ANNONSE

SAMFUNN


Påskekyllinger er ikke som ­andre kyllinger


Tekst: Alv Hågård Gustavsen


Publisert: 05.04.2017

KYLLINGLIV: – Om folk hadde visst hvordan kyllingkjøttet ­produseres, ville de ikke kjøpt det. Mens kyllingene lever, er de ute av syne, ute av sinn, sier Rasmus Hansson, biolog, forsker og politiker for Miljøpartiet De Grønne. Bildet er fra et produksjonsanlegg på Høylandet. (Foto: Annemor Larsen / VG / NTB scanpix)


I påsken ­dyrker vi den søte, gule kyllingen som et hyggelig ­symbol på nytt liv. Men hva slags liv har ­virkelige ­kyllinger før de blir middags­mat? 


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


SAMFUNN


Spre litt juleglede?


Publisert: 21.12.2016

Mange mennesker lever i en hverdag som kan være krevende, og dagene kan fort bli lange og ensformige. Her i Rogaland finner vi organisasjoner som er ekte gledesspredere for både store og små. Gledesspreder.no er en av dem. Hva med å hjelpe dem med å spre litt juleglede?


Les mer...

SAMFUNN


Fem tips til deg 
som er ungdom


Publisert: 07.12.2016

Mange unge opplever at de sliter psykisk i hverdagen. For de fleste er det forbigående. Livet går som kjent opp og ned. Her er fem tips om måter som kan gjøre ting litt lettere for deg selv hvis du har det vanskelig. Dersom de fire første ikke hjelper, er punkt 5 det beste rådet.


Les mer...

SAMFUNN


Bidra til et samfunns­nyttig og godt tiltak


Publisert: 23.11.2016

Fontenehuset Stavanger ble opprettet i 1995 og er et klubbhus hvor medlemmer får mulighet til å bygge relasjoner og få en variert arbeidsdag. For deg som ikke har lest om tiltaket tidligere i Lokalavisa, er tilbudet og huset for folk som har hatt eller sliter med psykiske utfordringer. Det kan være flere grunner til dette, som for eksempel at en har opplevd noe vanskelig i livet, havnet ut av studie- eller arbeid for en kort eller lengre periode. Da kan det være godt å ha et felleskap som kan gi det støtte på veien mot lønnet arbeid eller utdanning. 


Les mer...

SAMFUNN


WORK FOR LOVE med konsert og moteshow


Publisert: 09.11.2016

For andre år på rad er det klart for arrangement Work for Love i Madlamark kirke. Hele arrangementet er drevet frem på frivillig basis, hvor alle inntekter går uavkortet til Work for Love Sewing School, Sør Afrika. 


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


SAMFUNN


Åpen dag og hundrevis av brannøvelser


Publisert: 14.09.2016

I løpet av de to neste ukene skal det gjennomføres rundt 600 brannøvelser i ulike bedrifter, hjem, institusjoner, barnehager, skoler og boligfellesskap i de 11 eierkommunene til Rogaland brann og redning IKS (RBR). Årets brannvernuke foregår i uke 38 og den avsluttes med at åpne dører på landets brannstasjoner, 11 i RBR.


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


Viktig foredrag ­for voksne som ­jobber med barn!


Publisert: 27.08.2016

Dette er lære om livet. Dette foredraget er et innblikk i en verden ingen ønsker å være en del av, men som likevel eksisterer rundt oss i det skjulte. Linda Krügers vitnemål fra oppveksten med en alkoholisert pappa er et realistisk eksempel på hvordan sjel og sinn – og dermed hele livsgrunnlaget – blir påvirket i ung alder. Relevante stikkord er usikkerhet, selvdestruktiv atferd, dårlig selvbilde, sinne og sorg.


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


Ikke glem brann­sikkerheten!


Publisert: 13.08.2016

Et nytt studieår står for døren, og mange studenter er i disse dager på jakt etter ny bolig. Vår oppfordring er: Ikke gå på kompromiss med egen brannsikkerhet når du velger bosted!


Les mer...

SAMFUNN


Vil ha lønn uten strevet


Publisert: 25.06.2016

Ideen om å få lønn for å gjøre absolutt ingenting sitter langt inne hos de fleste. Men borgerlønn er faktisk på dagsorden i en rekke land.


Les mer...

SAMFUNN


Unnskyld, det var meningen


Publisert: 11.06.2016

De fleste av oss har opp­levd å være skråsikre i vår sak og nektet å gi oss, selv om vi egentlig burde visst bedre. Hvorfor er det noen ganger så innmari, innmari vanskelig å si unnskyld?


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


Verdig og vel gjennomført golfturnering på Bærheim!


Publisert: 11.06.2016

I motsetning til i fjor var det en herlig dag den 31.mai 2016, da Stavanger International Rotary Club (SIRC) holdt sin årlige veldedighets golf turnering for 10. gang. Turneringsfasilitetene var sponset av Bærheim Golf Park og Sandnes Golf Klubb som stilte opp med en flott golf bane, frivillig golf pro og dyktig parkmannskap. Daglig leder Ådne Stensland ga verdifull bistand til turneringsansvarlige Jazz Rathore med organisering, veiledning og scoring på dagen. 


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


Fontenehuset – for en meningsfull hverdag


Publisert: 11.06.2016

En eller annen gang i livet er det mange mennesker som opplever at livet blir vanskelig. Det kan være på grunn av sykdom, en opplevelse eller at en blir del- eller helvis uføretrygdet på bestemt eller ubestemt tid. Det gjør noe med oss, og når en havner i en slik situasjon, kan det gå voldsomt utover livskvaliteten, og det sosiale liv kan bli vanskelig. 


Les mer...

SAMFUNN


Tenk brannsikkerhet – også på sjøen


Publisert: 28.05.2016

Nyt livet på sjøen – men tenk over brannsikkerheten om bord før du legger fra kai. Med trang innredning, liten plass og mye løsøre kan en båtbrann få store konsekvenser. Det meste er brennbart i en båt. 


Les mer...

SAMFUNN


10 års jubileum for regionens største veldedighetsturnering!


Publisert: 14.05.2016

Stavanger International Rotary Club (SIRC) har nylig feiret sitt 30 års jubileum. Den 31. mai feirer denne lille, men aktive klubben også 10 år med den populære golfturneringen! I år som i fjor blir dette arrangert i samarbeid med Sandnes Golfklubb på Bærheim Golfpark.


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


På tvers av generasjonene


Publisert: 30.04.2016

Sandnes eldreråd jobber for at de eldre i kommunen skal ha en fin og verdig alderdom. De er spesielt opptatt av å ha samarbeid på tvers av generasjonene. Det er viktig at ungdom og eldre treffes for felles opplevelser og forståelse. 


Les mer...

SAMFUNN


– Så godt at dere er her!


Publisert: 30.04.2016

Når Kirkens SOS og Velg å leve går sammen om være til stede under Russetreffet i Kongeparken 5. – 7. mai, er det hverken for å forkynne eller formane. – Vi er her for å tilby tid, oppmerksomhet og omtanke til de som har lyst til å slå av en prat og ta en pause fra festen, forteller Marit Marvik fra Velg å leve. –Vi fikk så mange godord fra russen i fjor, så nå er vi klar for en ny langhelg!


Les mer...

SAMFUNN


Økonomien 
ingen forstår


Publisert: 30.04.2016

Skal vi stramme inn, skal vi bruke mer, går renten opp eller ned, skal vi vise «moderasjon» i lønnsoppgjøret, bør vi ta mer ut av oljefondet? Sannheten er at ingen helt vet.


Les mer...

SAMFUNN


Nå skal strendene ryddes rene


Publisert: 16.04.2016

Vårens aksjon for å rydde norske strender rene for skrot og avfall ligger an til å få rekordoppslutning. Kampen mot marin forsøpling engasjerer tusener av frivillige i hele landet.


Les mer...

SAMFUNN


Forbud om å gjøre opp ild utendørs


Publisert: 16.04.2016

Fra 15. april til 15. september er det generelt bålforbud i Norge. Dette innebærer at det ikke er lov til å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og all annen utmark.


Les mer...

SAMFUNN


Mynten som ikke vil dø


Publisert: 02.04.2016

Bitcoins død er blitt kunngjort mange ganger av en rekke av verdens ledende medier. Men fortsatt lever den virtuelle valutaen, og noen hevder at den lever i beste velgående.


Les mer...

SAMFUNN


Straff i ­ordnede former


Publisert: 02.04.2016

I over førti år ble all grov fysisk avstraffelse av norske skolebarn protokollført. Margrethe Munthe var blant dem som svingte riset.


Les mer...

SAMFUNN


Beredt til å hjelpe i over 150 år


Publisert: 19.03.2016

I 1865 ble Røde Kors stiftet i Norge, som «Foreningen for Pleje af Syge og Saarede i Feldt og for Understøttelse av Saarede og Faldnes Efterladte». Den norske nasjonalforeningen er en av de første i den internasjonale bevegelsen.


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


Betalt av folket


Publisert: 05.02.2016

Med folkefinansiering kan du samle inn penger til alt fra dokumentarfilmer, medisinsk behandling og egne oppfinnelser. Podcastkollektivet Frekvens fikk nytt lydstudio.


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


SAMFUNN


Tiggernes tilbud


Publisert: 21.11.2015

Frivillige organisasjoner sørger for overnatting, mat, toalett, dusj, strikke- og språkkurs til fattige tilreisende.


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


Se opp for spinn


Publisert: 24.10.2015

Gjennom valgkampen har vi veid for og imot argumentene til de ulike partiene – og tatt et valg basert på egne, velfunderte vurderinger. Eller har vi egentlig det?


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


Mot de ­ekstreme


Publisert: 12.09.2015

De fleste radikaliserte ungdommer kunne blitt fanget opp mye før, mener Yousef Assidiq, som jobber mot ekstremisme.


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


Bysykkelen på plass i Stavanger


Publisert: 29.08.2015

Hvis du ikke allerede har fått det med deg, Stavanger har en egen bysykkel. Det er en smart el-bysykkel som har vært testet ut på Forus siden i fjor sommer.

Les mer...

SAMFUNN


Det er ikke farlig å snakke om selvmord – og det er hjelp å få


Publisert: 29.08.2015

Mange sliter i perioder av livet sitt. Noen så tungt at de vurderer å ta sitt eget liv. De fleste kommer seg gjennom krisene ved hjelp av venner, familie, fastlege eller offentlig hjelp. Men ikke alle. Noen orker ikke engang å snakke om det, eller vet ikke hvem de skal snakke med. Hva gjør du hvis du tenker at noen du kjenner har selvmordstanker?


Les mer...

SAMFUNN


Tenk over din søppelhåndtering


Publisert: 29.08.2015

Branner starter ofte i kontainer, søppeldunk eller annet brennbart materiale som er plassert for nært inntil husvegger. Brann utendørs kan fort spre seg til omkringliggende bebyggelse, og kan forårsake store skader. 


Les mer...

SAMFUNN


Brannsikker studietid


Publisert: 15.08.2015

Studiestart nærmer seg, og mange studenter er i disse dager på jakt etter et sted å bo. Skal du leie bolig? Før du signerer leiekontrakten bør du sjekke at utleier tar brannsikkerheten på alvor.


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


SAMFUNN


SAMFUNN


SAMFUNN


SAMFUNN


Stavangerflints historie sikres – på Vitenfabrikken i Sandnes


Publisert: 16.05.2015

Rogaland hadde omkring 1950 tre av Norges fire industribedrifter som produserte steintøy: 
A/S Egersunds Fayance­fabriks Co, Figgjo Fajanse AS og Stavanger Fajansefabrikk A/s som ble til Stavangerflint i 1952 Den fjerde bedriften i Norge var Porsgrunds Porselænsfabrik. Bedriftens museum og samling er byens største turistattraksjon.


Les mer...

SAMFUNN


Mødrenes ­forkjemper


Publisert: 16.05.2015

Seksualopplysning, prevensjon og selvbestemt abort. Katti Anker Møllers kampsaker – og foredraget «Moderskapets frigjørelse» i 1915 – gjorde henne til en av 1900-tallets mest utskjelte kvinner. Og til en av de mest betydningsfulle.


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


Gratis utlån av redningsvester


Publisert: 02.05.2015

Fra nyttår har det vært gratis å låne redningsvest på brannstasjonene i Stavanger og Sandnes. Rogaland brann og redning IKS (RBR) oppfordrer likevel de som låner vester til å gi et bidrag til Kreftforeningen.


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


SAMFUNN


SAMFUNN


SAMFUNN


Ukraina-aksjonen fortsetter.
God respons til nå.


Publisert: 07.04.2015

Forholdene i Ukraina akkurat nå er av en slik karakter at landet skriker etter hjelp. I de krigsherjede sonene er det verken penger eller mat å få – her har livet rett og slett stanset opp. For innbyggerne som ikke har råd og anledning til å flytte vekk, er situasjonen helt uholdbar. Hjelp og bistand må komme nå!


Les mer...

SAMFUNN


Tenk brannsikkerhet også på hytta


Publisert: 21.03.2015

Mange glemmer at kravene til brannsikkerhet på hytta er de samme som hjemme. Det første du bør gjøre ved ankomst på hytta er å sjekke at røykvarsleren fungerer og at slokkeutstyr er på plass og i orden.


Les mer...

SAMFUNN


SAMFUNN


SAMFUNN


Vi må hjelpe det ukrainske folk – nå!


Publisert: 21.02.2015

Forholdene i Ukraina akkurat nå er av en slik karakter at landet skriker etter hjelp. I de krigsherjede sonene er det verken penger eller mat å få – her har livet rett og slett stanset opp. For innbyggerne som ikke har råd og anledning til å flytte vekk, er situasjonen helt uholdbar. Hjelp og bistand må komme nå!

Les mer...

SAMFUNN


Riktig hjelp på kortest mulig tid


Publisert: 21.02.2015

Når både brannvesen, politi og helse tar i bruk det nye nødnettet, vil etatene kunne samarbeide på en bedre måte en tidligere, ikke minst i forbindelse med store ulykker. Rogaland brann og redning IKS (RBR) gikk live på Nødnett 18. februar.


Les mer...


Annonse

© 2017 - Lokalavisen -- Design/layout: Erik DePasquale / dittbudskap.no