ANNONSE

HUS & HAGE

godt håndverk går aldri av moten


Fortsatt er EGE-døren helt unik!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani / Ege Dører


Publisert: 21.03.2015

Dette er teamet som sørger for å få de unike EGE-dørene ut på markedet. Bak fra venstre står: Alice Ege, ­Asbjørn Ege, Irene M. Støle, Sissel Tonstad, Sverre A. Svindland, Arne Ege, Mindaugas Jokubauskas og ­Vaclovas ­Venckus. Foran fra venstre: Øystein Thengs, Trine M. Monsen, Arthur Khachatrjan og Bo Søndergaard.


Fakta:

Ege Dører AS
HVA:

Tradisjonsrik dørfabrikk som lager skreddersydde dører av høy kvalitet. Solid håndverk, lang erfaring og ekte entusiasme preger virksomheten. EGE produserer alle typer dører på ­bestilling – for nybygg og restaurering.


AKTUELL MED:

Denne våren har EGE fått ny grafisk profil, og samtidig utvides markedsområdet til den sørlige del av Norge opp til og med Bergen i vest og Oslo i øst. Dermed er også staben styrket på salgssiden.


HVOR:

Tengsareidveien 8, Tengs

4370 Egersund


KONTAKT:

Telefon: 51 49 33 44

E-post: post@egedorer.


Daglig leder: Bo Søndergaard

Telefon: 48 95 57 47

E-post: bo@egedorer.no


Salg/teknisk: Alice Ege

Telefon: 90 51 20 66

E-post: alice@egedorer.no


Produksjon: Asbjørn Ege

E-post: asbjorn@egedorer.no


Salg/markedsføring: Sissel Tonstad 

Telefon: 91 30 13 93

E-post: sissel@egedorer.no


WEB:

www.egedorer.no


FACEBOOK: 

www.facebook.com/EGEdorer

For oss som bygget hus på 1970-tallet, kunne valget stå mellom Block Watne, Brødr. Hetland, Sandnes Trelast og flere andre anerkjente husbyggere. Men én ting var sikkert uansett hustype og byggefirma – huset skulle ha en EGE inngangsdør i teak. Det store valget sto egentlig mellom 12 og 15 fyllinger i døren.

En mannsalder senere er det interessant å registrere at EGE har beholdt posisjonen i markedet. Utvalget av dører er stadig blitt utvidet, men kravet til solid håndverk og høy kvalitet er fortsatt til stede – til glede for huseierne.

Døren er en viktig del av husets helhet – i flere kulturer signaliserer døren hvordan eierne av huset ønsker sine gjester velkommen. En dør har på en måte sin egen personlighet og kan si mye om huset og dets eiere. Døren er husets førsteinntrykk for gjester – og for beboerne kan håndtaket, lyden og det å komme hjem være en sanseopplevelse i seg selv. Døren gir huset sjel.

Hva slags dør vil du ha?

EGE er en tradisjonsrik dørfabrikk som holder til i Tengs, Egersund. Med solid håndtverk, lang erfaring og ekte entusiasme lager EGE skreddersydde dører til arkitekter, byggefirmaer og private som ønsker en unik dør. Fra moderne dører med liggende panel, via glatte dører med spesialdesignede glassfelt til mer tradisjonelle dører – EGE lager den døren du vil ha.

En ledende aktør i markedet

EGE har opparbeidet bred kompetanse og kunnskap gjennom generasjoner, helt siden oppstarten av snekkerverkstedet i Egersund i 1947. Bedriften opplevde sterk vekst gjennom både 1960-, 70- og 80-årene. Erfaring som er blitt samlet opp gjennom tidene har sørget for at EGE har ledet an i markedet – med ny design og avanserte tekniske løsninger – samtidig som stadig flere norske hjem er blitt prydet med skreddersydde kvalitetsdører. I dag har EGE-fabrikken i Tengs 12 ansatte.

Veldig gode tilbakemeldinger

Daglig leder på EGE-fabrikken, Bo Søndergaard, forteller at oppfatningen av EGE i markedet er en viktig årsak til bedriftens suksess.

– Fra gammelt av har jungeltelegrafen vært med å bygge opp EGEs posisjon. Høy kvalitet og godt håndverk i alle detaljer er noe kundene setter pris på – og dermed snakker de positivt om oss til andre. Vi får stadig tilbakemeldinger om at EGE-døren er helt unik og at kunden er topp fornøyd. Dette styrker selvsagt troen på at det vi gjør er riktig, og dermed kan vi våge å satse på nye markeder, sier Søndergaard.

Inn i Norges to største byer

– Vår sterke posisjon lokalt er et godt fundament når vi nå har valgt å utvide markedsområdet i Sør-Norge, fortsetter Søndergaard. – Denne våren skjer mye nytt. Ny grafisk profil og nye hjemmesider kan vi jo kalle en kosmetisk fornyelse – viktigere for bedriften er nok likevel at vi går ut av eget fylke og satser på å levere dører til arkitekter, byggefirma og private husbyggere i hele den sørlige del av landet vårt – til og med Oslo og Bergen. Vi har tro på at EGE kan bli en ledende leverandør av dører også i nye markeder, bygget på vår filosofi omkring begrepene kvalitet, unikhet, skreddersøm og serviceinnstilling. Vi ønsker å bli oppfattet som en seriøs og profesjonell aktør overalt!

Nybygg og rehabilitering

På fabrikken hos EGE er det stort fokus på detaljer og solid håndverk. Mulighetene innen profiler, lister og detaljer er nærmest uendelige – det gjør at alle kan få sin helt spesielle, unike EGE-dør. Produksjonen gir muligheter for så fleksible løsninger at en trygt kan slå fast: La huset velge døren! Dermed kan alle som bygger nytt, få en dør som er perfekt tilpasset resten av huset.

Ved restaurering av eldre hus stilles ganske strenge krav til utførelse og stil.

– Vi har opparbeidet et nært og godt forhold til både byantikvarer og arkitekter, sier Alice Ege, som var en av gründerne da aksjeselskapet EGE Dører AS ble stiftet i 1983. – Originaltegninger og fargekart fra forskjellige tidsepoker er viktige verktøy for restaureringsjobber, og da gjelder det å tilpasse døren på rette måte. Mange arkitekter benytter også våre dører på nybygg. Dermed fungerer vi ofte som bindeledd mellom kunden på den ene side og arkitekt/antikvar på den andre. Og et slikt samarbeid bare styrker vår entusiasme og muligheten til å gjøre en enda bedre jobb.

Fagfolk hjelper deg

Ved restaurering er EGEs dyktige fagfolk behjelpelig med å å finne smarte løsninger som bevarer atmosfæren og gjør huset helhetlig. Til deg som skal bygge nytt, finner EGE dører som kler arkitekturen og gir huset det lille ekstra.

Lar du EGE designe din drømmedør, vil den bli produsert av erfarne håndverkere som er stolte av faget sitt – og du få en dør ingen andre har.

Inngangsdør/garasjeport i samme stil

Etter å ha vært en familiebedrift i over 60 år, ble EGE ble kjøpt opp av Gabriel Ålgård i 2009.

Vil du se utvalget av dører på nært hold, kan du besøke EGEs eget showroom på Vibemyr i Sandnes. Du finner også et utstillingsvindu hos GAPO på Ålgård – produsent og leverandør av skreddersydde garasjeporter, som EGE har et tett samarbeid med. Saken er jo den at stadig flere som bygger nytt eller rehabiliterer i dag, ønsker at fasaden skal ha et helhetlig uttrykk. Da kan dør og garasjeport utformes med et ensartet design og matchende materialkvaliteter.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no