ANNONSE

MOTOR

Bilnyhetene 
fra ­Detroit

Tekst: Jan Harry Svendsen


Publisert: 21.02.2015

ELEKTRISK: Chevrolet Bolt er en helelektrisk bil. Rekkevidden er oppgitt til 320 kilometer. (Foto: NAIAS)


En elbil, ett par ladehybrider og en hydrogenbil var blant nyhetene på bilmessen i Detroit.

Detroit var verdens ubestridte bil­hovedstad fram til finanskrisen. Slik er det ikke lenger, men den sagnomsuste bil­utstillingen nekter byen å gi slipp på. I år var nyhetene mange.

Superbiler

Superbilene – bildene som ligger på ­nivået over sportbiler – er ikke døde. Mindre motorer og ny teknologi er felles­nevnerne for mange av nyhetene. Se bare på Acura NSX. To elmotorer driver hvert sitt forhjul, mens en turboladet V6er sender kraften til bakhjulene via en dobbeltklutsjkasse. Til Norge kommer bilen som Honda NSX i 2016.

Ny er også Ford GT. Forrige versjon var en hyllest til den originale GT40 fra 1964, og ble bygget i et begrenset antall. Med en ny V6er med doble turboladere, og over 600 hk, forlater Ford V8eren.

Mercedes viste fram en mildere utgave av sine AMG-modeller. De skal i første rekke møte konkurransen fra Audis S-serie og BMWs M-Performance modeller.

320 kilometer rekkevidde

Blant de mer folkelige bilene var ­Chevrolet Bolt den mest spennende. Her snakker vi om en ren elbil, med en rekkevidde på rundt 320 kilometer. Ny Volt viste ­Chevrolet også fram. Bilen er en elbil med rekkeviddeforlenger, og forgjengeren ble solgt i Norge som Opel Ampera.

Også Mercedes-Benz hadde med seg en ladehybrid til messen. Bilen skal konkurrere med Volkswagen Passat GTE. Den rene elektriske rekkevidden er 31 kilometer, og forbruket er oppgitt til å være 0,21 liter per mil. Systemytelsen er 279 hk på bilen som kommer til Norge allerede i mars.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no