ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

vital hudklinikks sykepleiere utfører botox-behandlinger mer enn noen gang.


– Botox snart like vanlig som mascara

Tekst: Helene Stenhaug

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 21.02.2015

Styreleder og medeier i Vital Hudklinikk Linda Carstensen tok Botox i sinnarynken første gang for 3 år siden. 


Fakta:

Vital 
Hudklinikk
Hva: 

En av distriktets største klinikker innen hudpleie, spa og kosmetisk medisinske behandlinger.


Aktuell med: 

Vital Hudklinikks sykepleiere utfører Botox-behandlinger mer enn noen gang.


Kontakt: 

Resepsjon: 52 69 70 00

resepsjon@vitalhudklinikk.no


WEB: 

www.vitalhudklinikk.no

Det er Linda Carstensen som kommer med denne kanskje noe dristige påstanden. Meningene om Botox er delte, men Vital Hudklinikk vil gjerne bekjempe myten om at dette kun er for spesielt interesserte. Lokalavisen møtte styreleder Linda Carstensen og sykepleier Monica Stoltenberg for en sannhetsdrøs om Botox.

– Jeg trodde aldri jeg skulle ta Botox. Jeg har vokst opp med en mor som ikke fikk lov å ta hull i ørene, og en bestemor som ikke fikk lov til å bruke ­mascara og leppestift, forteller Linda ­Carstensen.

Skjønnhetsreglene var kanskje konservative i generasjonene før henne, men tiden går framover og ting endrer seg.

– Selv setter jeg både hudpleie og trening høyt oppe på lista, det handler om å ta vare på seg selv. Og etter å ha blitt kjent med mulig­heten for å bli kvitt sinnarynken, så syntes jeg Botox ­fristet veldig og er superfornøyd, forteller Linda.

– Det er en godkjent, trygg, medisinsk behandling, hvorfor ikke prøve det ut, fortsetter hun.

Bort med «sinnarynken»

– Jeg tar Botox kun i sinna­rynken, ingen andre områder. I tillegg til at jeg ble kvitt selve rynken mellom øynene, fikk jeg mindre vondt i hodet, noe som er veldig befriende. Mange kvinner og menn tar Botox som en del av det å ta vare på seg selv, og mange har lyst, men tør kanskje ikke helt å prøve, sier Linda.

For lite kunnskap er en av år­sakene. Hun presiserer at Botox er et personlig valg, som alt annet.

– Vi sminker oss, farger håret, fjerner hår, tar kosttilskudd og smører på kremer osv. Alt dette er helt greit. Det bør også være greit å ta Botox dersom folk har lyst til det. Folk blir mer av­slappet til ting etter hvert som det blir mer vanlig, og folk får mer kunnskap, pluss blir mer rause med hverandre. La slike valg være opp til hver enkelt, ­fortsetter hun.

Du MÅ ikke gjøre noe med utseendet ditt, men du KAN. Botox er et av mange alternativ, på skjønnhetsmarkedet. Det er et trygt, godkjent legemiddel og utført av kompetente sykepleiere med estetisk forståelse.

Blir man avhengig av Botox?

– Nei. Det er ingenting i Botox som er avhengighetsskapende, og til tross for hva mange tror, blir man ikke verre når behandlingen går ut av muskelen og huden. Tvert imot. Desto flere ganger du har tatt Botox, desto penere aldring får huden, uansett om du slutter med behandlingen, sier sykepleier Monica Stoltenberg. Hun jobber blant annet med Botox og fillere hos Vital Hudklinikk, og hun har anatomi­spesialisering.

Årsaken til at man får en finere aldringsprosess med Botox, kan sammenlignes med trening. Hvis du trener masse når du er ung, holder du lettere en flott figur i dine eldre dager. Og hvis du tar Botox, hjelper du ­musklene å slappe av og gjør huden gradvis glattere. På denne måten ­reduseres rynkene betraktelig mer enn om du ikke har tatt ­Botox.

Avslappet forhold

Linda peker på «sinnarynken» sin.

– Se, jeg har vel fått rynken litt tilbake nå. Det er lenge siden min forrige botox-behandling, jeg har ikke tatt meg tid, men det gjør ikke noe. Jeg er ikke avhengig, og den er heller ikke like ille som før. Hver 3.-4. måned tar jeg den hvis jeg vil holde den ved like, nå har jeg ikke tatt den siden i sommer.

Linda har et meget avslappet forhold til behandlingen. Hun bryr seg ikke om at rynken kommer tilbake, men hun har heller ikke noe problem med å ta en ny behandling. Smilerynkene rundt øyepartiet derimot, de liker hun.

– Det er liksom meg.

Hva er de vanligste behandlingensområdene?

– Botox er ikke noe man normalt sett tar i hele ansiktet. Hver person har sine preferanser, forklarer sykepleier Monica.

De mest populære områdene i ansiktet er «kråketær», ­rynkene rundt øyepartiet, panne­muskelen og «sinnarynken» mellom øynene.

Hva er egentlig Botox?

Botox er et godkjent lege­middel som inneholder Botulinum-­toxin A fra Clostridium ­Botulinum ­bakterien. Bakterien dyrkes frem i ­laboratorium. I kosmetisk øye­med ­benyttes ­Botox til å glatte ut rynker. ­Størstedelen av all ­Botox som brukes i Norge blir brukt på ­medisinske tilstander, som kjeve­låsninger, migrene, muskel­spasmer ved celebral ­parese etc.

På mimikkrynker i ansiktet er det ingen andre ­behandlinger som fungerer like godt som Botox. Dette fordi Botox går på selve årsaken til at disse rynkene oppstår.

Behandlingen anbefales å gjentas hver 3-5 mnd. Du vil se resultat etter alt fra 3–10 dager, og selve prosessen med å glatte ut huden er kontinuerlig.

Hjelper også mot hodepine, tanngnissing og svetting

– Mange tror Botox kun er en rynkebehandling. Dette stemmer ikke. Den medisiske behandlingen hjelper også flere mennesker å bli kvitt plagsom hodepine, tanngnissing og overdreven svetting i armhuler og hender, forklarer Monica.

Sliter du med et av pro­blemene ovenfor, så ta kontakt med sykepleier hos Vita Hudklinikk for en kosultasjon. Bonusen er en glattere hud med mindre rynker.

Bort med fordommer og myter

Vi leser i aviser og magasiner om berømte personligheter, ofte fra Hollywood, som tar inngrep på inngrep, helt til de ser både udelikate og ugjenkjennelige ut. Kan fordommer mot eksempel Botox, ha grobunn i at man er redd for et unaturlig resultat?

– Mange lurer på resultatet. ­Botox gir et helt naturlig resultat, og har ingenting å gjøre med ­kirurgisk overbehandlig. Botox er ikke er inngrep, kun en injeksjon som rett og slett får musk­lene til å slappe av, og derfor retter opp rynker, sier Monica. De som blir ugjenkjennelige har gjort helt andre ting i tillegg til Botox.

Et meget normalt valg

– Vi VET at Botox er et naturlig valg for veldig mange fornøyde kunder. Både medisinsk og estetisk. Muligens finnes det miljøer hvor denne behandlingen fremdeles er tabubelagt, men nettopp derfor ønsker vi å si:

Det er helt normalt, og hvis du har lyst, har du lov. Ikke sitt i mørket og vurder valget alene. Kom og ta en prat med det dyktige helsepersonellet hos Vital Hudklinikk. Behandlingen ut­føres både på klinikken i Trim Towers og på Madla Amfi.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no