ANNONSE

MOTOR

Trenger du hjelp med båten din?

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Åmøy Havn


Publisert: 07.03.2015

Åmøy havn, sentralt beliggende, med regionens største servicemarina og private båthavn.


Fakta:

Åmøy Havn
Hva:

Distriktets største servicemarina/private båthavn, med kort vei fra Stavanger


Hvor:

Båsen 38, Vestre Åmøy


Aktuell med:

Tilbyr alle typer service, leie av ­båtplass og båthotell


Kontakt:

Dagfinn 951 85 000, Thomas 913 51 366, Halvard 932 59 300


Web:

www.amoyhavn.no


Facebook:

Åmøy havn

Når vårsolen begynner å varme og det går mot påske, starter det å krible hos mange båtentusiaster i Rogaland. Nå nærmer det seg ny båtsesong, men flere båteiere trenger sannsynligvis litt hjelp for å bli helt klar?

– Vi har fremdeles god kapasitet sier Dagfinn Thorsen og ­Thomas Bø til Lokalavisen, men det er viktig at kundene kontakter oss og bestiller tid. Snart skal alle ha ting utført og da blir det ventetid.

Lokalavisen besøker Åmøy Havn, bare et kvarters kjøring fra Tjensvollkrysset. Her syder det av liv. Båter i alle størrelser ligger klar for en ny flott sesong. Slipemaskiner uler, det spyles med høytrykk og båter poleres for å få den siste blanke finpuss. En blanding av fersk lakk, bunnstoff, maling og polish river i ­nesen, mens jeg får omvisning på det flotte anlegget, som har svært solide eiere.

Velkommen til Åmøy Havn

Åmøy havn AS er en familie­bedrift eid av gründer ­Halvard Velde, og sønnene Harald, ­Reidar og Egil. Disse står også bak flere andre ­solide bedrifter her i distriktet. 
– Det er alltid kjekt å kunne skape solide bedrifter og arbeidsplasser sier ­gründeren, som også er i gang med store planer for utvidelser av Åmøy havn. – Naturen har skapt et unikt område med kvaliteter som gjør dette til en svært ­beskyttet havn. Her tilbyr vi verksted, båtplasser, båthoteller, lagerhaller, gode utearealer og dypvannskai. Åmøy Havn har blitt regionens største servicemarina og private båthavn, som vil kunne være til glede for regionens båt­entusiaster i generasjoner fremover.

– Gjør båten klar hos oss!

– I år regner vi med å håndtere mellom 600 og 700 båter, sier daglig leder Dagfinn Thorsen. Uansett hva du trenger for å ­gjøre båten klar, kan du få det utført hos oss. Vi har regionens beste utstyr og kan håndtere skånsomme løft opp til 75 tonn i den nye, selv­gående båtkranen. Vår ­Marinatruck er spesial­bygget for effektive løft av «mindre» ­båter, opp til 10 tonn. Stadig flere har for dårlig tid til å gjøre ­arbeidene selv, og velger derfor å heller kjøpe inn tjenestene, helt eller delvis. Her på anlegget tilbyr vi alle tjenester som du trenger for båten din. Det er viktig å ikke slurve med vedlike­holdet. Du ­bevarer ­verdien på båten, ­samtidig som det også gir større glede og ­stolthet, når du vet at båten er godt vedlikeholdt. Sammen med våre partnere tilbyr vi service på motorer, drev, og ­elanlegg. I ­tillegg til alt annet som er nødvendig for å ha et problem­fritt båtliv.

Foretrekker du å gjøre 
jobben selv?

– Mange liker å holde på selv, og har kan du leie deg plass for bare noen dager, forteller ­Dagfinn Thorsen til Lokalavisen. ­
– Plassert på solide støttebukker står båten trygt mens du vedlike­holder ­båten. Strøm og vann er på plass. Vi har også ­tilgjengelig både rullestillaser og stiger, og alt du trenger av bunnstoff og polerings­utstyr. Vaskeplassene har gode rensesystem for spylevannet, slik at gammelt bunnstoff ikke ­slippes ut i naturen.

Innendørs eller 
utendørs lagring?

– Våre båthoteller er spesial­bygget til formålet, med plass til ca 250 båter i 5 etasjers reol­system. I tillegg lagrer vi større båter direkte på gulvet. Byggene er isolerte, og utstyrt med varmepumper og store takvifter som sørger for jevn temperatur, lav luft­fuktighet og god luftsirkulasjon. Vi har utvendig kameraovervåking og gode alarmanlegg for brann og innbrudd. Vi tilbyr også utendørs lagring både sommer og vinter. Seilbåter tas opp og lagres på land med riggen opp, sier Dagfinn.

Leie av båtplass

– Båthavnen er egnet for fritids­båter av alle størrelser. For­delen med å ha båten her hos oss, er at det er kort vei fra ­Stavanger, samtidig som vår belig­genhet er nær Ryfylke. Det betyr at du raskt kommer inn til dine favoritt­områder mellom holmer og skjær. Båtplassene disponerer eget strømuttak med måler, vannposter og selvfølgelig god ­parkering. Vi har også god kapasitet med lagringsplass på land. Dersom du kan gi oss noen timers varsel, kan vi heise båten på sjøen hver gang den brukes. Da slipper du å leie egen fast båtplass, sier ­Thomas og Dagfinn.

Ledige lokaler

– Dersom du driver næring som er relatert til båt og båtliv, har vi ledige lokaler for utleie. Her ­kommer du til et spennende båtmiljø med svært gode fasiliteter. Det kan være innenfor service og vedlikehold, eller også salg og utleie.

– Vi ønsker å bygge ut havnen, og tror på verdien av å samle ­forskjellige aktører i næringen på ett sted, sier de to.

Ta kontakt

– Ring oss på 951 85 000 / besøk oss på vår hjemmeside www.­amoyhavn.no og sjekk hva vi kan tilby, sier daglig Dagfinn Thorsen. Vi har kunder fra hele regionen, og tar i mot alle typer oppdrag.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no