ANNONSE

Min mening

Min mening av Svein Kåre Edland, tidligere redaktør i Lokalavisen


Herlig med vår

Hvis du er negativ i tankegangen, er det for de fleste svært lett å finne gode grunner til at humøret ikke er på topp. Vi har en tendens til å grave oss litt ned 
i enkeltsaker og mister lett det store perspektivet. Det er kanskje ikke så rart. 
Når stresset på jobben eller i familien er på det verste, er det fort gjort å gå i ­kjelleren . Det kan være at du har for lite penger, for mye penger, er for tjukk ­eller for tynn og kanskje kunne du tenkt deg en annen og bedre jobb med nye kolleger og oppgaver. Noen er enslige og vil gjerne ha en partner, men ­statistikken sier at like mange ønsker ut av partnerskapet. Kanskje er ikke helsen på topp? Noe trist har rammet deg? Du har kanskje mistet noen som var deg nær og sørger over det. Grunnene er mange og forskjellige og de preger i stor grad våre liv på en negativ måte. Men heldigvis går det nå mot lysere tider.

Kom ut av hiet, og enjoy life

Det er noe spesielt fint med den tiden vi er inne i nå. Selv om det er kaldt om natten, er vinteren på vei til å slippe taket. Solen kommer stadig oftere og lyset det gir er inspirerende. Temperaturene stiger. Det gror og spirer overalt. Fuglene kvitrer fra tidlig morgen. Høsten og vinteren er for mange en lang mørketid, hvor en fort kommer inn i et dårlig spor. Heldigvis så snur det nå. Bare gå ­utenfor døren eller på terrassen og kjenn etter.

Livet er bra

Det er lett å skylde på andre når alt ikke er perfekt. Men det hjelper sjelden. Og ingen har det perfekt noen gang. De fleste gangene må vi ordne opp med våre utfordringer i livet selv uten å la andre overta. Skal vi vokse som mennesker, må vi selv fronte det som er vanskelig og gjøre våre egne valg.

Andre kan selvsagt være der og heie oss frem, men til syvende og sist er det vårt eget arbeid som gir resultater. Det gode er at det alltid er mulig. Uansett hvor elendig det kan se ut. En god hjelp er å prøve å fokusere på de tingene som faktisk er bra. Jeg har enorm stor tro på kraften i den positive tanken. Tro kan flytte fjell. Begrepet har oppstått fordi det er sant. Det virker.

Vår hjerne er et fantastisk instrument. Dersom du hjelper den i gang med å tenke positivt, er det utrolig hvilke opplevelser og glede du kan gi deg selv og andre. Våre tanker styrer våre liv. Livet er hva dine tanker gjør det til. Når vi tenker positive tanker leder vi vårt liv i positiv retning. Det tror jeg på. De neste månedene har vi i tillegg medvind i form av mer sol, høyere temperaturer og en optimisme som preger de fleste når vinteren slipper tak. Det skjer nå. 
Nyt det, og ha en fin uke. Lykke til.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no