ANNONSE

KULTUR

Premiere på Mitt liv som «Sally»

Tekst og foto: Berit GlittenbergPublisert: 21.02.2015

Sally Nilsson er Stavangers mest folkekjære artist. Onsdag 25. februar er det premiere på hennes egen forestilling: Mitt liv som «Sally» i Humorhuset Stavangeren. Hele byen gleder seg!

I over 50 år har Stavangers humordronning Sally Nilsson utfoldet seg på ulike scener i Rogaland. Fra hun debuterte på Rogaland Teaters barneteater i 1964 har hun trukket flere generasjoner av Stavanger-borgere på komedier, revyer og andre teaterforestillinger. Hun har stått på scenen med artister som Gretelill Tangen, Kristian Valen og Grethe Kausland og spilt en rekke markante roller på Rogaland Teater, så som Meg i Pinters Fødselsdags­selskapet, Lily Olsen i Skulle det dukke opp flere lik…, Winnie i ­Becketts Glade dager, Shirley i ­Shirley ­Valentine, Nille i Holbergs Erasmus Montanus og Mrs Nickleby i Dickens’ Nicholas Nickleby.

Nå forteller hun historien om hvordan livet som «Sally» har vært.

Mitt liv som  «Sally» er en varm, ­modig, morsom og rørende historie om en oppvekst og et liv i Stavanger der Sally lar oss følge med gjennom oppveksten i Solandsbakken 54, midt i Stavanger, til «bondekånelivet» på Amdal. For mens hele ­Stavanger kjente Sally fra scenen, levde Sally sitt liv som Sally også utenfor scenen, som datter til en mor som ble enke bare 7 uker etter at Sally kom til verden. Å være mor til en egenrådig Sally var ikke bare lett. I Mitt liv som «Sally» tegner Sally et varmt portrett av en mor fra Stavanger på 50-, 60-, 70- og 80-tallet.

På scenen i Humorhuset Stavangeren er Sally sammen med pianist Elisabeth Berg. De to har spilt revy sammen tidligere. Nå er Elisabeth med som pianist og samtalepartner på scenen. Og jammen slår Elisabeth til med noen betraktninger rundt Sally gjennom rollefiguren sin «Tatlå».

Stemningen er god i Humorhuset Stavangeren en uke før premiere. Sally ler sin velkjente og varme latter fra scenen når regissør Pål Mangor Kvammen kommer med nye innspill og vrier. Hun gleder seg til premiere. Hun har arbeidet med dette stoffet i flere måneder nå og er klar til å framføre det fra scenen. 50 år med sceneerfaring ligger bak når Sally nå endelig kan presentere: Mitt liv som «Sally». Alt ligger til rette for varme og gode opplevelser i Humorhuset Stavangeren i ukene framover. Forestillingen spilles foreløpig fram til og med 17. april.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no