ANNONSE

HUS & HAGE

Garant Home har gulvet


Det er godt å være Dansk i Norge!

Tekst: Solveig Brommeland

Foto: Paolo Pagani


Publisert: 21.03.2015

Flott, nyoppusset showrom langs Gamleveien på Forus.


Fakta:

Garant Home
Hva:

Gulvspesialisten er nå en del av danske Garant, Danmarks største frivillige kjede innenfor gulv.


Aktuell med:

Åpningsfest – Gulvspesialisten har skiftet navn til Garant Home


HVOR:

Gamle Forusvei 25.


KONTAKT:

Telefon: 52 90 07 50


epost:

stavanger@garanthome.no


web:

www.garanthome.no

For få måneder siden gikk norskeide Gulvspesialisten inn som deltaker i Skandinavias største kjede for gulv og interiørprodukter.

Tidligere Gulvspesialisten har drevet med gulv i ulike varianter, allerede i 4 år. En av butikkene i kjeden her på Vestlandet, finner du sentralt på Forus, i Gamle Forusvei nr 25.

Butikken fremstår som et stort showrom hvor alle tenkelige løsninger for gulvet – hjemmets største møbel – kan oppleves og studeres.

Har man ikke mulighet for å stikke innom en av de 4 butikkene her på Vestlandet, kan man gå inn på hjemmesidene deres og bestille vareprøver av de fleste gulv­løsninger. Nærmeste butikk i forhold til kundens hjemmeadresse, sender så umiddelbart hjem til kunden, prøver på ønsket gulv.

Men, det er å anbefale å ta turen innom showrommet på Forus!

Tepper – igjen i vinden

Iselin Kvam som er interiør­konsulent i nå nye Garant Home på Forus, som i Danmark har hele 70 butikker, forteller om det nye danske konseptet og fordelene som deltakerne, og dermed også kundene, har i dette.

– Den samlede størrelsen som kjeden representerer gir oss de aller beste avtaler på pris og kvalitet fra de beste Europeiske produsentene. Det danske markedet ligger noe foran oss her i Norge, og har sterkere fokus på å være trendsettere, forteller Iselin. 
– Dette er absolutt en fordel for den tidligere lokale kjeden, som ønsker å være i front i markedet innen trender, og på best mulig måte kunne betjene kunden med topp kunnskap og rådgivning ved valg av hjemmets viktigste møbel.

I Danmark ser man et betydelig større salg av gulvtepper, noe som for mange av oss her i Norge kanskje virker ulogisk, all den tid det da tregulv inntok markedet i Norge for fullt, ble lagt stor vekt på helseaspektet ved å rive ut teppene på gulvflatene.

Iselin og hennes kollega Fred Oftedal, forteller at det faktisk er bedre for allergikere å ha tepper på gulvene, selv i soverommet. Betinget at man har en god støvsuger med godt filter og benytter denne jevnlig, selvfølgelig.

Grunnen er ganske enkelt at de glatte gulvene, hvor støvet og allergi­fremkallende partikler ligger løst på overflaten, lett virvles opp i luften og finner da naturlig lettere veien inn i luftveier og øyne, med de uheldige virk­ningene dette har for allergikere og folk flest.

Teppebelagte gulvflater, hvor dette løse støvet forblir i teppe­fibrene og ikke virvles like lett opp, før man støvsuger, er derfor faktisk mindre allergi­fremkallende enn gulv så som belegg, laminat, fliser og tregulv.

Et tregulv som tåler alt!

Mens vi snakker om harde flater, forteller service duoen som er på jobb i det Lokalavisen kommer innom, at tregulv er langt fra bare tre i våre dager.

I dag finnes tregulv som er så hardt at man kan kjøre truck og gå med stiletthæler på gulvet, uten å skape problem med stygge merker i gulvflaten. Skulle en overflateripe oppstå, kan man lett polere denne bort. Stein som blandes med tre er en variant tregulv som tåler det utroligste, og en hard kjerne med kun et tynt lag trefibre på overflaten, er en annen variant. Dette finner vi i to typer tregulv Garant Home har i sitt sortiment – varianter som kalles Nadura og består av stein og tremasse blandet sammen som blir hard som betong, og Lindura som er en løsning hvor selve kjernen i planken er hard som betong, men overflaten oppleves som et varmt tregulv med høy slitestyrke.

Klassiske fiskebeinsmønster

I tillegg til at man ser at trenden innen gulvløsninger i det blide Danmark, som forventes å komme til Norge om ikke lenge, er stadig flere teppebelagte gulv, er tregulv fremdeles det også Garant Home her i Norge selger mest av. Fiskebeins mønstret parkett er igjen i vinden, og stadig flere velger denne løsningen i sine hjem. I tillegg ønsker markedet gulv med lang og bred plank i gråtoner og med rolig struktur, noe som skaper mer ro og større romfølelse, enn de typiske parkettgulvene vi har sett de siste 15 årene hvor det har vært mye kvist og struktur i gulvene.

Fargetonene folk flest ønsker, er mindre guloransje toner og mer grånyanser. Tregulv endrer som kjent farge med tiden, og i dag ønsker man en noe kjøligere fargetone og rolige gulv.

Evigvarende kork

For kort tid siden var samtlige ansatte på besøk hos produsenten av korkgulv i Portugal.

Fred og Iselin forteller om trærne som i Portugal er å regne som olje og gass er for Norge.

Kork er Portugals største eksport­vare, og trærne som produserer barken som er hva kork produseres av, kan ikke felles uten at man for hvert tre man hugger ned, planter to nye trær.

Trærne må stå i fred og vokse i hele 25 år før første skrelling av barken kan finne sted. Der­etter kan trærne skrelles hvert niende år. Kun den fineste delen av barken brukes til produksjon av flaskekorker. Resten av korken brukes til blant annet å lage korkgulv, som Iselin og Fred ­viser fram eksempler på som ligner vanlige tregulv i utseende. Den velkjente varianten finnes også, fremdeles, og har lik fiske­beins mønstret parkett, en ny renessanse i markedet. Korkgulv er kvalitetsgulv med lang levetid.

Trender, råd og veiledning om hva du bør velge av løsning, for hjemmets største møbel – gulvet – kan de mye om hos tidligere Gulvspesialisten – nå Garant Home – hvor du garantert vil få en god opplevelse, hvis du tar ­turen innom dem – på Forus.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no