ANNONSE

HUS & HAGE

stavanger markise hjelper deg i gang


Vår og sommer – mer glede av uteområdet!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paolo Pagani


Publisert: 21.03.2015

Til venstre montør Kamil Panfil, i midten selger Andre Kvamme og til høyre daglig leder Rune Høie.


Fakta:

Stavanger Markise og Persienne­fabrikk AS

HVA:

Stavanger Markise leverer solskjermingsprodukter ute og inne til privatmarkedet, bedriftsmarkedet og restauranter. Stort utvalg i alle ­kategorier – konkurransedyktige priser. Betydelig egenproduksjon.


AKTUELL MED:

Våren og sommeren inspirerer til fornyelse og ny bruk av uteområdene. Stavanger Markise har all nødvendig faglig kompetanse innen solskjerming – og produktene du trenger.


HVOR:

Gandsveien 7, 4017 Stavanger


ÅPNINGSTIDER: 

Mandag – fredag kl 08.30 – 16.30


KONTAKT:

Telefon: 51 58 65 58

E-post: post@stavanger-markise.no


Daglig leder: Rune Høie

E-post: rune.h@stavanger-markise.no


Salg/prosjekt: André Kvamme

Telefon: 930 18 651

E-post: andre@stavanger-markise.no


WEB:

www.stavanger-markise.no

Er det i år du skal slå til? Kanskje det er på tide å realisere planene om mer nyttig bruk av terrassen og andre uteområder langs huset. Med markiser på plass får du all nødvendig solskjerming for å skape et helt nytt utemiljø for familien. Nå når grillsesongen nærmer seg, er det bare å sette i gang. Du starter med å prate med fagfolkene hos Stavanger Markise.

Det var mot slutten av ­1950-tallet at Stavanger Markise- og Persienne­fabrikk AS ble etablert. Bedriften vokste seg ut av kontorlokalene i Stavanger sentrum, og midt på 1960-tallet ble virksomheten flyttet til Mariero. Her var det bedre plass til egne produksjons­lokaler, og fabrikken har også utvidet arealet opp gjennom årene. I dag er det ikke store ekspansjonsmuligheter mellom privatboligene i Gandsveien, derfor har det vært nødvendig å leie ekstra lagerplass andre steder.

Fortsatt produseres en betydelig del av solskjermings­produktene i eget hus – det er Stavanger Markise helt alene om i ­distriktet.

Stor kundegruppe

Nærmere 60 års erfaring gjør Stavanger Markise til en trygg og anerkjent leverandører av solskjermingsprodukter. Etter at Ole Høie ledet bedriften fra 1970-tallet til 2006, overtok så sønnen Rune Høie som daglig leder. Bedriften har i dag syv ansatte – noen er engasjert innen produksjon/montasje, og noen jobber kun med salg.

Rune Høie leder en bedrift med solid økonomi, og omsetningen hentes fra en variert kunde­gruppe omkring i Rogaland.

– Vi leverer solskjermings­produkter til privatmarkedet, bedriftsmarkedet og ­restauranter. Vi har et stort utvalg å velge fra til alle aktuelle kunder, og vi ønsker alltid å være konkurransedyktige på pris, forteller Rune Høie.

Årstider og trender

Rune Høie forventer at noen spesielle produkter nok vil prege vår- og sommersesongen 2015.

– Det vanlige for årstiden er et økende behov for terrasse­markiser, og vi merker også at en pergola er et attraktivt alternativ til full vinterhage. Også screenmarkiser er populære i privatmarkedet – de gir et godt innemiljø i forhold til lys og ­varme. Inne i huset går trenden nå særlig mot plisségardiner, og på dette området har vi mye flott å vise frem, sier Rune Høie.

Samarbeid med arkitekter og utbyggere

– Hos oss møter du dyktige fagfolk, og vi garanterer en kompetent og trygg veiledning i valg av solskjermingsprodukt. Som en seriøs aktør gjennom genera­sjoner er vi også tilknyttet Norges Solskjermingsforbund, forteller Rune Høie. Han legger til at det er ekstra hyggelig når Stavanger Markise blir tatt med i plan­leggingen av nye bygge­prosjekter.

– Det kan være både privat­personer og profesjonelle utbyggere som ønsker vårt bidrag til repre­sentative integrerte løsninger innen solskjerming. Det er alltid kjekt å få legge frem våre forslag så tidlig som mulig i ­prosessen, og enda kjekkere er det når neste henvendelse kommer uten at vi må konkurrere med andre. Da har vi tydeligvis gjort et godt inntrykk – og en god jobb. Det blir gode kunde­forhold av sånt, konkluderer Rune Høie.

Høy teknisk kvalitet

Både innvendige og ­utvendige solskjermingsprodukter er kapital­varer som skal holde høy kvalitet – lenge. Når det gjelder Stavanger Markises egen produk­sjon – persienner inne og ute, markiser og screen­markiser – har daglig leder Rune Høie god grunn til å love et fullverdig ­produkt.

– Det merker vi på tilbakemeldingene, sier han og legger til: – Vi setter også høye krav til våre leverandører, og velger kun ut produkter vi kan gå gode for. Til syvende og sist er vi avhengig av et godt rykte i markedet, og da må alt vi står for, være tipp topp.

Solskjerming fra Stavanger ­Markise- og Persienne­fabrikk


INNVENDIG

Persienner er en meget brukervennlig og elegant form for solskjerming. De gir ideelle sol- og lysreguleringsmuligheter og ikke minst, innsynsbeskyttelse. Manøvrering skjer med snor, kjede eller motor.

Plisségardiner er en fin vindusdekorasjon som produseres i mange ulike former og farger. De tar også minimalt med plass i vinduet. Betjenes med snor, håndtak, kjede eller motor.

Lamellgardiner gir et luftig, rent og moderne utseende. ­Tekstilene finnes i mange ulike farger og kvaliteter, fra lyse transparente til mørkleggende gardiner. Lamellgardinskinnen leveres i hvit, svart eller aluminumsfarget.

Rullegardiner er et meget stilrent og funksjonelt produkt som er på full fart inn på markedet igjen. De betjenes med kjedetrekk, fjærtrekk eller motor. 


UTVENDIG

Terassemarkiser skaper et fleksibelt og trivelig uterom. Leveres med motor som standard.

Vindusmarkiser er det mest «tradisjonelle» solskjermings­produktet. Her får du en funksjonell, robust og estetisk løsning som effektivt hindrer at sollyset blir sjenerende. 

Utvendige persienner er en effektiv og driftssikker sol­skjermingsløsning. Egen produksjon sikrer spesialtilpasning til tøffe klimatiske forholdend.

Screenmarkiser passer meget bra for moderne villaer, kontor­lokaler og hoteller med rene fasadelinjer og høye vinduer. Denne type markise løper langs utsiden av vinduet på kraftige aluminiums­skinner. Manuell og motorisert betjening.

Parasoller er for uteplassen som ligger i avstand til huset. De kvadratiske parasollene er 12 m² opp til 25 m² – de runde er fra 12 m² og helt opp til 36 m². Betjenes med enten sveiv eller motor, og det er mulig å få integrerte lyslister, varmelamper og høyttalere. 

Pergola er som en utvidelse av stuen, som en vinterhage med eller utensidevegger. Dette er et dukutrullingssystem som ­monteres på et fast rammeverk på uteplassen. En god løsning for værutsatte uteområder.

Levegg brukes for å stoppe plagsom, kjølig trekk. Velg mellom vanlig markiseduk eller perforert screenduk i flere farger.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no