ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

prostataplager? vannlatingsbesvær? behov for sterilisering?


Stavanger Urologiske Senter: 
Stor pågang – ny urolog på plass!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 07.03.2015

Velkommen til profesjonell urologisk behandling, sier (fra venstre) legesekretær Lene Rostøl Lammenes, 
lege Tore Bru, medisinsk sekretær Ida Skjæveland, lege Masood Hashemi og legesekretær Wenche ­Zetterstrøm.


Fakta:

Stavanger Urologiske Senter AS
HVA:

Klinikken driver undersøkelse og behandling av urinveiene hos menn, kvinner og barn. Tilbyr også utredning og behandling av de mannlige kjønnsorganer inklusive prostata, sterilisering og hjelp ved urinlekkasje, impotens og endetarmsbesvær.


AKTUELL MED:

Behovet for urologenes tjenester er tydelig til stede. Klinikken startet opp i november 2012, og nå er urolog nummer to på plass.


HVOR:

Boganesveien 10, 4020 Stavanger. 

(Hinnakrossen, 2. et. over Rema 1000)


ÅPNINGSTIDER:

Mandag – fredag kl 08.00 – 15.00.


KONTAKT:

Telefon 51 29 18 90

Mandag – torsdag kl 09.00 – 11.00 og kl 12.15 – 14.00. 

Fredag kl 12.15 – 14.00. 

E-post: post@stavangerurologiske.no


WEB:

www.stavangerurologiske.no

Den vanligste kreftformen for menn i Norge er prostatakreft – hvor ofte sjekker du kjertelen? Hva gjør du når du ser blod i urinen? Ler du så du tisser på deg – hvordan takler du inkontinens? Har du barn nok og er klar for sterilisering? Eller motsatt – er dårlig sædkvalitet årsaken til barnløshet? Er impotens et problem for godt sexliv? For ikke å snakke om det som skjer mange ganger daglig: Har du vannlatingsbesvær? Hjelpen er på Hinna.

Det er ikke akkurat disse symptomene du roper høyest om i lunsjpausen. Vi har flere intime soner hvor ubehag og smerter føles som en personlig greie, men kyndig hjelp er likevel eneste vei ut av uføret.

Høyst velkomment helsetilbud

I Hinnakrossen ligger en klinikk som tilbyr undersøkelser og behandlinger av urinveiene og deromkring – alt det som måtte dukke opp av ulumskheter «­nedentil». Pasientene er både kvinner, menn og barn.

Stavanger Urologiske Senter startet opp for to og et halvt år siden som et supplement til, og i samarbeid med, Urologisk poliklinikk ved Stavanger universitetssykehus (SUS). Det har garantert ført til reduksjon av i hvert fall én sykehuskø.

På vegne av alle menn i en alder hvor vi kan bli utsatt for både det ene og det andre – tusen takk!

Antall urologer er doblet –

Stavanger Urologiske Senter har nå fem ansatte

Senterets leder er Tore Bru – spesialist i generell kirurgi og urologi. Han har jobbet med klinisk forskning og holder jevnlig foredrag innen sine spesialområder for allmennpraktiserende leger og andre samarbeidspartnere.

Stor pågang til urolog Tore Bru fra klinikken startet opp, har ført til behov for å styrke staben, og Bru har nå fått en meget dyktig og anerkjent kollega.

Masood Hashemi kom til senteret 1. februar i år – også han er spesialist i generell kirurgi og urolog. Han har de siste fire årene jobbet som overlege vad Urologisk avdeling på SUS.

To urologer på samme private klinikk er helt unikt i norsk sammenheng. De to legenes samlede kompetanse vil skape et sterkt faglig miljø, hvor de i teamwork kan løse problemer sammen. Klinikken på Hinna vil nå innta en enda viktigere posisjon som åsted for urologisk behandling.

Ved senteret jobber også Lene Rostøl Lammenes og Wenche Zetterstrøm, som begge har tittelen legesekretær, og Ida Skjæveland er medisinsk sekretær.

Begge kjønn. Alle aldre.

Tore Bru legger vekt på at selv om både sterilisering og prostatakreft forbindes med voksne menn, så har klinikken en rekke tilbud for kvinner, og aldersspekteret er stort.

– Vi tilbyr undersøkelser og behandlinger av urinveier for menn, kvinner og barn. Med henvisning fra fastlege eller sykehus betaler pasienten sin egenandel, og forbruksmateriell kommer i tillegg. Det er også fullt mulig å ta direkte kontakt med oss uten henvisning.

Vi håper at pasientene skal føle seg vel her på klinikken. Kompetanse, imøtekommenhet og tilgjengelighet er helt sentrale begreper i vår hverdag. Våre lokaliteter er med på å skape kvalitet i alle ledd – med egen operasjonsstue og flere rom for spesielle undersøkelser.

Det er viktig for oss med jevnlig oppdatering av fagkunnskap for alle våre ansatte. Vi skal også være aktive innen undervisning og forskning og opprettholde en god og nær relasjon med de større urologiske sentrene i landet. Ingen er utlært!

Vi legger også sterk vekt på at den enkelte pasients interesse og integritet skal ivaretas. Våre pasienter skal behandles med omsorg og respekt, slår Tore Bru fast.

Når det gjelder priser forteller Bru at flere inngrep og operasjoner koster akkurat det samme som på sykehuset.

Minimal ventetid – rask behandling

– Det er klart at pasientene vil merke at legekapasiteten er fordoblet – alle vil nå bli tatt imot ganske så kjapt. Det er bare å ringe oss for å bestille tid, sier Masood Hashemi. Han vil også påpeke at mange menn kan lide av hormonforstyrrelser uten å vite det selv.

– Dette kan føre til mindre energi, nedsatt potens, nedsatt sexlyst, depresjoner – i tillegg til infertilitet (dårlig sædkvalitet) for yngre menn og fedme for de mer eldre. Vi kjenner problemstillingen, og kan foreta kyndig behandling.

Jeg vil også minne om at sterilisering ikke bør foretas av hvem som helst – sørg for å gå til en utdannet urolog, sier Hashemi.

Stavanger Urologiske Senter ­hjelper deg med undersøkelse og behandling av:

• Blod i urinen

• Endetarmsbesvær

• Høy PSA/prostatakreft

• Kreftsykdommer i nyrer, prostata, testikler og urinblære

• Nyrestein

• Potenssvikt

• Prostataplager

• Sykdommer i mannens ytre kjønnsorganer 
(forhud, penis og pung)

• Urinlekkasje/urinveisinfeksjoner

• Vannlatingsbesvær

• Mannlig infertilitet

• Mannlige hormonforstyrrelser


Klinikken utfører:

Urologiske prosedyrer:

• Cystoskopi/kikkertundersøkelse av urinblæren

• Vevsprøvetaking fra prostata

• Operasjoner for vannbrokk og sædbrokk

• Operasjoner på penis (forhud)

• Vasektomi (sterilisering av menn)

Generell kirurgi:

• Fjerne hudforandringer/føflekker

• Operasjon på inngrodde tånegler

• Rektoskopi (kikkertundersøkelse av endetarmen)Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no