ANNONSE

REISE

lokalavisens lesere inviteres på 14 dagers drømmetur


Ecuador og Galapagos – 
Sør-Amerika i miniatyr

Tekst: Pål Larsen

Foto: Nordmanns-ReiserPublisert: 07.03.2015

Fakta:

Amerikaspesialisten
Nordmanns- Reiser
Aktuell med: 

Ecuador og Galapagos


Kontakt booking: 

Telefon 53 20 99 50 eller 
47 97 44 09


Web: 

www.nordmann.no

Spasere blant sjøløver? Det høres utenkelig ut, men slik er det på Galapagos. Dyre- og fuglelivet er ubeskrivelig og må oppleves. Fuglene skremmes ikke, dyrene måler deg fra topp til tå og legger seg til ro igjen – og den fascinerende naturen er rammen rundt det hele.

Nordmanns-Reiser er spesialist på Amerika, og vi inviterer på en unik reise til Galapagos og Ecuador i samarbeid med Lokalavisen. På denne reisen vil vi også besøke mer av Ecuador – landet som Galapagos er en del av og som beskrives som ”Sør-Amerika” i miniatyr. Det er maksimum plass til 16 på denne reisen, men vi har alternative datoer også.

Dag 1, 21. oktober, Stavanger – Quito (F/L/M)

Vi reiser med KLM fra Stavanger via Amsterdam og lander i Quito, Ecuadors hovedstad, ca kl 1700 samme dag. Her blir vi tatt imot og kjørt til vårt hotell som ligger i hjertet av gamlebyen. Om kvelden har vi velkomstmiddag.

Byen ligger 2800 moh og har den høyest liggende offisielle hovedstadsflyplassen i verden. Quito er en unik by med mye historie. Gamlebyen, som vi bor i, er på Unescos verdensarvliste. Byen var på 1300-tallet hovedsete for Quitos kongerike og ble senere den nordligste hovedstaden i Inka­riket.

Dag 2, 22. oktober, Quito (F/L)

Vi besøker sentrum av Quito og får sett gamlebyen med noen av de flotteste kirkene og klostrene i Sør-Amerika. Turen går via Frihetsplassen med katedralen, presidentpalasset og regjeringsbygningen, samt Erkebispens palass hvor man i dag finner restauranter og butikker. San Francisco-klosteret besøkes – en av de flotteste religiøse bygningene i Sør-Amerika.

Vi drar så til Ekvatorial-­monumentet – breddegrad 0° – som ligger 25 km utenfor byen. Her kan vi stå med en fot på den nordlige halvkule og en på den sørlige. Vi besøker det etnografiske museet som viser forskjellige grupper urbefolkning som lever i Ecuador. Lunsj inntas enten her eller i Quito. Ettermiddagen er åpen – vi anbefaler et besøk til Guayasamin museet.

Dag 3, 23. oktober, Quito – Bomboli (F/L/M)

Denne dagen skal vi besøke det som kalles Tåkeskogen – et helt unikt sted hvor det drives økologisk jordbruk. Du føler at du er kommet til et riktig hjem – alt svært enkelt men med en hjertevarme og brennende entusiasme for natur og dyr. Paret som driver stedet har også et stort område med 100 orkideer i sine naturlige omgivelser. Her kommer vi opp i ca 3000 moh, og vi få en unik naturopplevelse. Overnatting på ­hacienda.

Dag 4, 24. oktober, Avenue of Volcanos – Cotopaxi – Baños (F/L/M)

Vår reise langs «Avenue of ­Volcanos» er enestående med store naturopplevelser. Vi besøker roseplantasjer på veien – Ecuador er en av verdens største roseprodusenter.

Vår vei går via Cotopaxi National Park hvor Cotopaxi vulkanen ligger på 5860 moh. Platået vi stopper på er en flott høyslette på ca 4000 moh. Vi fortsetter til Baños – en særegen by kjent for sine varme kilder, fosser og aktiviteter som sykling m.m. Vi overnatter på en hacienda.

Dag 5, 25. oktober, Baños (F/L/M)

Baños ligger ved foten av vulkanen Tungurahua som ligger 5000 moh, og byen er siste store by før Amazonas. Unikt klima og natur er særegent for stedet. Her er det flott å gå fotturer, det er også ­mulig å sykle eller slappe av.

Dag 6, 26. oktober, Baños – Sangolqui (F/L/M)

Fra Baños fortsetter vi til Sangolqui hvor vi overnatter på en sjarmerende hacienda. Byen er kjent for sitt pulserende og aktive marked – en unik opplevelse.

Dag 7 og 8, 27.–28. oktober, Otavalo (F/L/M)

Otavalo er et av de mest besøkte områdene i Ecuador. Her finner man levende kultur med lange tradisjoner, myter og legender. Vi ankommer vår hacienda på dagen. Her er det sjarm som teller – de gamle godsene er i dag gjort om til overnattingssteder. Vi besøker så San Antonio de Ibarra, kjent for sin treskjæringskunst, og byen Cotachachi hvor lærvarer som jakker, bukser, skjørt, vesker etc. produseres. På vår andre dag har vi en tidlig avreise til kunsthåndverks-markedet i ­Otavalo. Store hauger med ponchoer, duker, klær, panamahatter (som kommer fra Ecuador) og smykker er hva vi finner her. I tillegg er det også et grønnsaksmarked her. Lunsj inntas på et sted i nærheten. Vi drar til kondorparken – en nonprofit organisasjon som jobber med skadede fugler og gjør en imponerende jobb.

Dag 9, 29. oktober, Quito – Galapagos (F/L/M)

Tidlig avreise til flyplassen i ­Quito. Vi flyr via Guayaquil til Baltra (på Sør Seymour øya) på Galapagos. Her blir vi kjørt til båthavnen i Puerto Ayorra, Galapagos’ største by. Her går vi om bord i vår katamaran Archipell som skal være vårt hjem i 5 dager. Lunsj før vi går i land, og vi blir med på en unik tur i høylandet på Santa Cruz øya.

I åsene her finner man store parkområder med bl.a. kjempe­skilpadder, og de som vil kan være med og se disse.

I Puerto Ayorra ligger også Charles Darwins forsknings­stasjon som er kjent for sin store innsats for å bevare kjempe­skilpaddene på de forskjellige ­øyene.

Dag 10, 30. oktober, Floreana (F/L/M)

Vi går om bord i pangaene for å se hva livet under vann byr på rundt Champion Islet – en utdødd vulkan som nå er kjent for å være et av de beste stedene å snorkle. Ved Cormorant Point sin olivenfargede strand tar vi en lett spasertur til en lagune med fugler som flamingo, ender, ­hegrer og strandsniper m.m.

Om ettermiddagen tar vi en tur til Post Office Bay. Her er tønnen som i sin tid ble brukt som post-sted for sjøfarere og som i dag er et sted man kan sende postkort fra. Videre går vi til «Mirador de la Baronesa» hvor guiden forteller om mordet og mysteriet bak legenden om Baronessen.

Dag 11, 31. oktober, Española (F/L/M)

På Española er det et rikt, utryddingstruet dyreliv. Spesielt er det mange egenartede fugler. Ved Gardner Bay ligger en praktfull strand og her er det utmerket å svømme. På holmen utenfor er det fint å snorkle – her kan man se skilpadder og hai også. Det er mange sjøløver her, og de liker å bade med gjestene.

Dag 12, 1. november, 
San Cristobal (F/L/M)

Pitt Point er ett av to steder på Galapagos hvor de tre unike sul­artene på øyene lever, og hvor det også er storskarv og sjeldne måker.

Brujo Hill var det første stedet Charles Darwin kom til. Det fascinerende lavalandskapet på nordøstsiden av San Cristobal øye er unikt, og her kan man finne et rikt fugleliv, havskilpadder og skater.

Dag 13, 2. november, 
San Cristobal – Lobos øya – San Cristobal flyplass (F)

På Lobos øya kan du svømme og snorkle med sjøløver. Det er også et hekkeområde for sul- og fregattfugler. På formiddagen flyr vi tilbake til fastlandet og Guayaquil. Herfra går flyet vårt tilbake til Norge.

Dag 14, 3. november

Ankomst Norge. Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Om Archipell

Katamaranen har 8 lugarer og plass til 16 og et mannskap på 9, hvorav én er guide og ansvarlig for gjestenes ve og vel. Faste måltider, informasjonsmøter i rom med TV og en del litteratur. Bar med salg av drikkevarer – kun kontanter!

REISEFAKTA:

Avreise 21. oktober

Retur 2. november – ­ankomst Stavanger 
3. november

Pris per person i dobbeltrom/lugar 45.990,-

Enkeltrom på forespørsel – om bord er det delt lugar


INKLUDERT:

• Fly Stavanger – Quito – Galapagos – Guayaquil – Stavanger 

• 8 netter på hotell og ­haciendaer

• 5 dager/4 netter på cruise på Galapagos

• 12 frokoster, 12 lunsjer, 11 middager

• Kaffe/te/vann om bord

• Alt program som beskrevet med alle inngangspenger 

• Alle utflukter på cruiset

• Snorkelutstyr (ta gjerne med hjemmefra)

• Lokale engelsktalende guider

• Alle transportetapper

• Naturalistguide på ­Galapagos


Tillegg:

• Tips til guider og sjåfører i Ecuador: Daglig $ 3 per person til guider, $ 2 til sjåfører

• Tips om bord $ 3 per ­person til mannskap og 
$ 5 per person til guide per dag.

• Øvrige drikkevarer 

• Innreiseskatt til ­Galapagos $ 120 (kan endres) som betales kontant ved ­ankomst ­Galapagos

• Alt som ikke er spesifisertAnnonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no