ANNONSE

HUS & HAGE

Et hus det er godt 
å komme hjem til

Tekst og foto: Solveig Brommeland


Publisert: 21.03.2015

Emil Skibenes valgte en større terrasse og balkongløsning på hele vestsiden av huset og er svært fornøyd.


Fakta:

Älvsbyhus

Hva:
Nordens største modulhusprodusent


Aktuell med:
Tilbyr ferdige eneboliger


Kontakt:
Gard Grubstad 908 57 640 

gard@procoinvestment.no


Web:
www.Älvsbyhus.no

Emil Skibenes åpner døren og ønsker hjertelig velkommen inn i sitt nye hjem på Rennesøy.

 

Til utsikt over beitemarker, flott natur og litt av havet, flyttet han for få måneder siden inn i sitt nye hus. Et Älvsbyhus av typen Smørbukk.

Han formelig stråler fra øre til øre idet han viser oss rundt i sitt nye hjem, og det er tydelig at han synes det er godt å være hjemme i et godt og varmt hus, som er lettstelt og perfekt størrelse for ham.

Han viser bilder av den gamle boligen fra 1934 som han bodde i fram til slutten av 2014. Da bestemte han seg for at istedenfor å bruke år på renoveringsarbeid av et råttent hus, ville han gå for nytt hus som han kunne flytte raskt inn i uten å måtte gjøre noe arbeid selv.

– Det var et godt øyeblikk då den gamle rønnå gjekk i bakken», forteller han og smiler lunt.

 

Slag i slag

Emil dro til Haugalandet for å se på alternative hustyper, etter at han hadde lest en omtale om Älvsbyhus i Lokalavisen.

Deretter gikk det hele slag i slag. Datteren Linda har bistått i prosessen, mest fordi hun hadde internett. Det har visstnok ikke Emil, ennå…

Prosessen fra Emil bestemte seg for hvilken hustype han ønsket seg, til han i dag sitter i sin nye stue med datter og barnebarn på besøk da Lokalavisen dukker opp, forteller han har gått utrolig bra.

Det var en hel del papir og erklæringer underveis, men under hele prosessen følte Emil seg godt ivaretatt og trygg på at det som var avtalt ble gjort.

 

Tid

Det var selve tidsperspektivet fra første «spadetak» ville bli tatt, til det ferdige huset sto klar til å kunne flyttes inn i, som var avgjørende for Emil i forhold til valg av hus leverandør. 7–10 uker er jo helt utrolig at man kan bygge et helt hus og få ferdigstilt det, for innflytting, fortsetter Emil og datteren nesten i munnen på hverandre.

 

Som skapt for hverandre

Huset er akkurat passe stort for Emil sitt behov, som lever alene etter at barna hans har flyttet ut og etablert seg i nærområdet. Han er selv mye på farten i sin jobb som lastebilsjåfør for Lindanger & Co. – hvor han har jobbet i 15 år. Utenfor sitt nye hus står «arbeidsplassen» hans parkert i gårdsrommet, som i løpet av sommeren skal gruslegges og inngangspartiet skal få belegningsstein. En solid mur rammer gårdsrommet inn på en flott måte, med steinblokker fra en leverandør noe lenger sør på Jæren. Emil forteller at han selv har vært med på å bygge muren og er tydelig fornøyd også med denne. Huset og steinmuren ser ut som om de være som skapt for hverandre, synes han.

 

Funksjonelle løsninger

Løsningen Älvsbyhus har på vinduskarmer og vindu som er trukket inn i forhold til utsiden og dermed ikke har naturlige vinduskarmer på innsiden, forteller han videre at er fordi radiatorene som er plassert under vinduene raskere varmer opp den kjølige luften fra vinduene med denne løsningen. Dette bidrar til at rommene i større grad har balansert varme og lavere fyringsutgifter.

Selve vinduskarmene på innsiden, synes Emil er geniale. Enkle og fine.

 

Lettstelt

Emil stortrives med å ha alt på ett gulv og forteller at når han skal rengjøre gulvene, starter han med moppen på soverommet og kan dra over samtlige gulvflater i alle rom, uten å måtte tenke på dørterskler. Det er jo bare helt fantastisk, synes han.

Baderommet forteller han kom ferdig levert, klart for bruk idet husets moduler ble levert.

Gulvene er i fin lys parkett som er pent lagt, og tapetvalget vitner om en mann som har god smak.

Loftsetasjen er fremdeles avsperret. Der oppe må han selv gjøre jobben med å få rommet eller rommene klare. Men først må han bestemme seg for hva han skal bruke loftsetasjen til. Den har jo en fantastisk utsikt forteller han videre, og balkongløsningen han har valgt skjermer godt for den verste vinden, men tillater fri utsikt mot hav og beitemark.

Emil valgte en større terrasse og balkongløsning på hele vestsiden av huset, hvor det er best solforhold og i ly for vinden. Balkong, terrasseløsning og loftsetasjen betalte han en snau halv million ekstra for, og mener selv at det var en god investering han ikke har angret på. Det var detaljer som løftet hele huset fra et enkelt og litt pregløst hus, til drømmeboligen for Emil.

Et hjem han gleder seg til å komme hjem til, hver eneste dag.

Ny enebolig til kr 1.486.000?

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Susan Jane McLinden


Publisert: 21.03.2015

Er du på jakt etter ny bolig? Kan du få tak i en tomt? Da skal du ta deg tid til å lese denne artikkelen, og se hvilke muligheter som finnes.

 

 

– Vi bygger hus på en helt annen
måte, sier Gard Grubstad i ­Älvsbyhus til Lokalavisen.

– Det siste året har vi fått mange nye kunder fra Rogaland. Vår forretnings­idé er å selge og ­produsere ferdig monterte trehus av høy kvalitet til markedets laveste pris. ­Nøkkelen er å tenke industrielt, og produsere boligene inne i våre fabrikker. Selve monteringen tar bare noen få uker. Vår måte å bygge på gir mange fordeler. Den tradisjonelle måten å bygge på i Norge er å bygge alt utendørs. Bit for bit i all slags vær. Her på Vestlandet vet vi hvor utsatt vi er med regn og nedbør. Vi bygger alt innendørs i en tørr og varm fabrikk med en effektiv og spesialisert produksjon. Vi utfører til og med elektro og rørarbeid på fabrikken. ­Gjennom mer enn 50 år har vi levert over 35.000 boliger i de nordiske landene, sier Grubstad.

 

Rask montering

– Når modulene kommer til 
byggeplassen, tar det bare noen få 
timer før de er satt sammen og er i ly for vær og vind. Dette er en viktig årsak til den høye kvaliteten i husene våre. Älvsbyhus er et såkalt modulhus. Det bygges i store klosser med gulv, vegger og innertak. Alt som er mulig å fullføre på fabrikken, fullføres der. All el og VVS er for eksempel installert. På samme måte er bad og vaskerom helt ferdige med gulvbelegg, veggbekledning og sanitetsporselen. Det som gjenstår å gjøre når huset er på plass, er maling, tapetsering og gulv i resterende rom. Dette utføres også av Älvsbyhus og er inkludert i prisen, forteller han.

 

Mange varianter

Det finnes totalt 11 bolig­typer som varierer i størrelse. De ­minste har et areal på 80 kvm med uinnredet loft på 45 kvm og koster bare 
kr 1.486.000. Det er inklusiv moms og ferdig montert. Det 
inkluderer til og med grunnmur, varmepumpe og hvitevarer fra kvalitets­leverandøren Bosch. Det største huset har et samlet areal på 184 kvm hvor 64 kvm er uinnredet 2. etasje. Prisen er kr 1.820.000. På alle hus har du muligheten til å gjøre en del forandringer.

 

Gunstig oppvarming

– Luftvarmepumpen er standard i husene våre, og leveres av kvalitets­leverandøren Nibe. Den har en stor og kraftig kompressor som kan dekke energi-
behovet i en bolig på opptil ca. 200 kvm. Varmepumpen gir huset 
varme, varmt vann og ventilasjon. Driften er svært økonomisk, og varmeeffekten er svært høy. Husene våre har derfor et svært lavt energiforbruk. Vi har lang tradisjon for å bygge hus for det nordlige klimaet med lange og kalde vintre. Alle hus som forlater våre monterings-
anlegg, er derfor godt forberedt på 
vinterkulden. Husene er godt 
isolerte, samtidig som de har god og velfungerende ventilasjon. Med varmepumpe og vannbårne 
radiatorer reduseres opp
varmingsutgiftene, samtidig som miljøet spares. Det er bra både for miljøet og for kjøperens lomme-
bok, sier Grubstad.

 

Bare én leverandør

– Det er enkelt og trygt å kjøpe et Älvsbyhus. Du trenger bare én avtale for hus og standard grunnmur. Både materiale og montering er inkludert i prisen. Vi har ansvaret for hele hus­byggingen, fra fundament til ferdig hus. Ettersom vi kontrollerer hele byggeprosessen, kan vi gi 12 mnd fastpris fra signering av bestillingsavtale. I tillegg kan vi 
allerede nå avtale leveringsuke for din bolig. Älvsbyhus er pålitelig, har god kvalitet og har solid økonomi, forteller Grubstad.

 

Gunstig betaling

– Med hus levert fra oss slipper du byggelån, sier Grubstad.

– Vi har svært fordelaktige ­betalingsvilkår. Du trenger ikke betale noe forskudd, og den første betalingen skjer den dagen huset settes på muren. Resten betales ved overtakelse 7 uker etterpå. Det eneste som må betales før hus­leveransen, er de eventuelle ekstra­bestillinger som legges inn etter at kontrakten er under­skrevet.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no