ANNONSE

HUS & HAGE

Tulipantid

Tekst: Helena E. Källgren


Publisert: 21.03.2015

KVISTKNEP: Med enkle kvister innimellom tulipanene blir buketten dobbelt så fin. 
(FOTO: Jessica Gow/ Scanpix)


To tulipantrender – en fargesterk og en neddempet – gir en forsmak på våren.

– Vi er midt i tulipan­sesongen, som strekker seg fra desember til april. I denne perioden kjøper nordmenn 75 millioner tulipaner, forteller informasjonsansvarlig Tonje Bergh i Opplysningskontoret for blomster og planter.

Høytidene krever sine faste farger – for eksempel er 70 prosent av tulipanene som produseres rundt påsketider, gule. Til morsdagen og valentinsdagen er det hvert år rosa og røde tulipansorter som står sterkest. For øvrig svinger tulipan­trendene i takt med internasjonale interiør­trender, og fram mot våren er det «natur» og «vitaminkick» som gjelder.

Natur i stua

I naturen finnes de aller vakreste accessoirene. En stor interiørtrend akkurat nå er å viske ut grensen mellom ute og inne. Naturen tas med inn i rå og ubehandlet form. Greiner, kvister og til og med trestammer bidrar med den rette følelsen.

I denne sammenhengen samles tuli­panene gjerne i store, rause favner sammen med greiner, pinner og bjørkeris. Fargene går i pudrede pasteller og natur­toner. Oker, lilla og aubergine brukes gjerne i de naturlige arrangementene. Stilen forsterkes med rustikt tilbehør – som store kurver og gamle, slitte ting.

Vitaminbomber

Hvis man heller vil gå for vårens andre store interiørtrend – fargegleden – gjelder det å mikse tulipaner i de villeste fargekombinasjoner. Også arrangementene kan være på den vågale siden. Størst effekt­ får man om man går for kontraster – som å blande pastell med knallfarger.

For tilbehøret finnes det ingen grenser. Tenk forbi de vanlige blomstervasene. Let på barnerommet, i bøttekottet og blant glass- og metallavfallet. En legoboks i knallgul plast, en plastkanne i cerise eller en oransje bøtte kan være akkurat det du trenger. Bruk det du har, og lek deg fram til et iøynefallende resultat.

Og ikke tro at de fargeglade bukettene ikke passer inn i minimalistiske miljøer. Tvert imot – i enkle interiører kan en morsom bukett være akkurat det utropstegnet som trengs for å gi rommet personlighet.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no