ANNONSE

HUS & HAGE

Rimelige, polske håndverkere

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Susan Jane McLinden og 
Hjem & Hage


Publisert: 21.02.2015

Fakta:

Hjem & Hage

Hva:
Håndverkerbedrift som utfører arbeid for både bedrifter og private. 


Kontakt:
Mirek tlf 942 91 714 eller epost hjemhage@onet.eu


Web:
www.hjemhage.no

Skal du pusse opp boligen din? Har du et stramt budsjett hvor det er viktig å ha fokus på kostnader? Da kan det være fornuftig å ta deg tid til å lese denne artikkelen.

 

 

– Jeg har vært i Norge siden 1990, forteller Miroslaw ­Korytkowski, eller Mirek som han kaller seg til vanlig.

Lokalavisen møter han i Hillevågs­veien 101, som også var en av de aller første jobbene han hadde i sitt firma Hjem & Hage. I 15 år jobbet han på forskjellige ­bedrifter her i regionen, men i 2005 startet han sitt eget firma. Jeg ville noe mer enn bare å være ansatt, forteller Mirek til Lokalavisen.

– Jeg så at vi som kom fra ­Polen, hadde en energi og arbeidsvillighet som rogalendingene satte pris på. Det var enkelt å få oppdrag, og heldigvis har jeg hatt mange fornøyde kunder som har henvist meg til andre, og bestilt flere jobber. Dermed har det gått svært bra for oss. Det er generelt lett å jobbe med nordmenn. Det som er avtalt, respekteres og gjennomføres. Det er stor forskjell på nordmenn og for ­eksempel ­italienere eller ­spanjoler. Det er fint å være i Norge.

 

Mange forskjellige oppdrag

– Vi jobber både for private og for bedrifter, og har gjennom årene hatt veldig mange forskjellige oppdrag, forteller Mirek på flytende norsk. Nå på vinteren er det mye innvendig maler­arbeid og sparkling. I tillegg er det mange som har behov for å få utført mindre innredninger og ombygginger. Vi monterer mange kjøkken, og utfører flise- og tømmerarbeid. Vi tar også mindre mureroppdrag. Når det går mot vår, legger vi belegningsstein og utfører hagearbeid for mange forskjellige kunder. I Norge er det mange trehus, og gjennom året skifter vi også kledning på mange av husene. Og selvfølgelig utvendig maling når været tillater det. I tillegg er det mange som bare trenger å få utført ­ryddejobber hvor det kreves litt styrke og at en «orker» å stå på litt.

 

Stort firma- lave kostnader

– Vi er nå 16 ansatte, og det synes jeg er en god størrelse. Jeg har tilgang på mange flere håndverkere, men det er ikke alltid bare lykke å vokse. Det skal håndteres også, opplyser en engasjert Mirek.

– Vi omsetter nå for mer enn 10 millioner, og det er jeg fornøyd med. Alle mine folk bor i Polen, og jobber her noen ­måneder, og så er de hjemme en stund. Det er et godt liv, og alle er svært fornøyde. Min arbeids­stokk er svært stabil, og det gir trygghet både for meg og våre kunder. Jeg er stolt av at ingen gjennom 10 år har vært lang­varig syke og hatt behov for hjelp av det norske offentlige system. Vi jobber hardt, og bidrar til det norske samfunnet. Bedriften betaler skatt, arbeids­giveravgift og moms. De siste 5 årene har vi gått med overskudd. Mine folk er svært motiverte, og føler seg heldig med å jobbe den turnusen de har. Alle som jobber i ­bedriften, er mine venner og kommer fra et område utenfor byen ­Krakow i Polen. I sommerhalvåret har jeg min ­familie her. Det er kona ­Elzbieta, som hjelper meg med papirarbeid og faktura, og ­sønnen Oliwier som går på skole. Min andre sønn Bartek, bor i Krakow hvor han studerer.

 

Slik virker det

– Vårt opplegg er ganske enkelt, sier Mirek til Lokalavisen.

­– Kunden tar kontakt og forteller hva slags jobb som skal gjøres. Vi avtaler en tid for befaring, og da kommer vi og ser på jobben. Kunden mottar deretter et pris­overslag eller fast pris på ut­føring av selve arbeidet. Vi er svært konkurransedyktige på pris, og i mange tilfeller tror jeg vi har timesatser som kanskje er på ­60–70 % av våre mange konkur­renter. I de fleste tilfeller er vi i stand til å gi en fast pris for de som ønsker det. Jeg har svært mange referanser, og vil alltid kunne gi referanser til private ­eller bedrifter hvor vi har gjort lignende jobber.

 

Arbeidsinnsats

– Vi har gode systemer og rutiner. Folkene begynner alltid kl 0700 om morgenen, og alle har svært god arbeidsmoral. Å få lov til å jobbe slik vi gjør i Norge, opp­leves som et privi­legium. Mine folk er i Norge for å jobbe, og det ser du på innsatsen. ­Pengene som vi tjener her, ­rekker svært langt i et lavkostland som ­Polen. Alle våre kunder ­ut­trykker takknemlighet og glede over den innsatsen som vi legger i alle våre jobber, avslutter Mirek.

 

Ta kontakt

Ønsker du å snakke med Mirek, og avtale tid for en befaring?

– Da er det bare å ringe eller ­sende en epost, avslutter Mirek, som kikker på klokken og kommer seg på vei til sin neste befaring.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no