ANNONSE

REISE

vi besøker den idylliske engelske landsbygda
 med besøk til «aidensfield» 4.–8. mai 2015


Billedskjønne ­Yorkshire

Tekst: Randi Sørensen

Foto: ReisecompanietPublisert: 07.03.2015

Fakta:

Reise­companiet

Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

Reise til Yorkshire og «Aidensfield» 4.–8. mai 2015


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44


Web: 

www.reisecompaniet.no/reise/
yorkshire

Har du noen gang tenkt at du kan ha aner i Yorkshire, England? I Jorvik (York) kan det faktisk være tilfelle. Den gamle handelstaden fra Vikingtiden, Draculas slott, flotte nasjonalparker og mye mer vil du få oppleve på denne eventyrreisen til ærverdige England. Vi bor herskapelig i Yorkshire på et lekkert 4-stjerners hotell som tilbyr både SPA og 27-hulls golfbane.

Vi kan ikke love et møte med Englands dronning på denne turen, men vi skal besøke slott, katedraler, historiske murer og vakre hager fulle av blomster. Vi er sikker på at noen vil glede seg ekstra mye til besøket i «Aidensfield». Hele 18 sesonger og 372 episoder av serien «Hjartet på rette staden» ble spilt inn i den fiktive byen som vi skal ta nærmere i øyesyn. Bli med på eventyr!

DAG 1 (L,M) 
Ankomst

Vi flyr fra Stavanger direkte til Manchester med Norwegian. Tidlig formiddag er vi på plass i Manchester og tas imot av vår hyggelige guide. Fra flyplassen kjører vi igjennom den vakre Peak District National Park med sine morener, daler, elver og grønne enger. Vi stopper så i den lille markedsbyen Bakewell som er kjent for terter og den lokale Bakewell Pudding. Etter en liten omvisning i denne sjarmerende markedsbyen spiser vi lunsj på et av de lokale spiseriene og avslutter selvsagt med en lokal spesialitet til dessert. Med god mat i magen drar vi innom det flotte Chastworth House for å lære mer om historien i dette området.

Bygget som dateres tilbake til 1500-tallet, ligger fantastisk til og er brukt i flere filmer og serier. «Pride and Pejudice» (Stolthet og fordom) med Keira Knightely er en av de mest kjente. Etter en rundttur her reiser vi med buss til Yorkshire og sjekker inn på vårt herskapelige hotell:

De Vere Oulton Hall**** som er en vakker restaurert bygning fra 1700-tallet med lekre rom, SPA og 27-hulls golfbane. Hotellet er omgitt av velstelte hager og grønne enger og fint for landlige turer til fots. På kvelden møtes vi alle til en hyggelig og enkel velkomst­middag og går gjennom programmet.

DAG 2 (F,L,M) 
«Aidensfield» og Whitby

Vi starter dagen med en god ­tradisjonell «English Breakfast». Deretter går turen til vakre «­Aidensfield» eller ­Goathland som byen egentlig heter – kjent fra Yorkshire tv-serien «Med hjartet på rette staden».

Neste stopp på veien blir Whitby, på Yorkshirekysten. En koselig fiskerlandsby hvor Bram Stoker fant inspirasjon til å skrive historien om «­Dracula» og her kan man også besøke «Dracula-museet». Vi finner også en statue av selveste James Cook som seilte fra byen. Whitby har flere severdigheter å by på, som klosteret Whitby Abbey og kirken Saint Mary’s. Hit kan man komme ved å ­klatre opp de 199 trappetrinn fra havnen.

Etter en deilig og tradisjonell «Fish & Chips» lunsj returnerer vi til hotellet. Senere ­spiser vi god 3-retters middag på ­hotellet.

DAG 3 (F,L,M) 
Harrogate / Harlow Carr

Etter en god frokost møtes vi for å bli med på sightseeing sammen med en lokalguide. På denne turen besøker vi bl.a. Harrogate, som er mest kjent for sin ettermiddags-te hos «Bettys» og de ­romanske ­badene. Dette stedet ligger like ved North Yorkshire ­Dales nasjonal­park. Byen er også kjent for den store vakre parken «Harlow Carr», en av de mest besøkte hagene i Yorkshire. Det vil bli mulighet for å gå rundt i den store hagen og betrakte de vakre plantene og blomstene. Vi spiser lunsj på en lokal pub før bussen kjører oss tilbake til hotellet. Resten av etter­middagen er til fri disposisjon. Det vil nå være mulig å se nærmere på det vakre området rundt hotellet, ta en spasertur i det grønne, lese en god bok ­eller bare slappe av før fellesmiddagen på kvelden.

DAG 4 (F,L,M) 
York

Etter frokost legger vi ut på tur igjen. Denne dagen reiser vi til «Jorvik» i York.

Det som er interessant er at York har en historisk blanding fra Vikingtiden og Romertiden, noe som blir tydelig når vi ­besøker bymuren. York Minster-­katedralen er kanskje bykjernens mest kjente og besøkte. Der får vi en fin utsikt over den vakre byen og elven Ouse. I sentrum av byen får vi en guidet tur som inkluderer inngang til York Minster-­katedralen og en spasertur ­gjennom de trange Shambles gatene. I gamle dager var dette byens hovedgate hvor smeder, bakere og slaktere tjente til livets opphold.

I og med at denne byen var et viktig handelssentrum i viking­tiden, drar vi innom Jorvik ­Vikingsenter for å se bruks- og nyttegjenstander som vikingene brukte for over tusen år siden. Vi spiser lunsj på en lokal liten kafé før vi har litt tid på egenhånd i denne lille, sjarmerende byen. ­Senere reiser vi tilbake til ­hotellet for litt avslapning og middag.

DAG 5 (F) 
Avreise tilbake til Norge

Etter frokost er de siste opp­levelser i dette området over, og vi blir hentet med buss for ­transport til Manchester flyplass og avreise til Stavanger.

REISEFAKTA:

Avreise: 4. mai Stavanger – Manchester 10.00 – 10.30

Retur: 8. mai Manchester – Stavanger 11.00 – 13.25

Pris per person i dobbeltrom kr 13.900,-

Enkeltrom på forespørsel.


Få billetter igjen!


INKLUDERT

• Fly Stavanger-Manchester t/r med Norwegian

• 4 døgn på hotell med frokost

• Utflukter i henhold til programmet med engelsk guide

• All transport og måltider ifølge programmet (F,L,M)

• 4 lunsjer med drikke

• 4 middager med drikke

• Reiseleder fra Reise­companiet med på turen fra Norge


HOTELLET:

De Vere Oulton Hall

http://www.qhotels.co.uk/our-locations/oulton-hall


TILLEGG

• Mat og drikke på flyet

• Reiseforsikring


Vi tar forbehold om ­eventuelle ­endringer i programmet og ­uforutsette pris-/valutaendringer.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no