timer ultralyd-diagnostikk. Austad ­Diagnostikk tilbyr ultralyd i Oslo, Ulsteinvik, Førde – og Stavanger.

I nærmere 20 år har Austad tilbudt helsesjekk med ultralyd. Denne helsesjekken er en ­omfattende og systematisk under­søkelse av en rekke organer som gjøres for å oppdage eventuell sykdom som kreft og åreforkalkninger på et tidlig tidspunkt. Foruten å diagnostisere «kuler og hevelser», er ultralyd vel­egnet for undersøkelser av en rekke ­organer.

Nå økes kapasiteten i Stavanger

Austad Diagnostikk holder til i Verksgaten 54 i Stavanger ­sentrum. Etter etableringen i fjor sommer har røntgenlege Tor ­Austad fått veldig god respons på sitt tilbud om helsesjekk. ­Fornøyde pasienter gir gode tilbake­meldinger – og de for­teller om sine erfaringer til andre. Følgene av dette er stadig større pågang til den lille ­klinikken, og dermed er tilbudet utvidet nå i 2015. Tor Austad har en sønn, ­Gunnar Austad, som også er røntgenlege, og i likhet med sin far, har også han mange års er­faring med ultra­lyd. Med både far og sønn på plass i ­Stavanger kan pasienter tas imot flere dager i uken.

Kreft, hjerteinfarkt, hjerneslag

Statistikken viser at sjansen for å få sykdommer som for eksempel kreft, hjerteinfarkt og hjerneslag øker etter man er blitt 40–50 år. En kreftsvulst lager ikke smerte­fibre og vokser gjerne i flere år før den gir seg til kjenne. Ultralyd kan oppdage kreftsvulster lenge før de gir symptomer eller plager. Det er en fordel å finne en kreftsvulst så tidlig som mulig – behandlingen blir som regel enklere, og ­prognosen (sjansen for å overleve) blir også bedre.

Utvikling av kalk- og fett­påleiringer i åreveggen begynner flere år før forandringene gir seg til kjenne som angina, hjerte­infarkt og hjerneslag. Ultralyd kan vurdere tilstedeværelse og grad av påleiringene og gir slik verdifull informasjon om man er i risikosonen for utvikling av sykdom som hjerteinfarkt og hjerneslag.

«Full sjekk» er en systematisk ultralyd-undersøkelse som inkluderer følgende organer og regioner:

• Hals

• Bryst

• Lever og galleblære

• Bukspyttkjertel

• Milt

• Nyrer

• Tarm

• Urinblære

• Hovedpulsåren

• Livmor og eggstokker

• Prostata

• Testikler

• Lysker

Hva er ultralydundersøkelse?

Ultralydapparatet fungerer som et slags ekkolodd som lager bilder på en TV-skjerm. Bildene blir fort­løpende vurdert av røntgenlegen som utfører undersøkelsen

Under ultralydsjekken (ca. en halv time) er det hele tiden mulig for pasienten å stille spørsmål og komme med kommentarer

Ultralyddiagnostikk har vært utført i over 40 år uten at det er påvist bivirkninger. Selve undersøkelsen er smertefri.

Grundig tilbakemelding

Foruten at pasienten får et muntlig svar, blir det også skrevet en rapport som oppbevares i ­pasientens journal. Pasienten kan få med seg en utskrift av ­svaret om det ønskes. Dersom det oppdages forhold som må følges opp videre, kan det gjøres av fastlegen eller av under­søkende røntgenlege.

Minimal ventetid – ta kontakt for å bestille time

Austad sin ultralyd-klinikk i ­Stavanger ligger i Verksgaten 54, tredje etasje. Du kommer raskt til, og du kan velge mellom to undersøkelser:

Helsesjekk med ultralyd («full sjekk») koster kr 2000,-.

Enkel ultralyd-undersøkelse (hals, halspulsårer, bryst, mage­region m.m.) koster kr 1000,-.

Har du noen spørsmål, eller hvis du vil bestille time – ring 70 01 16 72 eller send e-post til: ­austaddiagnostikk@gmail.com

Studier har vist at:

• Ultralyd gir svært verdifull tilleggsinformasjon om risiko for utvikling av hjerteinfarkt og hjerneslag enn «tradisjonelle» ­risikofaktorer som blodtrykk og kolesterol.

• Nyrekreft og urinblærekreft kan oppdages ved ultralyd før ­svulsten gir symptomer eller utslag på urin- eller blodprøver.

• Ultralydundersøkelse av hovedpulsåren på antatt friske ­mennesker kan redusere dødeligheten av denne tilstanden.

• Ultralyd er en sikrere undersøkelse enn mammografi hos ­kvinner med tett kjertelvev i brystene.

• Ved normalt utseende kan testikkelkreft utelukkes med ­praktisk talt 100 % sikkerhet.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no