ANNONSE

HUS & HAGE

horpestad plantesalg – jærens største og flotteste hagesenter


Alt til hagen – og litt til!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paolo Pagani


Publisert: 21.03.2015

Daglig leder Egil Horpestad godt plassert i Leone aluminiumsmøbler som leveres i hvitt og grått.


Fakta:

Horpestad Plantesalg AS

HVA:

Et hagesenter du ikke finner maken til på Jæren – her er det du trenger av blomster, stauder, trær og busker. Alt i redskaper og utstyr, frø og gjødsel. Spesielt stort utvalg av hagemøbler.


AKTUELL MED:

Våren er kommet – alt er klargjort for å hjelpe kundene med sesongens oppstart av hagearbeidet.


HVOR:

Roslandsveien 14 på Tjøtta, 4341 Bryne.


ÅPNINGSTIDER:

Mandag – fredag kl 09.00 – 19.00

Lørdag kl 09.00 – 17.00 

Søndag kl 12.00 – 17.00


KONTAKT:

Telefon: 51 78 88 80

E-post: post@horpestad-plantesalg.no 


WEB:

www.horpestad-plantesalg.no

Dagene blir lengre, solen varmer litt mer og de første snøklokkene har for lengst kommet frem i skog og mark og minnet oss om at våren er på vei. Da er det bare å se i øynene at det går mot en ny sesong i hagen. Er du klar? Alt du trenger av det du vil plante – og alt av redskaper og utstyr som hører med – finner du hos Horpestad Plantesalg på Tjøtta like ved Bryne. De gode rådene som hjelper deg i gang, får du også.

Det var Egil Horpestad som i 1988 startet Horpestad Plantesalg, og han hadde den gang én medarbeider med på laget. Gjennom 27 år har bedriften hatt jevn og god vekst – butikkområdet er kraftig utvidet, og stadig flere drivhus er satt opp.

I dag er det ti ansatte som ­hjelper kundene med små og store oppdrag for hagearbeidet – mer eller mindre alle hver­dager og helger i året. Det er bare ­
17. mai, 1. og 2. juledag og 1. og 2. nyttårsdag at de aktive, grønne fingrene hos Horpestad tar en ­liten pause. Altså, verdt å huske – her er åpent alle påskedager!

Hagesenteret er i alle år blitt drevet som en familiebedrift – daglig leder Egil Horpestad har i dag med seg både sønn og datter i virksomheten.

Ombygging og fornyelse

Når varesortimentet fornyes og økes, vil det nødvendigvis bli behov for mer plass. Dette har gjort at Horpestad Plantesalg har foretatt en markant ombygging – bl.a. med nytt utstillingslokale spesielt for griller og tørrvarer. Samlet areal gjør at du nå kan belage deg på en lang tur ute og inne for å få med deg alt som tilbys til hagen. Og det er en høyst inspirerende tur!

Vårens fargerike blomster

Butikken består av en snittavdeling hvor du finner alt av ­buketter, oppsatser, dekorasjoner og hva du skulle trenge. Her er også et stort utvalg av inne­blomster, sommerblomster, roser – og alt i stauder er på plass til påske.

Og vårens blomster er selvsagt kommet – som påskeliljer, ­primula, stemorsblomster, perleblomster, fioler m.m.

«Spiselige» busker og trær

Det er i tiden å få frem frukt og bær i egen hage – det er jo både sunt og godt! Og det gjelder ikke bare de tradisjonelle vekstene som bringebær, solbær, rips, eple, pære og plomme – nå ­dyrker vi også mer eksotiske varianter som kiwi og druer.

Horpestad har det du trenger av busker, trær og vintergrønt. Skulle det hende at du ikke finner den spesielle planten du er på jakt etter, er det bare å gi beskjed – den kan skaffes!

Hagesenteret har også det du ønsker innen frø og gjødsel – og alt innen nødvendig utstyr og redskaper som spade, rive, hekksaks, vannslange og alt det andre…

Et særlig stort utvalg hagemøbler

På omvisning med daglig leder Egil Horpestad får vi en presentasjon av hagemøbler i et meget stort utstillingslokale.

– Hovedtyngden av sortimentet er innen kunstrotting som blir produsert i Kina og Indonesia, forteller Horpestad. – Rotting kan vær rund, halvrund, flat, bred, smal og i fargenyanser som hvit, grå, brun og sort. Vi har alt. Og det vi viser frem, har vi alltid på lager – altså levering på dagen!

Horpestad legger villlig ut om utvalget: – Vi har rottingmøbler i sofagrupper, spisegrupper, sjeselonger, solsenger, duo-sitser, regulerbare stoler, solstoler, reclinere, ørelappstoler, puffer og paller, småbord, spisebord, lave bord og høye bord, bord med glass og bord med nonwood/aintwood. Vi har 3–2–1 grupper og hjørnegrupper/sofa. Konstruksjonen i møblene er hovedsakelig i aluminium, men det finnes også møbelrammer i galvanisert stål.

Putene, som oftest selges inkludert i gruppene, er av god kvalitet. Vi anbefaler likevel å impregnere putene da det ofte er mer slitasje på utendørsmøbler i form av fukt og støv/skitt.

Vi har også møbler i sertifisert teak. Stablestoler, sammenleggbare stoler og bord. Dekkstoler, taburetter og småbord, langbord, runde bord, snurrebrett og benker. Teak er flott når det blir naturlig grått, men ønsker du å beholde teakfargen, er det bare å behandle møblene med teakrens og teakolje, sier Horpestad.

Alt det andre du kan trenge

På en rundtur hos Horpestad Plantesalg blir du presentert et gedigent vareutvalg. Som ­paviljonger i aluminium og para­soller i tre. Putekasser, solsenger, solputer, posisjonsstoler og posisjons­puter. Pynteputer og sitteputer. Campingstoler, sol­stoler og campingbord. Barnemøbler, utendørsteppe, kunstgress, hengekøyer. Utendørs lamper, belysning, varmelamper – og fuglekasser.

Dessuten griller og grillutstyr – innbefattet gassgriller. Bålfat og bålpanner er også blitt populære ting til sommerkveldene ute.

Gode råd – nyttige tips

Fagkunnskapen er stor hos folk som har drevet med planter i generasjoner. Det betyr at Egil Horpestad & Co. kan gi deg all hjelp du måtte trenge når det gjelder plen og hage. Nå er det f.eks. tid for klipping og be­skjæring av busker og trær, gjødsling og ­kalking av plen – er du parat? Husk at gode råd er gratis på Jærens største hagesenter.

– Ta gjerne med tegning ­eller foto av hageområdet. Vi har spesiali­sert oss på å gi gode løsninger for å skape flotte hage­områder, avslutter Egil Horpestad.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no